• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Karayolları topu taca atıyor

Erdoğan KAYA

Çarşamba günü Karayolları 3 bölge toplantısına katıldım ve basına açık bölümünde toplantı sunumunu izleme imkânı buldum. Toplantı Aksaray için önemli bir toplantı idi. Ama bölge şefinin anlatımını ve topu taca atmasını hiç beğenmedim. Ak Parti Milletvekillerinin sorularını yuvarlak şekilde geçiştirmeye çalışması hiç hoş değildi. Zannedersem kapalı bölümde bu topu taca atmalar hararetli tartışmaya dönüşmüştür.
Toplantıya Ak Parti Milletvekili ve gurup başkan vekili İlknur İnceöz, Milletvekili Nevzat Palta, il Başkanı Kadir Karatay, Karayolları Konya Bölge müdürü Ömer Baydar, Özel idare genel sekreteri Ramazan Altındal ve Belediye Başkanlarının katıldığı toplantı organize sanayide yapıldı.
Basına açık bölümde bölge Müdürü Ömer Baydar sunum yaparak Aksaray’a bağlantılı yolların yapımından bilgiler verdi. Bugüne kadar 52 trilyon harcandığını ve 2015 yılı için hedeflenen 78 km yolun tamamlanacağını anlattı.
Nevşehir kavşağına yapılan alt geçidin ise bu yılın sonuna tamamlanacağını belirtirken burada medaşla ilgili sıkıntıların olduğunu ve direklerin zamanında kaldırılmadığınından şikâyet etti. Milletvekili İnceöz ise bu konuyu halledeceklerini söyledi.
Bu arada Milletvekilleri Makas kavşağı ile ilgili sorular sorması üzerine topu taca atmaya çalışmaları dikkatten kaçmadı. Tartışma olmaması için İnceöz konuyu daha sonra konuşacaklarını söyleyerek basın önünde tartışmayı önleyerek kapalı bölüme sakladı.
Daha sonra bölge şefi söz alarak ilimizle ilgili yapılan çalışmalardan bilgiler verdi. Ardından il Başkanı Karatay toplantının basına kapalı bölümüne geçileceğini söyleyerek bizleri dışarı çıkardı. Gördüğüm kadarı ile kapalı bölümde toplantı biraz daha sert geçtiğini tahmin ediyorum. Çünkü basına açık bölümde bile çalışmalardan memnuniyetsizlikler görüldü.
Burada dikkatimi çeken konu ise Bölge Müdürü gayretli birisi, ancak yeni olması nedeni ile bazı konulara tam vakıf olmayabilir. Ancak bölge şefi ise sunum esnasında ürkek ve kendinden emin olmayan şekilde çekingen bir pozisyonda idi. Yani sanki olaylara sadece kâğıt üzerinden vakıfmış gibi bir algı bende uyandı.
Toplantıda keşke Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıda olsa idi. Zannedersem il dışında olması nedeni ile toplantıda değildi. Makastan gelen yol üzerindeki köprünün açılamamasının ana nedeni sanki Belediye Başkanı Yazgı imiş gibi bir algı uyandırdılar. Burada toplanan suların Belediye tarafından açılacak drenaj kanalı ile ancak giderileceğini ve buna Belediyenin yanaşmadığını şef deklare etti. Yani Başkan destek olmuyor demek istedi.
Milletvekili Nevzat Bey ise bunun Ulu ırmak kanalına aktarılmasını önerdiğinde de mesafenin uzunluğu bahane edildi. Bir başka çözüm ise suyun motopompla aktarılması ise maliyeti artıracağı ve masraflı olacağından bahsetti.
Karayolları Belediye bütçesinden drenaj kanalı talep edene kadar yüklenici firma kanalı ile bunu yapamaz mı da işin kolayına kaçılarak topu taca atmaya çalıştıklarına anlam veremedim. Belediye oraya harcayacağı masrafı elbette başka bir hizmet için harcama düşüncesi doğru bir karar. Bunu bir mazeret olarak görmüyorum ve beceriksizlik olarak gördüğümü söyleyebilirim.
Makas kavşağını düzenleme yerine yol güzergâhını buradan verme düşüncesi ne kadar isabetli olur buda tartışma konusu olsa gerek. Yeni yapılacak Hastane güzergâhından araç gürültüsü vermek doğru bir karar değildir.
Makas kavşağının gecikmesi ise Medaş ve Türk Telekom kablo ve alt yapılarından gecikme olduğu söylenirken yine nevzat Bey buna itiraz etti neden bu zamana kalındığını söyledi. Buradaki düzenleme acilen yapılıp buradaki görüntüler kaldırılarak esnafta mağdur edilmeden bir çözüm bulunmalı. Her gün burada kazalar meydana gelmekte ve bu kadar çirkin bir kavşak hiçbir yerde olmasa gerek.
Toplantının basına kapalı bölümünde gördüğüm siyasilerin kararlı, yöneticilerin aciz ve topu taca atmaya çalışmaları beni üzdü. Bu kararlılık devam ederek makas kavşağındaki problem ve sıkıntılar biran evvel çözülmeli. Kapalı bölümlerde neler konuşuldu tabi bilemiyoruz bunu zaman içinde öğreniriz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00