• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Oktay Vural'ı konuk ettim

Erdoğan KAYA
 
MHP Gurup Başkan vekili Sayın Oktay Vural Çarşamba günü ilimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunarak bir yıl önceden belirledikleri Belediye Başkan adaylarını destekledi.


Ben yazımı kaleme aldığımda akşam da bir konferans verecekti. Çarşamba günü kısa bir ziyaret ve yemekten sonra benim Televizyon konuğumdu. Kendisi ile programda beraber olduktan sonra bir süre sohbet etme imkânı da buldum.
Kendisi hazır cevap bir siyasetçi olduğunu biliyordum. Ancak program öncesi kendisi hakkında bir dizi araştırma yaptım. Hatta milletvekillerinden bile bilgi aldım, 30 saat önceden canlı yayın programı duyurusu yapmamız nedeni ile bana gerek bizzat gerekse telefonla bazı sorular sormam istendi.
Soruların bir kısmı tetikçi sorular olmakla beraber bazı sorular ise sorulması gereken sorulardı. Bende kendime göre bazı sorular hazırlayarak programa hazırlandım. Bu sorularımın nerede ise tamamını sorarken art niyetli soruları da sorma gereği duymadım. Şunu da söylemek isterim ki, bu çapraz soruları sormamı isteyenlerde yine bu camiaya ait sorulardı.
Aslında bu soruları benim vasıtam ile değil de kendileri direk sorması daha iyi olurdu. Bu sorular Belediye Başkan adaylarının demokratik usullerle açıklanmamsına içerleyen kendi partilileri idi. Ben bu soruyu biraz dolaylı ve esnek olarak sorduğumda, gerekli parti içi çalışmaları yaparak aday belirlediklerini. Belirledikleri Başkan adaylarının da kaliteli bir aday olduğunu söyledi. Hatta bir anket çalışması sonucu yapılması ile ilgili soruma da kıvrak bir cevapla paralarının olmadığını ve zenginlerin kendilerini desteklemediği için anket çalışması yerine bire bir partililerle yaptıkları çalışma sonunda belirlediklerini söyledi.
Ben program öncesi kendilerine soru konusunda özel bir soru sormamı istermisiniz yoksa soruları ben mi sorayım diyerek başladım. Herhangi bir sınır olmadan ne istersem sormamı isteyerek sorular sordum. Soruların tamamı kendi hazırlayıp sorduğum sorulardı.
Sorularımın başında terörle ilgili soruyla başladım ve devam ederek, neden öcalanı asmadıklarını meclisten şimdi ip attıklarını sordum. Neden hep terör üzerine siyaset yaptıklarını, ekonomik, sağlık ve ulaşım gibi konularda siyaset üretmediklerini. Yine Ankara da siyasetin çok gergin olduğunu ve vatandaşın gerginlikten hoşlanmadığını sordum. Kendilerinin de bir Diyarbakırlı Kürt kökenli bir vatandaşımız olduğunu, dolayısı ile neden bu bölgede seçmene hitap etmediklerini ve meydanı BDP’ ye bıraktıklarını sordum.
Tüm bu sorulara kıvrak ve hazır cevaplarla cevap verdi. Daha önceleri bu bölgenin bazı yerlerinde milletvekili çıkardıklarını ama son dönemde partilerine karşı bir durum hasıl olması nedeni ile milletvekili çıkaramadıklarını söyledi.
Aponun asılmamasını sorduğumda ise davanın devam ettiğini ve mahkeme sürecinde iktidardan düştüklerini söyleyerek, idamın kendileri tarafından kaldırılmadığını söyledi.
Gündemin sürekli terör ile meşgul olduğunu, neden başka alternatifler üretmediklerini sorduğumda ise. Başka alternatiflerde ürettiklerini ancak medyanın bunları vermediğini. Ülkenin meselesinin terör üzerine odaklandığını ve bu konunun önem arz etmesi nedeni ile bunun üzerinde fazla durduklarını söyledi.
Mahalli konularda açıkladıkları adaylarına Aksaraylılardan oy isteyerek destek talep etti. Tabi bu arada Belediye Başkanı Sayın Palta’ya da su, kaldırım ve sanayi konusunda eleştiriler getirdi. Bu konuda zannedersem teşkilat kendisini bilgilendirmişti.
Terör konusundaki cevaplar ise, sürekli mecliste dinlediğimiz konuların benzeri idi. Ancak terörün susmasından memnun olduğunu da belirtmeden geçmedi.
Bazı soruların zaman konusundan dolayı soramadığımızı da belirtmek isterim. Ancak sorularımıza hazır cevaplı olan Sayın Vural bazı sorularımıza kıvrak cevaplarda vererek geçiştirmiştir. Kendilerini konuk etmekten gerçekten memnun olduğumu söylemek isterim. En azından kendilerine ciddi sorular sorma imkânı buldum. Tabi sorularıma cevaplarının takdiri dinleyenlere bırakalım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00