• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kız teknik Lisesini Bakan açtı

Erdoğan KAYA
Cuma günü Terminal yolu üzerinde Anadolu Vakfı tarafından yapımı tamamlanan Kız Teknik Lisesi bölümleri ile beraber açılarak kurdeleler kesildi. Okulun açılışına Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’de katıldı. Törende vakıf yetkilileri ve Bakan bu güzel hayır hizmetlerinden dolayı Anadolu Vakfı yetkililerine teşekkür ettiler.
Saat 10’da okulun spor salonunda yapılan açılışta ilk önce Anadolu Vakfının kuruluşundan bugüne kadar yaptığı hizmetler ile ilgili bir slayt gösterisi sunuldu. Toplantıya ise Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı, Yazıcı Vakfı Başkanı Tuncay Özilhan, Kolinsin Sahibi Nurettin Eroğlu ve kardeşi, Yazıcı ailesinden Vehbi Yazıcı, daire Müdürleri ve çok sayıda Yazıcı ailesinden akrabalar katıldı.
Üç tane ayrı bölümün açılışını isterseniz sizlerle paylaşayım. Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Teknik ve Meslek Lisesi. Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Kız öğrenci yurdu ve Necmiye Spor salonunun açılışı yapıldı.
Vehbi Yazıcı ve Tuncay Özilhan ilk konuşmayı yapanlardı. Yazıcı ailesinin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de okul sahasında birçok okulları bulunmaktadır. Anadolu Vakfının bugüne kadar 50 fazla Eğitim Kurumu yaptırdığı ve 20 bin civarında öğrenciye burs verdiğini ortaklardan Vakıf Başkanı Tuncay Özilhan burada açıklamış oldu.
Özilhan buradaki konuşmasında bu yapılanların dışında Sağlıkta da her yıl 60 bin civarında hastanın tedavisini üstlendiklerini ve genç kızların meslek edinmeleri için çalışmalar yaparak iş ve meslek sahibi olmalarına destek olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta ise Yazıcı ailesine teşekkür ederek, okulun yapılışında mevcut arsanın problemini Belediye meclisi tarafından çözerek destek olduklarını söyledi.
Milletvekili Ali Rıza Alaboyun Yazıcı ailesi ile daha yakın olmaları nedeni ile Milletvekilleri adına bir konuşma yaparak Yazıcı ailesinin hizmetlerini överek, Aksaray’a yapılacak bu tür desteklerin devamını beklediklerini söyleyerek teşekkür etti.
Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok ise bu güzel hizmet için fazla söylenecek sözün olmadığını ve yapılan bu güzel hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.
Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ise, en güzel yatırımın eğitime yatırım olduğunu Anadolu Vakfının ülkenin birçok yerine okullar yaparak eğitime katkı yapmaları nedeni ile teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin sözlerine şöyle başladı: “ aslında ben kısa konuşup Ankara’daki programlarım ve toplantıya katılacaktım. Ancak slayt gösterisinde gördüm ki, 63 yıldır iki ailenin birlik ve beraberlik içinde çalışmalarının nasıl başarı getirdiğini hep birlikte gördük. Ben Anadolu Vakfını Siyasi istikrara benzettim, akıllı yatırımcılar kazanacak yatırıma yatırım yapar. Yapılan bu yatırımda kazançlı yatırımdır, buradan çıkan öğrenciler ülke için kazançlı yatırımlardır.
Sayın Başbakanımızın açıkladığı pakete bir siyasi partimiz yapılan paketi beğendik ama beklediğimiz değişiklik olmadı ve bizi kesmedi dedi. Bende bu yatırımlar çok güzel ama gerisi gelmesi lazım bu kesmez” dedi.
Bu güzel kompleksi ve okulu yaparak öğrencilerin hizmetine sunan Anadolu Vakfının bir parçası olan Anadolu Vakfının Yazıcı gurubu ilimiz için çok önemlidir. Bu aile zaman zaman onura edilerek ilimize daha çok hizmetin kazandırılması fevkalade önemlidir.
Yine bu açılışa katılan Eroğlu kardeşler ise İstanbul’da büyük inşaatların mimarlarıdır. Bu kardeşlerinde ilimize bu ve benzeri hizmetler yapması için teşvik edilmelidir.
İstanbul ayağında gerek eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar ve Ak Parti Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun’un İstanbul’daki işadamlarımız ile yakın ilişki ve dostlukları var. İlimiz sivil toplum kuruluşları ve yöneticilerimizin de işbirliği ile bu hemşerilerimizin Aksaray’a eğitim ve başka hizmetlerin yapılması
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00