• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

“Hekimce Söyleşiler” de Konya’da Sağlık Hizmetleri Konuşuldu

“Hekimce Söyleşiler” de Konya’da Sağlık Hizmetleri Konuşuldu
“Hekimce Söyleşiler” programında bu hafta Konya’da sağlık çalışanları ve sağlık hizmetleri konuşuldu.

 Programa, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Prof. Dr. Mehmet Koç katıldı.

Program açılışında konuşan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Sağlıkta Dönüşüm programı ile en fazla etkilenen 2 kesimden birinin hizmeti alan vatandaş, diğerinin hizmeti sunan başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanları olduğunu vurguladı. Karaca, “Odamızın çalışmaları her geçen gün daha da artıyor. Konya’ da sağlık hizmetlerinin konuşulduğu bu programımızda amacımız, artısı ve eksisi ile özeleştiri yaparak hem vatandaşlarımızın hem de sağlık çalışanlarımızın memnuniyetlerini arttırmanın yollarını bulmak ve bu yol haritasına uygun şekilde hizmetlere yön vermektir. Konuklarımıza ve katılımcılarımıza bize ve bugün programımıza olan teveccühlerinden dolayı odamız yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dedeman Otel’de gerçekleşen programda konuşan Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, sağlıkta şiddet ve koruyucu sağlık hizmetleri konularına değindi. Akılcı ilaç kullanımına karşı hekimlerin ve hastaların koruyucu sağlık prosedürlerine göre hareket etmeleri gerektiğini, alışkanlıklarını zor değiştiren toplumu bu şekilde bilinçlendirmenin önemli olduğunu belirten Öznavruz, hekim ve vatandaş arasındaki diyaloğu güçlendirerek hekimlerin maruz kaldığı şiddet olaylarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. Hizmetleri esnasında “bir gün çalışan arkadaşlarımızın arasına döneceğiz şuuru ile, makamları çalışanlarımızla aramıza bariyer olarak koymamak” mantığıyla çalıştıklarını ifade eden Öznavruz, her zaman sahada çalışanlarla beraber olmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç yaptığı konuşmada, “Makamlar hizmet alanıdır. Gazi halkımıza en iyi hizmeti verebilmek adına hekimlerimiz en önemli neferlerimizdir. Çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamak, bizim hizmetlerimizin kalitesini ortaya çıkarmaktadır” dedi. Yapımı devam eden yeni hastane yatırımlarının da devreye girmesiyle başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının daha konforlu mekanlarda hizmet vereceğini, halkımızın da daha ferah alanlarda sağlık hizmeti alacağını belirten Koç, halkımızın her zaman hizmetin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci ise, Sağlık Bakanlığımızın yeni uygulamaya koyduğu Sağlıkta Dönüşümde Faz 2 programının aşamaları hakkında bilgi verirken, “Konya’da %75’lerde olan hasta memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmakta. Evde bakım hizmetlerimiz ve 112 acil servis hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Nitelikli yatak artışımız oldu. Sorun ve çözüm odaklı çalışarak daha iyi hizmet verdiğimize inanıyorum. Hasta memnuniyetinin yanında sağlık çalışanlarımızın da memnuniyetini düşünerek onlara özel ihtimam gösteriyoruz. Bu arada pasif hekimlik hekimlik değildir. Bu konuda ilk adımı Konya Tabip Odamıza sahip çıkarak göstermeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programa katılan hekimler de sahada yaşanan sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirerek, Müdürlüklerimize, Genel Sekreterliğimize ve Konya Tabip Odası’na sorunlara yaklaşımları için teşekkür ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00