• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Seminer'in Düşündürdükleri

Abdullah Güdendede

Çağımızda teknolojinin gelişmesiyle hayat koşulları önemli oranda kolaylaştı. Yeni icatlar yapmaksa yarış halinde devam ediyor. Her gün kullandığımız ürünlerin daha yenisi daha gelişmiş modeli çıkıyor. Evler sanat zevki açısından sığ şekilde düzenlense de teknolojik donanım açısından hep daha ileri imkânlarla donatılıyor. Araba modelleri artık sınır tanımaz bir şekilde çoğalırken giyim sektöründen, yiyecek içeceğe, sağlıktan eğitime artık her şeyin daha ilerisinin olduğu ve üretildiği bir dönemdeyiz. Tabi nimet külfet ilişkisi gereği daha ilerisi ve yenisi için bir karşılığın olması gerekiyor.

Yani daha rahat iş ve bu işin getirisinin fazla olması gerekiyor ki nimetlerin en lüks ve ilerilerinden istifade edile bilinsin. İşte bu tür nimetler her insanın hedefinde olmaya başlayınca, arz talep dengesinin gereği ve materyalist dünya görüşünün neticesi olarak, ‘sınırlı iş daha fazla başvuru’ hayatımızın ilk yıllarından itibaren sınavlarla karşı karşıya kalmamıza yol açıyor. En iyi okulda okumak en iyi işi kazanmak ve en iyi imkânlardan istifade etmek…

Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye, üniversiteden iş hayatına geçişlerde hep sınavlar bizi bekliyor. Hayat, genç yaşlarda farkına varılmasa da sonradan anlaşılıyor ki sadece para ve daha iyi bir meslekten ibaret değil. İnsanın kaybettiğinde anladığı, en büyük değeri olan ve orijinalini yahut taklidini hiçbir alışveriş merkezinden ya da hastaneden alamayacağı bir şeyi var. Peki, bu nedir? Bir düşünün bakalım. Evet sağlığımız… Sağlığımızı onca uğraş arasında hep bir kenarda bırakır olduk. Büyüklerimiz “ağaç yaş iken eğilir” derken zihni gelişimi kastettikleri gibi bunu fiziksel hastalıklar içinde söylediklerini ifade etsek yanılmış olmayız.

Fiziksel sağlık problemlerimizin sebepleri hemen hepsinin temeli çocukluk ve gençlik dönemlerimize kadar inmektedir. Mesela, bel boyun problemleri, dünya üzerinde soğuk algınlıklarından sonra hastaneye başvuru sebeplerinin en büyük nedenidir. Bunla alakalı probleminiz başladıktan sonra size nelerden sakınmanız gerektiği ve neler yapmanız gerektiği anlatılmıştır. Yani öğrenmişsinizdir.

Zaten fiziksel rahatsızlıklarda büyük oranda ağrıdan durulamayacak ve ilaçların fayda etmediği ilerlemiş dönemlerde hastaneye başvurulur(!) İşte bu ve bunun gibi sorunlar sınavlarla geçen ömrümüzün her kademesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin daha bu sıralardayken bilinçlendirilmesini zorunlu kılmıştır. Biz bütün bunları göz önünde bulundurarak Anadolu Gençlik Derneği Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Ramazan Özbek Bey ve ekip arkadaşlarıyla gerçekten önemli, hitap ettiği kitle ve amacı bakımından bir ilk olan güzel bir seminer çalışması planladık ve cumartesi günü Aksaray Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdik.

Tanıtım aşamasında ve sonrasındaki geribildirimler gerçekten çok güzeldi. Gençlerimizin böyle şeylere ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu gördük. Seminerimiz, İçerik olarak dolu dolu geçerken ve alışılagelenin dışında tüm salonun hareketlere iştirak ettirilmesiyle ortam gerçekten renklendi. Hayatımız içinde erken yaşlardan itibaren yapa geldiğimiz yatma, oturma, ayakta durma pozisyonlarımızdaki hatalarla, spor yaparken yaptığımız yanlışlarla nasıl bedenimizde zarara yol açacağımızı ve bunların sağlığımıza ileride nasıl etki edeceği konusunda gerçekten önemli şeyleri birebir anlatma fırsatımız oldu. Daha birçok konuda bilgilendirmeler yaparken gerçekten hayırlı bir hizmet vermenin mutluluğunu yaşadık. Seminerimizi çeşitli okullarda, dershanelerde ve sivil toplum kuruluşlarında da yapmamız noktasında talepler şimdiden çok fazla düzeye ulaştı. İmkan dahilinde tüm taleplere cevap vermeye çalışacağız. Her yaştan insanın bel, boyun ve diğer fiziksel problemlere yakalanmadan korunma yollarını öğrenmesi gerektiğine inanıyorum.

Problemle muzdarip kişilerinde en iyi şekilde bilgilendirilmesi egzersiz ve diğer yaklaşımları öğrenmesini hedefliyoruz. İnsanlarımızın fiziksel olarak ağrısız bir yaşam sürmesi en büyük gayemizdir. Bunun için her yaştan her meslekten insanımıza bu seminerlerimizin ulaşmasını canı gönülden istiyorum. Böyle bir çalışmaya ortam hazırlayan AGD Ortaöğretim Başkanına ve Teşkilatına şükranlarımı sunarım. Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00