• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Laleli mahallesinde güzel gelişme

Erdoğan KAYA

Hafta sonları zaman zaman şehri gezip tur atarım ve olumlu olumsuz gördüklerime de dikkat ederim. Baharın güzelliği ve yeşilliğinin en çok yaşandığı mahallelerimizden birisi Laleli Mahallesidir. Sevgili dostum duayen gazeteci arkadaşım Naci Karaköy ağabeyle beraber Laleli mahallesine yol aldık. Yolda giderken Naci ağabey, “ hocam iğdeler çiçek açsa da burcu burcu koklasak” dedi. Ama her yer yem yeşil susamlar açmış, dallar yeşermiş insanın içi bir ayrı güzellikle doluyor. Tabi Kurtuluştan sonra Laleliye giderken baktım yol iki kat genişlemiş.
Yine Naci ağabey, “ ya hocam bu çocuk gerçekten çalışıyor, çalışmıyor demek insafsızlık olur” dedi. Gerçekten uzun zaman alan Laleli yolu eskisine nazaran iki kat genişlemiş. Belki burada işi olmayan ya da geçmeyen bilemeyebilir. Ben aşağı yukarı 2 yıl öncesine kadar 20 yıldır buradan mutlaka her hafta geçer akraba ziyareti yapardım.
Laleli yolu gerçekten çok dar ve iki araba zaman zaman yan yana geçemezdi. Bu yolu genişletmek için birçok evleri yıkmanız lazım, ayrıca yolun alt kısmında dolgu ile doldurup su kanalı koyacaksınız ve birde engel için ihata duvarı yapmanız gerekir.
Normal düz bir yolu düzenleyip asfaltlamak daha kolay. Ama burada iki günlük bir iş yok, yolu genişletmek için evleri yıkacaksınız, altyapısını yapacaksınız, dereleri doldurup, kanal boruları döşeyeceksiniz, hem vatandaşın duvarını ve arsaların önüne ihata duvarı çekeceksiniz. Bunlar üç beş günde yapılacak bir iş olmasa gerekir. Hele birde bu genişleyen yol boyunda elektrik direkleri varsa Medaş da bunu zamanında kaldırmamışsa işiniz daha zor olsa gerek.
Gördüğümüz kadarı ile alt yapısı ve üst yapısı ile sona gelinmiş ve bayağı bir yol alınmış. İş sadece asfalta kalmış, asfaltta yapılınca değmeyin Lalelinin keyfine. Tabi son durağa doğruda yine çalışmalar devam ediyor dolgular ve borular döşeniyor.
Benim burada çok tanıdık akraba hısımlarım var, zaman zaman sohbet ederdim. Her sohbette bana Belediye Laleliye hiç bakmaz biz üvey evladız derlerdi. Bazıları da Laleliye girmek cesaret ister kimse arsasından yol geçirmez derlerdi.
Buradaki çalışmaları geçen sene Sayın Haluk Başkan başlattığında bir engelle karşılaşıp karşılaşmadığını sormuştum bana; “ ağabey engeli bırakın vatandaşlarımız bize yardımcı olup çoğu duvarlarını kendileri yıkıp bize destek oldu” demişti.
Demek ki engel lafları yıllarca hizmet götürmemenin bir bahanesiymiş. Laleli yolu artık asfaltlanmak için çalışmalar başlamış. Tabi ana yol bu şekilde genişlerken Laleli ara yollarının tamamı güzel sıcak asfaltla asfaltlanmış. Laleli yolları yapılırken Kurtuluş ve Bahçeli mahallesinin tüm ara sokakları sıcak asfaltla asfaltlanmış.
Konuştuğum bazı Lalelili hemşerilerimizin Sayın Başkandan çok önemli bir isteklerini de ileteyim. Yıllardır mahkemelik olan arsalarının bir an evvel Başkan tarafından hallini istiyorlar. Haluk Başkan birde bu konuya el atsın diyorlar. Bir diğer konu ise buraya asfalta girince Mehmetçik İlköğretim Okulu çevresini ve havlusunu gözden geçirmesini istiyorlar. Efendim elçiye zeval olmaz bizde buradan Sayın Başkanıma iletelim.
Bende eski bir Belediyeci olarak Mart ayında asfalta başlandığına hiç tanık olmadım. Haziran ayı girmeden kesinlikle asfalt atılmazdı ama Yazgı döneminde Hazirana girmeden birçok mahallenin yollarının yapıldığını Pazar günü gördüm.
Hasas, Çerdiğin, Yeni Sanayi, Kurtuluş, Laleli, Zafer, Bahçeli, Fatih, Hürriyet, Küçükbölcek ve Pınar mahalleleri gibi birçok mahallede asfalt ve yama çalışmaları Haziran girmeden devam etmesi güzel bir hizmet.
Efendim yol, su, kanalizasyon ve asfalt çalışması Belediyenin asil görevi diyebilirsiniz. Ama gelin görün bu hizmetlerin pansuman tedavi ile geçiştirilmesi yerine kalıcı asfaltla yapmak hizmet değil midir?
Ben bir Pazar günü gördüklerimi sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım önümüzdeki günlerde Salıpazarı ile başlayan yeni projelerde görürüz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00