• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kitap fuarını mutlaka gezin

Erdoğan KAYA

       Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen ve Milli İrade Meydanına kurularak 27 Mart 2017 tarihinde başlayan kitap fuarı bu hafta sonu bitiyor. Gördüğüm kadarı ile fuar her gün dolup taşıyor, gelen misafir yazarlar bu ziyaretlerden son derece memnunlar. Bende fırsat buldukça zaman zaman fuarı dolaşıyor ne var ne yok diye göz atıyorum. Fuarda sergilenen kitaplardan yok yok. Gerçekten ben böyle bir organize ile Aksaraylıların ayağına bu zenginliği getiren Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıya teşekkür ediyorum.

      Belediye hizmetleri ve projeler elbette bizim için çok önemli. Ama böyle sosyal etkinliği milletin ayağına getirmekte çok önemli. Aksaray ilk defa böyle bir fuara tanık oldu. Fuarı en çok gençlerin gezip kitap almalarıda çok önemli.

     Bizim gibi orta yaşın insanları ve okumayı sevenlerde fuarın daimi müdavimleri. Bazı gençleri görüyorum belli yaşın üstündeki velilerinin elinden tutup fuara getirmişler. Gençler kendilerine kitap aldırıyorlar. Dolayısı ile belli yaştaki insanlarda zorunlu olsa da fuarı gezmiş oluyorlar.

      9 gün boyu devam eden fuar bu Pazar günü son buluyor. İşlerinden ve çalışmalarından zaman bulamayanlar Pazar günü sona erecek fuaru yarım saat olsun zaman ayırarak mutlaka gezmeliler. Belki kendilerine lazım olacak bir okuyacağı kitap bulacaktır.

       Çarşamba günü fuarı gezdim Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil hocam kitap imzası sonrası mini söyleşi yaptılar. Dinleyici kitlesi etrafa yayıldığı gibi dışarda kalanlar oldu. Günümüz konularına değinen Şimşirgil dinleyicileri büyüledi.

      Benimde geçmişte beraber aynı gazetede çalıştığım ve ağbeyim A. Vehbi Vakkasoğlu 2 saat boyunca kitap imzaladı. Şöyle baktım isim ünlü olunca 2 saat boyunca nefes almadan kitap imzaladı. Tabi banada bir eserini imzalayarak hediye etti. Çıkışta sordum, “müthiş bir talep ve ilgi ile karşılaştığını” söyleyerek Başkan Yazgıya teşekkür etti.

     Tabi bu arada sevgili dostum ve hemşehrimiz Sayın Mahmut Ulu hocam da yeni çıkan eseri ile beraber diğer eserlerini imzaladı. Uzaktan şöyle baktım gerçekten Aksaray’lı okurlar kendi evlatları ile yakından ilgilenip ilgi gösterdiler. Sevgili hocama yeni eserinden dolayı başarılar diler yenilerini bekliyoruz.

      Tabi bu tablo benim zaman zaman sitem ettiğim okuma ilgisizliğine merhem oldu. Bir süre yakama küsüp kitap yazma işine verdiğim ara sonrası elimde yazdığım yarım kalan eserimi tamamlamaya karar verdim. Aynı gün akşam klavyenin başına geçerek devam diyerek tekrar başladım. Rabbım utandırmasın ve güzel bir eserle sizlerin vitrinini süzlesin. Bugünden itibaren herhalde çoğu gün sabahlayacağız.

      Kitap yazmanın en güzel zamanı geceleri sessiz vakitlerdir. Tabi benim çok farklı çalışma alanlarım olduğu için beyin olarak yoruluyoruz. Gazete köşe yazıları ve dergimizin hazırlığı derken birde yeni eserler için çalışma devam edecek. Sizlerin dualarına ihtiyacımız var, dualarınızda bu acizane kardeşinizide unutmayın.

      İnşallah bu kitap fuarı artık okuma kültürümüüzün yok olduğu bir dönemde yeniden okumaya başlangıç olur. Dizi, filim ve faceye ayırdığımız zamanın bir kısmınıda okumaya ayırırız. Oyun izleyerek kafamızı karıştırmadan bize yararlı eserleri okumak belki dünya ve ahiretimize fayda sağlar diye düşünüyorum. Okuyan insandan zarar gelmez, okumamış insandan zarar gelir. Cahillerin çoğu bilgisiz ve kültürsüz insanlardır.

     Ben burada Sayın Belediye Başkanımıza insanı büyüleyen bir fuar açarak ayağımıza getirmesinden dolayı kendilerine birkez daha teşekkür ediyorum. Tabi perde arkasındaki çalışmaları yapan emekçilerimize başta Belediye Başkan yardımcısı Sayın Güven Kemerkaya ve ekibinede ayrıca teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00