İlk günümüzde Mescidi Nebeviyi ziyaretten sonra gece geç vakit otelimize dönüp istirahate geçtik. Sudi Arabistan’da saatler buraya göre bir saat önce başlıyor. Sabah saat 03’de kalkarak abdestimizi alıp tekrar Mescidi Nebeviye gittik. Sabah namazımızı buradan gittiğim elbise ile kıldım, namaz sonrası otele dönüp kahvaltımızı yaptık.
Burada dikkatimi çeken bir husus oldu, herkes beyaz veya değişik boy elbisesi içinde. Yani nerede ise %80 kişi boy elbisesi giyiyordu. Otelde kendi kendime nedenini araştırmak için bir çalışma yaptım. Nedenini de buldum, hani modern Müslüman dediğimiz kişiler pantolonla namaz kılıyordu. Namaz esnasında önde namaz kılanların her ne kadarda kapalı olsa insanların avret mahalleri belli olduğu kesin aşikâr.
Dedim ki Erdoğan burada olsun hiç değilse Peygamber As. Gibi giyin ve sünneti tam yaşa. Peygamberimiz genelde beyaz tercih ettiği için bende iki tane boy elbisesi almaya karar verdim ve alıp giydim. Beyazın ayrı bir özelliği ise temizliğe önem vermek idi. Bir gezi ziyareti dışında normal elbise giymedim, hem Medine’de hem de Mekke’de bunlarla ibadet etmek istedim. Gezimizde Arafat ve diğer ziyaret dağları olduğu için ayağıma dolanmasın diye tercih ettim. Otele dönüşte zaten hemen değiştirip uzun elbisemizi giydim.
Bu elbise ile paylaştığım resimlerin altına bir dostum yorum yazmış. “Her şey güzelde bu lalelin elbiseler neyin nesi” demiş. Bu söz bana çok dokundu ve üzüldüm, ben Peygamber makamında modern Müslümanlığı değil sünneti tercih ettim. Üstelik Peygamber Efendimizde bu elbiseyi giymiştir, o zaman Peygamber Efendimizi de kınamış olmuyormuyuz? Sen tercih edip benimsemeyebilirsin ama benimseyen insanları kınama hakkın yoktur. Bırakın İslam’ın doğduğu yerdeki ilk yaşamı ziyaret edenlerde yaşasın kardeşim.
Yine bir dostumda bana yazdığı mesajda, “ ziyaret güzel ama paramızı Araplara yedirmesek” demiş. Kardeşim zaten senin Arap dediğin insanlara Allah öyle bir nimet vermiş ki senin parana ihtiyaçları yok. Mazotun litresi orada 26 riyal yani kuruş. Suudili insanlar ne çalışıyor nede iş görüyor, sadece önemli işlerde ve para merkezlerinde ora vatandaşları var. Bunun dışındaki yerlerde tamamen yabancı Müslüman ülke insanları çok ucuz paralara çalışıyor. Şunu kesin söyleyim burada kaldığım süre içinde 10 tane Sudi Arabistan vatandaşı ile karşılaşmadım. Çalışan bütün insanlar gariban Müslümanlar ve birçok değişik ülke insanı.
Ben paramızın ora vatandaşlarının değil orada ekmek parası için çalışan diğer ülke insanlarının sebeplendiğini burada bizzat gördüm. Devlet zaten Suudili vatandaşa çalışmadan maaş veriyor, onlarda lüks arabalarla geceleri sudan ucuz yakıtla geziyorlar. Bu konuya tekrar döneceğim kimler burada rızık kazanıyor onu da yazacağım.
Mescidi nebevide o kadar çok Umreci var ki anlatılması çok zor. Kapalı mescide baktığında ucu bucağı görünmüyor, bu mescit dolduğu gibi dışarıdaki koca alanlarda tıklım tıklım dolu. Sanki Mahşer kurulmuş, açılıp kapanan şemsiyeler gündüzleri açılıyor ve altları insanlarla dolu. Bir kısmı sergili iken dışarının çoğunluğu ise mermer insanlar mermer üzerinde namaz kılıyor. Bazıları da getirdikleri seccade üzerinde namaz kılıyor.
Resimlerini gördüğümüz şemsiyeler akşamları kapanıyor ve güzel bir görünüm oluşturuyor, bakımlarını da tamamen Türk vatandaşları yapıyor. Temizliğe gelince yine temizliği yabancı ülke Müslümanları yapıyor. Bir anda süpürüp yıkayan araçlar boşluklarda anında temizlik yapıyor. Tabi bol çekirge var onlarda sizinle beraber mescidi dolduruyor. Her yerde raf raf kuranı kerim ve rahleler namaz öncesi ve sonrası bilenler okuyor bilmeyenler namaz kılarak zaman geçirip ibadet ediyor.
Yarın İnşallah buradan devam edelim.
DEVAMI YARIN
- BIST 9668.36
- Altın 3996.585
- Dolar 38.8091
- Euro 43.2885
- İstanbul 17 °C
- Ankara 16 °C
- Evcil Pet Shop Marka ürünleri ile ND Kedi Köpek Mamalarını Güvenli Alışveriş
- Wordpress Site Sahibi Olarak Ürünlerinizi Daha Fazla Kitleye Ulaştırın
- Erdal Can Alkoçlar: Davamız Türk Mucitlere Destek Davası
- Moda denildiğinde ilk akla gelen pırlanta markası Zen Pırlanta
- Bel fıtığı spor yapmaya engel değil
- Belgemen'den İhale Açıklaması! Teminat Mektubu Vurgusu!
- Türk Telekom'dan yeni sağlık uygulaması
- E-Sigara COVID Riskini 5 Kat Artırıyor!
- Hamaliye işlerinde Hızlı ve düzenli istifleme tek gayemiz!
- Konya'da oto lastik nereden alınır?
- Hisar 72 Parça Çatal, Kaşık, Bıçak Set İçeriği
- Konya külçe altın alış-satış
- Eskil Belediyespor BAL’da
Medine notları ve modernlik 2

- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- Sevgili kardeşim Seyit Temel’in ardından27 Mart 2019 Çarşamba 14:50
- Eski karlardan kısmen kar gördük27 Aralık 2018 Perşembe 14:00
- MHP Aksaray adayını tanıttı16 Aralık 2018 Pazar 15:19
- Ankara kulisleri fıkır fıkır11 Kasım 2018 Pazar 14:54
- Ak Parti divan toplantısında coşku14 Ekim 2018 Pazar 11:52
- Kendi uydurduğuna kendisi inananlar04 Ekim 2018 Perşembe 16:30
- Bu gün de Demirci, Selime, Sağlık ve Helvaderedeyiz08 Eylül 2018 Cumartesi 11:49
- Bugün Eskil ve Sultanhanı ilçelerindeyiz07 Eylül 2018 Cuma 11:48
- Kurbanınıza sahip çıkın18 Ağustos 2018 Cumartesi 00:40
- Çocuk şenliği yaz boyu devam etmeli21 Temmuz 2018 Cumartesi 16:42
- “ Diken Ekersen, Gül Biçemezsin”18 Temmuz 2018 Çarşamba 19:46
SON EKLENEN GALERİLER
ÖNE ÇIKANLAR
Meralar Islah Ediliyor
Yakup Gök, "Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz"
Aksaray 1 ton hafifledi!
SGK İl Müdürün'den Yapılandırma açıklaması, "Son Tarih 31 Temmuz"
Türkiye Sosyal Medya Üzerinden Canlı Video İzlemede Birinci Sırada
Meral'den Karakaya'ya ziyaret!
Karatay Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapımı tamamlandı
Eskilliler Derneği Hizmet Ağını Genişletiyor...
Eskil'de Bu Akşam Uğur Işılak rüzgarı esecek!
Kurban Keserken Yaralanmalara Doğru Acil Müdahale Çok Önemli….
"Osmanlı'yı Süper Güç Yapan Aksaraylı Vezir-i Âzam Pîrî Mehmed Paşa"
Eskil’de Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları Ağaç sevgisi için sahaya iniyor!
Öğrenciler'de Bu Hafta Karne Heyecanı
Domuz gribine karşı bunu mutlaka yapın
İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat
Eskil'in Yeni Tanıtım Filmi!
Kural Hatası Şampiyon’u değiştirdi!
Eskil’in Rekor desteği Plaketle ödüllendirildi!
TOBB Konseyinden Hamit Özkök'e Yeni Görev
Mehmet Topal: "Rekabet başarıyı getirir"
1/19
Küçük Bozcamahmut Türkmen şenlikleri 14. sü büyük coşku ile gerçekleşt
Şehit polis Azam Güdendede son yolculuğuna uğurlandı
Cghilal Yazır spor maçından görüntüler
Meryemağıl Çokum Maçından Görüntüler
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00
Tel : 0534 325 83 00
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.