• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

İçme suyuna adım adım yaklaşılıyor

Erdoğan KAYA

      İlimizin yıllardır düzenli bir içme suyu problemi devam edip giderken, bugüne kadar bir çözüme ulaşılmamıştır. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı geldiği günden bugüne devam eden çalışmaları sonucu. Bağlıda açtığı kuyuların ilimize akması için yaptığı çalımalar temel atma ile sonuçlanmıştı. Tabi ister istemez temel atma sonunda genel olarak suyun akibeti ile ilgili sorular soruluyor. Yazgı’nın verdiği bilgide içme suyu ile ilgili çalımaların aksamadan devam ettiği açıklaması geldi. 

     Geçen hafta bu konuyu kendisine sorduğumuzda Ramazan ayında çalışmaları yerinde sizlere gezdireceğim müjdesini verdi. Su hayatımız için çok elzem ve önemlidir. Daha doğrusu olmazsa olmazımız, sağlıklı bir su sorunumuz olması aliyyun ala olur.

     İnanın tahminime göre ben 15 yıl civarında çeşmeden su içmiyorum. İçme suyunu başka yerlerden getirerek içiyoruz. Bana göre Sayın Yazgı bir çok proce ve hayati çalışmalar yapıyor. Hiçbir şey yapmasa içme suyumuzu halletse heykeli dikilmeye yeterlidir.

     Arıtma desisi ve depolarla ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Şunu bilmek lazım artık bu şehir içilebilecek bir suya kavuşacaktır. Bizde inşallah su taşımadan kurtulup çeşmelerden rahat bir su içeceğiz. Sayın Yazgının arıtma ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer vermiştir:

     “ İçme suyu projemizde geçtiğimiz ay DSİ Genel Müdürlüğünde sözleşmesine iştirak ettiğimiz son sistem modern arıtma tesisinin kurulması çalışmalarını yerinde inceledik.  Temel kazı çalışmaları başladı. Su projesinin en kritik ve en önemli parçası bu arıtma tesisimizdir. Tesis Bağlıköy´de bulunan mevcut arıtma tesisinin yanına 20 bin metrekare arazi üzerine kurulacak. Tesisin elektrik ihtiyacının bir kısmı, kurulacak güneş enerji panelleri ile sağlanacak. Bu sayede tesiste elektrik tasarrufu da sağlanacak.

     Yeraltı kaynaklarından sağlanan su, Arıtma Tesisi ´ne gelecek ve burada deniz suyunu bile arıtabilecek ultrafiltrasyon ve ters ozmoz sistemi ile arıtılacak. Su arıtıldıktan sonra evimizdeki çeşmelerimizden damacana suyu kalitesinde suyu içebileceğiz”   dedi.  

      İşin sevindirici bir tarafıda sağlıklı ve modern arıtmanın yapılması. Su kesintisi ve arıza olduğunda şehre birkaç gün su verilebilecek depoların yapılması. Su şebekesine döşenmesi düşünülen boruların çelik borulardan olması insanın içini rahatlatıyor. 

      Mevcut çeşmemizden akan suyu bazı tanıdıklar abdest almakta bile kullanmıyor. Tabi bu birazda endişe konusundan kaynaklanıyor. Ama yeni yapılacak sistem bu endişeri ortadan kaldıracaktır. Mevcut arıtma tesisinin kullanılmaması en güzel gelişmedir.

      Ben Yazgının yaptığı bu önemli çalışmasını takdirle karşılıyorum. Bir şehrin içme suyu olmazsa olmazlarındandır. Onun için diyorum ki, bu genç, yetenekli ve onca sıkıntılara rağmen şehrin bir çok hayati projelerini hayata geçirmeye çalışan bu genç başkanı yıpratmak yerine destek olalım şehrin çehresini değiştirsin.

                        YAKABAĞ CAMİ MÜKEMMEL OLMUŞ

     Geçtiğimiz Cuma günü açılışı yapılan Şifhane mahallesindeki Yakabağ camiinde cumamızı kıldık. Açılışta devlet erkanıda hazır kıta açılışta idi. Caminin yapılışında emeği geçen sevgili dostum Veysel Yıldız abimize teşekkür ediyorum. Rahmetli babasının sağlığında içinde ukte gibi giden bu caminin hayata geçirilimesinde Veysel kardeşimin büyük emekleri bulunmaktadır.

      Camiyi gezerken kulakları çınlasın Selami Altınok Valimiz aklımıa geldi. Selami Bey camiler tarihine ve yapısına uygun olmalı, yoksa ruhsat vermem derdi. Yakabağ camiside tarihine ve şanına yakışan bir şekilde yapılmış.

       Veysel kardeşime ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00