• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Muhteşem Bir Tanıtım Günü Yaşadık

Erdoğan KAYA

Geçtiğimiz Perşembe günü başlayıp Pazar günü sona eren Aksaray Tanıtım günleri Ankara da Atatürk Kültür merkezinde yapıldı. İlk olmasına rağmen ufak tefek eksikliklerin dışında muhteşem bir tanıtım günü yaşadık. Ben yazımın başında başta Sayın Valimizin şahsında olmak üzere tertip komitesine, organize edenlere, emeği geçenler ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Tanıtım günü dolayısı ile Ankara da tanıtım gününe Başbakan vekilliği yapan Sayın Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Orman ve Su işlerinden sorumlu bakan Veysel Eroğlu nu ve birçok milletvekillerini bu güne katılımlarını sağlayan Milletvekillerimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz hanımefendiye de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu katılımlar sayesinde bütün ulusal basın bu tanıtıma katılmışlardı. Tabi buraya milletvekillerimiz dışında birçok bürokrat da burada idi.

Bu neyi gösteriyor Milletvekillerimizin Ankara’daki gücünü gösterir. Devletin erkanı onca işini bırakacak Başbakan vekili dahil Aksaray tanıtım günlerine katılacaklar. Buraya bu kadar katılımcıyı getirmek öyle kolay olmasa gerek. Sayın valimiz Selami Altınok’un da çok değerli misafirleri burada idi ve belki de en çok yorulanlardan birisiydi.

Saat 10.30 gibi Atatürk kültür merkezine gazetemiz sahibi Ali Südemen, Naci Karaköy ve Savaş Ulukaya ile beraber geldiğimizde Sayın Valimiz Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız stadın girişinde yerlerini almışlar burada misafirlerini karşıladılar.

Konuşma yapılacak alanın karşısına yani kültür merkezinin girişine boydan boya Aksaray Tanıtım Günleri pankartı nerede ise 60-70 metre eninde bir alana asılmış. Bu yazıyı görüp de gururlanmayan Aksaraylı herhalde yoktu. Stant iki bölümden oluşmuştu, birisi gıda bölümü, diğeri tanıtım alanları.

Bakanlarımızdan ilk gelenler ise Sayın Başbakanımızın yurt dışında olması nedeni ile Başbakan vekili Sayın Beşir Atalay ve Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu idi. Protokolün yerleşmesinden sonra konuşmalar başladı. Bu sırada Ankara içinden gelenlerinde yoğunluğu ile birçok kişi ayak da kalmıştı. İlk konuşmayı İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan yaptı, daha sonra Belediye Başkanımız Nevzat Bey kürsüye geldi. Ardından Milletvekillerimiz adına Ali Rıza Alaboyun bir konuşma yaparak Aksaray’ın tarihi ve kültüründen bahsederek kısaca ilimiz hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra Sayın Valimiz Altınok kısa bir konuşma ile Aksaray’ın güzelliğinden bahsederek maneviyat büyüklerimizin varlığını anlatarak Aksaray’ın hızla büyüyen bir il olduğunu söyledi.

Sayın Bakan Veysel Eroğlu ise konuşmasından Ali Rıza Alaboyun’un konuşmasına atıf da bulunarak bende 8.5 yıl Aksaray da kaldım diyerek jest yaptı. Aslında anlattığı Aksaray İstanbul Aksaray su işleri idaresinde yaptığı idareciliğe vurgu taptı. Sayın Eroğlu Aksaray’ın parlayan yıldızından bahsederek yapacağı yatırımlardan ve bunların temelini atmak için en kısa zamanda ilimize geleceğini söyledi.

Başbakan yardımcısı Sayın Beşir Atalay ise Aksaray’ın bu kadar tarih zenginliği olduğunu bilmediğini ve bu vesile ile öğrendiğini söyledi. Hatta buradaki insanlar hep Aksaraylı mı diye kalabalığı şaşkınlıkla karşıladı. Daha sonra Anadolu insanının vefakâr ve yardımsever olduğunu ülkenin yükünü Anadolu insanı çekiyor diye Anadolu insanına övgüyle bahsetti.

Daha sonra standın açılışı yapılarak bütün stantlar gezildi. Sayın bakanlar stantların birçoğunda sohbetler yaparak Aksaray ürünlerinden kendilerine yapılan ikramlardan tatdılar. En çok ilgilerini çeken ise malaklı köpekleri oldu.

Kendilerine bu mevsimde alıç ikram eden temsili Yunus Emre’ye ise takılarak mevsimi değil alıçlar gerçek mi diye sordular. Bir ara Ağaçlı stantlarını ziyaret eden bakanlar Orhan amcanın çocuklarından Babalarını sorarak kendilerine selamlarını söylemelerini istedi.

Ben gerçekten bu kadar beklemiyordum tanıtım günlerini. Gözlerime inanamadım, mükemmel bir tanıtım burada yapıldı. Sayın valimizi tebrik ediyorum, bir toplantıda gelen katılan katılsın. Siz katılmasanız da ben bunu yapacağım diye kararlılık göstermişti. İdarecilik diye buna derler, ilçelerin ve kasabaların zorunlu olarak katılımını sağlamıştır. Bütün ilçe kaymakam ve başkanları ile kasaba başkanları da burada idi. Tanıtım bölümündeki stantların tamamı dolu ve zengindi, tabi birkaçı dışındakileri ayırıyorum.

Konunun önemine binaen yarın devam edeceğim, eksik gördüklerimi de yazacağım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00