• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

MHP Ak Parti koalisyonu devam eder mi?

Erdoğan KAYA

   Yazımın başlığından anlaşılacağı üzere büyük bir ihtimalle beraberlik bundan sonrada devam eder. Akşener her ne kadar pari kurmaya çalışsa da o maya tutmaz. İlk seçimden sonra mayanın tutmayacağı belli olur. Çünkü görünen dağ kılavuz istemez. Başkanlık sistemi gibi bir yeni düzenlemede zaten fazla parti ortada kalmayacak gibi. Bunu derken MHP’yi yok saymıyoruz MHP devam eder ama bu devamı artık Ak Parti ile birlikte devam ettirir.

      Ak Pari içindeki Başkanlık sistemine karşı olan gurubun hayır eksikliğini MHP kapatmıştır. Bunu Salı günkü yazımda da belirttim. Anayasa değişikliğine MHP’nin katkısı olmadı demek fevkalade yanlış olur. MHP tabanı tam olarak destek vermesede bir kısım MHP tabanı referandum da destek vermiştir.

      Aksarayda bazı MHP tabanı muhalefet giibi çalışsada il Başkanı Sayın Ramazan Kaşlı ve merkez ilçe Başkanı Cavit Çıtak fevkalade destek vererek katkı sağlamışlardır. Bu desteği görmezlikten gelmek yanlış olur. 

      Kaşlı ve Çıtak göreve geldikten bugüne güzel bir duruş sergilemişlerdir. Ak Partiye karşı bir muhalefet yapmamayı tercih etmişlerdir. Genel Merkezin verdiği talimat doğrusunda hareket ettiklerini düşünüyorum.

     Dün beni arayan il Başkanı Kaşlı ile uzun uzun sohbet ettim. Benim bu düşüncelerimin bir kısmını teyit etmiştir. Zaten Kaşlı ve Çıtak’ın bir duruşları var, bunu kamuoyuda bilmektedir. Referandumda MHP tam destek olmasada Genel Merkezle koordinolu hareket eden ekip Evet için çalışmışlardır. 

       Büyük bir ihtimalle 2019 seçimlerinede iki parti birlikte girecektir. Ak Parti MHP’ye belli oranda bir milletvekili sayısı vererek onları tekrar meclise taşıyarak vefa borcunu ödeyecektir. Büyük bir ihtimalle Aksaray’ın Milletvekili sayıısı 4 olacağına göre bir milletvekili MHP’ye verilecektir. Onun için MHP Aksaraydan bir vekille temsil edilecektir.

      Ülkenin zor günlerden geçtiği bir dönemde artık birlik olunacağı bir gerçek. Ak Parti ile MHP Başkanlık seçiminde de tek aday ile seçime birlikte gideceklerdir. Sayın Devlet Bahçeli aslında iyi bir devlet adamıdır. Devletin zor günlerinde yanında yer alarak duruşunu ortaya koymuştur. İyi bir devlet adamı ve vatanı için elini taşın altına koyan bir liderdir.

      Ben gelecek tezimi yazdım ve düşüncelerimi paylaştım. Ak Partide nasıl bir hesap yapılıyor, şimdiden kimler hangi makamı kendi aralarında paylaşıyor onu ben bilmem. Ama daha seçim uzun zaman var köprülerin altından çok sular geçer.

      Referandum bitti bana bazı arkadaşlar daha doğrusu partililer bu sefer yönetim ne zaman alınacak diye soruyorlar. Ben 15 Temmuz sonrası görüşümü yazdım yönetim tarafından büyük saldırıya maruz kaldım. Aramızda hiçbir sorun yok iken bazı koltuk meraklıları bana hala tavırlı ve küs. Ama bazı arkadaşlar o günkü yazdıklarımın doğru olduğunu ama senin gibi bir partili bunu yazmamalıydı diyorlar. Elbett ben doğru idim, ama şartlar farklı gelişti.

     Kim gider kim kalır onu ben bilmem, ama sağlam bir bilgi edinirsem bunuda paylaşırım. Şimdilik bu konuyu fazla kurdalamadan bekleyeceğim. Çünkü Türkiye genelinde çok şeyler olacağını biliyorum. Şu kongreler bir başlasın birlikte göreceğiz. Aksarayda alınan oylarda köyler patlama yaptı. Bu oylar kimsenin değil vatandaşın kendisinin. Hiçbir köye gidilip seçmenin elini dahi sıkmadan verilen oylardır. Yoksa bu başarıyı kimse hanesine yazamaz.

     Kısacası bildiğim ufukta Ak Parti ile MHP birlikteliğini devamı görünüyor. Öyle olmasıda gerekmektedir, yok aslında birbirlerinden farkları. Neden ayrı gayrı hareket edilsin ki? Zaten ülkemizin durumuda bu bereaberliği gerektirmektedir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00