• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Makas köprüsü neden bitmedi?

Erdoğan KAYA
İlimize alt geçit olarak yapılan karayolları üzerindeki köprülerden birisi tamamlandı. Ama maalesef makas istikametinden şehir merkezine giden yoldaki çalışma hala bitmedi. Köprünün şehir merkezi kesimi insanların canını sıkmaya başladı. Hatta bazı insanlar burasının karayolları tarafından yapıldığını bilmiyor Belediyeyi suçluyor. İlimizde ticari bağlantısı olan yabancılar ise şehre girmekte ya da adresleri bulmakta zorlanıyor.
İki yılda bir köprünün bitirilememesi gerçekten çok hoş değil. Geçen yıl başlanan köprü yapımının Nevşehir güzergâhına yapılan TOKİ kavşağı zamanında bitirilerek trafiğe açıldı. Hem de çok güzel oldu araç sahipleri çok rahatladı.
Nevşehir bölgesinden geçen yoldan belki de Ankara-Adana istikametinden geçen yoğunluk bulunmamaktadır. Ama bu güzergâhta günde binlerce araç geçiyor ve yolun hala yapılamadığını görüyor. 
Geçen yıl ana geçişteki çalışmalar bir hayli uzamış ve yapım kışa sarkacaktı. Burada birde üst geçit konusu vardı, malumunuz burada kazadan bir öğrencimiz trafik kazası ile hayatını kaybetmişti. Ne araçlar için köprü bitmiş nede yayalar için üst geçit tamamlanmıştı.
Kulakları çınlayısıca eski valimiz Sayın Selami Altınok ilimizde yapılan il koordinasyon toplantısına Karayolları bölge müdürünü de çağırmıştı. Bölge müdürü köprü ve üst geçiş konusunda heyete bilgi vermişti.
O toplantıya bende katılıp izleme imkânı bulmuştum. Bölge müdür konuşmasını bitirdikten sonra Sayın Altınok Bölge Müdürüne şunları söylemişti; “ Sayın Müdür benim ağabeyim yaşındasın bana bürokratik konular anlatma. Üst geçit için malzemeler alındı ise dört cıvatayı takmak çok mu zor? Size bir ay süre hem ana yol bağlantısının alt geçidini bitireceksiniz, hem de üst geçidi tamamlayarak hizmete sokacaksınız. Ben uzun laf istemiyorum burasını kış gelmeden bitireceksiniz” demişti.
Hakikaten ben gün olarak takip ettim yol ve üst geçit 35 günde tamamlandı ve açıldı. Ana yol alt geçit bitti şehre giden yol boyuna başlandı. Tam sekiz ay oldu hala bu alt geçit bitmedi. Üstelik şehre giriş mahalle arasından veriliyor, insanlar nereden gideceğini şaşırıyor.
Dün terminalde bir işim vardı terminal garajındaki şoförler beni çevirdiler. Belediyenin neden hala bu köprüyü bitirip açmadığından dert yandılar. Anladım ki, şehre giriş bölümü olunca bu yolun Belediye tarafından yapıldığı düşüncesi hakim. Bende burası karayollarının yaptığı bir yol, Belediye ile alakası yok dedim.
Bunca zaman içinde bu yolu yapıp trafiğe açmak zor olmasa gerekir. Sayın Valim ve Belediye Başkanım bölge müdürü ve yapıcı firma ile görüşerek yolun bir an önce bitirilmesi sağlanarak trafiğe açılması. Bunlara gerekli uyarı ve ikaz yapılmazsa bu gidişle yolun açılması yazı tamamlayacak.
Bu yolda şehre girecekler eğer şehri bilmiyorsa verilen istikametten doğruca Dağılgan mahallesine çıkıyor. Oradan çehre girmesi zaten zor, direk girişte yok, trafik tek yol. Bu adam gideceği yeri nasıl bulup çıkarsın?
Geçen evin altındaki esnafta oturuyorum, bir arkadaş dışarıdan gelecek misafirini bekliyor. Telefonla yol tarif ediyor ben falan yerdeyim gel diye. Adam burayı nasıl bulsun mahalle arasından doğruca Hürriyete çıkıp sağlık yoluna dönmüş okul adı verdi. Anladı ki adam tarif ettiği yeri bulamamış yanlış yere gitmiş, sonra kendisi ben seni alayım diye Hürriyet mahallesine gitti.
Yine dün bir esnaf arkadaşın orada oturuyorum yol meselesi oldu. Haluk Başkanın çıkışlarını ve kararlarını beğendiğini ancak makastan şehre girişi bir an evvel açması gerektiğini söyledi. Meğerse oda kendisine mal getirecek başka şehirden gelen esnafı Hürriyetten bulup getirmiş. Yolun Belediye tarafından yapıldığını zannediyormuş.
Yaz geldi gurbetçilerimizde izne gelecek, bu yollardaki orta refüj düzenlemesi yapılmadı. Dolayısı ile ağaçlarda sulanamıyor kuruyanlar olmuş. Bu yol bir an evvel bitirilip trafiğe açılmalı çevre düzenlemesi yapılarak yeniden ağaçlandırılarak güzelleştirilmeli. Bu yoldan gelip geçenler için bizim aynamız olan yol elden geçirilmeli. Sayın Valimiz yetkililerle görüşerek işi hızlandıracağını ümit ediyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00