• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Liselerden mükemmel performans

Erdoğan KAYA

      Geçtiğimiz Perşembe günü Aksaray Üniversitesi konferans salonunda Aksaray Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen münazara yarışmasını izleme imkanı buldum. 13 okulun yarıştığı program sonunda. Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Hazım Kulak Anadolu Lisesi finale isimlerini yazdırmayı başarmışlar. Tabi finali Hazım kulak Anadolu Lisesi Belediye sponsorluğunda hazırlamışlar. Yunus Emre Lisesini Bayanlar ve Hazım Kulak Lisesini erkek öğrenciler temsil etti.

     Salonu tıklım tıklım dolduran meraklılar ile öğrenciler çok heyecanlı ve coşkulu idiler. Yarışmanın ismi ise çokilginçti, “ Haydi Konuş Bakalım “ isimli münazara bir soru yarışması değildi. İşin enteresan tarafıda zaten burada idi. Guruplar özgürlük, vatan, memleket severlik, ülkeye sahip çıkma, düşmanlarımızı tanıma ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi güncel konularda vatanseverlik konularında kendilerini gösterdiler.

      Aslında bu mükemmel hitabet ve memleket severlik konuşmalarını onlara hazırlayan öğretmenlere başta teşekkür edioyrum. Gençlerin diksiyonu ve hitabetleri mükemmeldi. Ben kendilerine hayran kaldığımı söyleyebilirim. Hele takılıp heyecanlanmadan konuşmaları çok mükemmeldi.

      Benim oğlumunda mezun olduğu Hazım Kulak Anadolu lisesi zaten geçmişten geleceğe adı başarılarla dolu. Erkek öğrenciler hitabet ve konuşma diksiyonunu iyi kullandıkları için birinci oldular. Yunud Emre Anadolu lisesi kızlarımızda sıradan değildi. Onlarda güzel konuşmalar yaptılar. Onları ikinci yapan konu ise çok bağırmaları ve ses tonlarını iyi ayarlayamadıklarına bağlıyorum, yoksa başarısız değillerdi.

      Program öncesi ilk defa ismini duyduğum, “Ses Ver Sus” gurubunu hiç beğenmedim. Belki gençler sevmiş olabilirler ama ben biran önce bitsin diye sabırsızlandım. Beğendiğim tek tarafları ise ağız ve burunla müzik yapmaları idi.

     Birazda programın geneline bakacak olursak, her iki okulun öğrencileri yarışmacılarına destek olmak için onları sonuna kadar desteklediler. Salonun dolmasına rağmen kenarlarda ayakta arkadaşlarını desteklediler.

      Programa Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Doç. Dr. Mustafa Karataş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı gençlere hitaben yaptığı konuşmada:

   “Hepinize teşekkür ediyorum.  Ben sizlerle gurur duyuyorum. İyi ki sizler varsınız. Bu işin başında 13 tane okulumuz vardı. Elemeler sonucu iki okulumuz kaldı ve bugün gerçekten çok güzel bir performans sergilediler. Bizi gururlandırdılar. Bazıları ne derse desin ne söylerlerse söylesinler ben, vekilim, sayın valim ve hepimiz sizlere inanıyoruz Sizler 18 yaşında vekilde olursunuz bu memleketi de yönetirsiniz. Hiç korkumuz yok. Hepinize güveniyoruz.

     Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu “ Sevgili gençler; sizler Türk Milletinin duasısınız. Türk Milletinin umudunun goncasısınız, fidanısınız tebrik ediyorum hepinizi. Sizlere üç şey söyleyeceğim Sevdanız olsun, Şiiriniz olsun. İddianız olsun. Vatanınızı sevin. Milletinizi sevin. Birbirinizi sevin. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi. 

     Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise “Bu yıl üçüncüsü yapılan münazaramızda iki değerli lisemizden 6 pırıl pırıl gencimiz gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Hangisini dinlesek onun haklı olduğu kanaati bizde oluştu. Bu da gerçekten ne kadar iyi hazırlandıklarını gösterir. Sizleri, pırıl pırıl gençlerimizi görünce sizlere olan inancımız, güvencimiz daha da arttı” dedi. Daha sonra öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00