• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Muhtar değil Cumhurbaşkanı oldu

Erdoğan KAYA

Evet, uzun tartışmalar sonunda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi daha sonuçlandı. Uzun adam cezaevinden başlayan serüven sürekli yükselerek Cumhurbaşkanlığına çıktı. Dünyada hiçbir liderin parti üyeliğinden başlayarak muhtar bile olamaz dedikleri Erdoğan gibi, dünyada bir liderin devletin tepesine çıktığı görülmemiştir. Sayın Erdoğan 12 yılda halkın gönlünde taht kurarak bütün karalamalara ve kumpaslara rağmen yıkılmadan yürüyüşünü Cumhurbaşkanlığı ile devam ettirmiştir.
%53 oy oranı ile 14 partinin birleştiği bir seçimde, seçimden galip çıkmak kolay değildir. Efendim % 25 sandığa gitmedi bahanesi başlatacaklar. Evet, %25 sandığa gitmedi, ama bu oylar her partinin oyları. Yaz münasebeti ile izinde olanlar, öğretmenler memleketlerine gitti. Tarım işçileri başka şehirlerde ve bölgelerde çalışıyorlar sandığa gidemedi. Bunun yanında birde tatil için gidenler var, bunların tamamı %10 eder. Dengeli dağılım olduğunda yine değişen bir şey olmayacak. Yarın gurbetçi oyları sayıldığında bu oran daha da artacak.
Burada bir tespit yapmam gerekirse 14 partiden çatı aday Ekmeleddin hocaya kızıp Demirtaş’a oy verenleri unutmamak lazım. Demirtaş kadar olamayan muhalefet kendilerini bence bugünden itibaren sorgulamalılar. 80 öncesi bu milletin evladını birbirine düşüren zihniyet ne değişti de birden bacı kardeş oldular. O zaman keyfi yere 20 bin insanın evladının keyfi yere ölmesine sebep olanlar bunun hesabını vermeliler. Uzun lafın kısası hemen oturdukları koltukları boşaltmalılar.
Şimdi gelelim Aksaray’a, kimsenin tahmin etmediği bir başarıyı Ak Parti referandumdaki gibi yakalamıştır. Aksaray’da kimse heveslenmesin, bu başarı önce Sayın Erdoğan’ın sonrada Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının. Yazgı seçimde öyle bir performans gösterdi ki Aksaray merkezi Ramazandan itibaren şehri adım adım, kapı kapı dolaşarak oy topladı.
İlçe, kasaba ve köylerde dolaşması gerekenler onun arkasına takılarak ilde dolaştılar. Sayın Yazgıyı tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bunun yanında kadın kollarına seçilen yeni Başkan Ayşe Atar ve ekibini kutluyorum. Öyle bir çalışma yaptılar ki kapı kapı dolaşıp oy istediler. Seçim günü her okulda bir nefer gibi çalışıp sandıklara sahip oldular. Kendilerini gıpta ile takip ettim, hiçbir partili kadınlar onlar kadar gayret gösteremedi. Seçim sonucu gösterdi ki artık direksiyon bundan sonra Sayın Haluk Şahin Yazgıdadır.
Bunun yanında Sayın Milletvekili İlknur hanımı bir kenara bırakmamak lazım. Ali Rıza Bey Meclis Çalışması ve soma raporlarından fırsat bulup birkaç hafta sonu gelirken İlknur Hanım her hafta sonu Yazgıyı yalnız bırakmadı. Ama Ruhi Açıkgöz seçimde hiç görülmezken seçim günü pişkince partide boy göstermesini yadırgadım. Sanki Başka ilin Milletvekili gibi hareket etmesi artık Aksaray’da iyice sırıttı. Başkalarının emek ve çalışmasının üzerine oturup birde gelip nutuk atmak bence hiçte hoş değil, herkes bunu görüyor ve kınıyor. Hele bayram ve böyle önemli günlerde ortaya çıkılması ise partililerce hoş karşılanmıyor.
Aksaray’da %74 gibi bir oy alınması belli iller arasında zannedersem ilk 5 arasında olması gerçekten Sayın Yazgı için büyük başarı diyebilirim. Seçim günü bütün sandıkları Milletvekili İlknur İnceöz Hanımla paylaşarak tek tek dolaşarak gezmiştir. Oy kullandığım okulu gezen Sayın Yazgıyı takip ettim. İnanın halkın ona gösterdiği sevgi ve yaklaşımı o kadar güzeldi ki anlatamam. Kısa zamanda halkın gönlüne girmiş ve halk onu kucaklıyor, anneleri ile seçim bölgesine gelmiş çocuklar boynuna sarılıyor. Aynı şekilde İlknur Hanım da Kadın kolları Başkanı Ayşe Hanımda gezilerinde kadınlarla güzel iletişim kurdular.
Muhalefet ne yaptı, sandıkta 14 parti nerede ise sandığa görevli bulamadı. Sabah sandık görevlileri muhalefetin görevlileri gelmeyince kimi buldularsa sandığa oturttular. Kendi partin içinden bir aday bulup seçime giremezsen, sandığa oturtacak adam bulamazsın. Muhalefet artık kendini net bir şekilde sorgulamalı.
Sayın Tayyip Erdoğan sonrası beklenti içinde olanlarda artık avuçlarını yalasınlar. Ak Parti artık halkın partisi olmuş alternatif bekleyicileri havalarını alırlar. Yeni oluşum bekleyicilerini biliyorum, Ak Parti dağılır birileri parti kurarsa ben aday olurum beklentisi içinde olanlar bundan sonrada sessizce kenarda beklesinler. Eğer tekrar ben Ak Partiliyim diye çıkarlarsa onları ifşa ederim. Yalakalık yapmadan, koltuk altlarına girmeye çalışmaya geçmeden yerlerinde otursunlar. Gece yarılarına kadar bu başarıyı kutlayanlar bu çatı altında siyasete ve seçmenliğe devam eder. Artık kimse koyun değil alır elime değneği güderim dönemi bitmiştir.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00