• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Sağlık Dolu Bir Site Sizlerle

Abdullah Güdendede

  Sağlıklı bir gün, bir ömür ve bir gelecek hepimizin ortak temennisidir. Ailemizde, dost meclislerinde, komşularımızda ve dahi diğer ziyaretlerimizde temenni sözcüğü olarak sağlıklı kalmak dilenir. Elbet her şeyin başında sağlık gelir. Elbet her şeyin öncesi sağlıktır. Sağlık için temennilerden öteye geçerek uygulamada neler yapacağımız ise küçük yaşlardan itibaren annemiz başta olmak üzere çevremizde öğretilir. Kışın ayrı yazın ayrı baharlar ayrı tavsiyeler yapılır. Gece için dikkat edileceklerle gündüz için yapılacaklar öğretilir. Hayat bu tavsiye ve sakınacaklarla uyum sağlamaya çalışırken akıp gider.

                Genel sağlık tavsiyeleri böyle öğrenilirken fiziksel rahatsızlıklardan korunmak için de bazı önlemlerde alınır. Bu önlemler yeterli düzeyde değildir. Fiziksel süreçleri çok iyi analiz edip buna uygun program çıkartan bilim dalları sayesinde elimizde çok güncel veriler oluşuyor. Bu bilgileri öğrenerek ancak hayatımızı tam anlamıyla sağlıklı şekilde yaşamamız mümkün olabilir. Fiziksel hareketlerde doğruluğu kesinleşmiş bilgiler yanında kişinin rahatsızlıklarına göre ya da içinde yaşadığı şartlara göre öneriler değişebilmektedir. Hastalıklar bireye özel değerlendirilir. Her bireyin kendi sorunları vardır. Bunların bir bütün olarak ele alınması gerekir. Sağlıklı kalmak ve sağlığı korumaksa hepsinden önemlidir. Diz sorunları başlamadan diz eklemini korumaya yönelik yaklaşımları öğrenmek gerekir. Bel –boyun fıtığı olmadan bu bölgelerin sağlığını korumayı öğrenmek gerekir. Bu diğer tüm eklemler için geçerlidir. Mesleğe göre ya da yaşam tarzına göre daha çok kullanılanlar ilk korunması gerekenlerdir.

                Web sitemiz tekrar yayına başladı. Biz insanlarımıza ulaşmak için köşe yazıları, konferanslar ve canlı yayınları kullanıyoruz. Ancak hepsini bir araya toplamak gerektiğini düşündük ve web sitemizi tekrar yayınlamaya karar verdik. Soru sorabileceğiniz isteğinizde danışabileceğiz geçmişte yaptığımız çalışmalara da ulaşabileceğiniz bir platform oldu. Demin bahsettiğimiz sağlığımızı korumak için yapılması gereken her şey burada yer alacak. Sizden gelen taleplere göre eklemelerde yapmayı planlıyoruz. Sağlık dolu bir site derken bu içerik olarak ta öyle olacak. Sağlığınız için sağlık dolu bir site ile karşınızdayız.

                Web sitemizdeki çoğu konuya değiniyoruz. Değinmeye de devam edeceğiz. Memleketimizde her şeyin en güzelini yapmak için gayret ediyoruz. Ülkemizde ve dünya da ki yeni gelişmeleri ilk elden sizlere ulaştırmak ve sağlığınızı korumanız için bilinçlendirmek temek gayemizdir. www.abdullah-gudendede.com dayız artık.

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00