• BIST 10194.53
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Haydi bi vurda görüyüm

Hakan Sinan
Selamün aleyküm. Recep,şaban dirken gine bayrama yaklaşdık.
 

Mübarek ramazan bayramı islam ümmetine inşallah hayır ve bereket getiri ne diyelim,diyecek bişşi yok.
Gaç gündür hazırlık yaparız ammada para masarıf iddik,biziki golayda gadın gısmının ihtiyacı hiç bitmiyor.geçen canım sıkıldı bak gadın;ne vır vır iden çenene bi çakarım valla anan bi hafta ağzına çorba akdarı beni şu yaşdan soona zıvanadan çıkarma didim.bizim gadın bana ne dise beğenirsiniz.dinim gavır dini ossun hiç bişşi idemen televizyondan dinnedim gadın hakları varımış senin didiğin esgidenimiş o zamannar irkekler dişiletileri ok gayışıyınan dövellerimiş.didi.
Alpaslan diye bi hakim arkadaşım var ona sordum; yav alpaslan bizler şükür gadınnarımızı dovmeyiz, hatırını gırmayız nede ossa çocukların anası, iyi kötü gahrımızı çekiyollar ,geçen mahsusdan bak döverim diyince hiç bi halt idemen didi aslı varmı hani esgazara elimiz filan çarparsa beni hapisemi atallar diye sordum. oda bana didiki;hakan abi keşke herkez senin gibi ailesine değer verse sen zaddi iyi bi aile ireyisisin amma ginede yingemi döversen hapise atmazlar amma iki üç ay cami yada okul süpürttürüyollar didi. hımm didim hele şu sıralar okullar ve camiler pırıl pırıl dimek garısını çok döven var didim, arkadaşım kösüldü gülecem dii.
Esgiden bayramda  dedem bize bayramlık alırdı.don neyim alacağında bayaa bi böyüğünü alırdı yiniseneye daralmasın o zamanda giyer dii.bide gapıdaş lastiği alırdı onnarı başcumuza goyar zabaha gadar üyümezdik.zabak oldumu daha millet camiden çıkmadan bayramcı gezmeye başlardık.vardığımız evlerde ya cıncalı şeker yada gavırma virillerdi.bi keresinde köpek boşanmış ev sabısı yitişmese nirdeyse dalayacağıdı amma ödümüz sıddıydı.köpeğin sabısına babam çok gızdıydı;bayram günü çocukları dalayacak sıkı bağla şu meretini dii.bazıda mantar dabancamız olurdu eğer olmazsa mantarı tili gıvırı onnan patladırdık,bi keresinde musdafanın elinde patladıydıda uf bile dimediydi.başkası ossa heral iki saat ulurdu.ne günnerdi.

Son zamannarda bayramlarında dadı galmadı bayram günü bile öğleden sonra çapaya yada pancar kesmeye gidiliyordu.tabi gidennerin canı burnuna gelirdi.şahsen ben askerden geldim zabakdan pancar kesmeye giddiydim.hiç unutmam babam anneme:gııız oğlan pancara gidecekmi didi,annemde növürsün burda osanır gitsin didiydi.halbiyse sanane nebiliyon osanacağımı daha dün gelmissim asgerden köyü göresim geldi zati.                          

Esgiden fakirlik varıdı bişşi alınamazdı. birisi annaddıydı adını unuddum;arkadaş valla bak babam rahmetlinin bayram günü herşeyi aynıydı sadece ayaggabısı değişirdi,onuda anneme sorardı gııız ayaggabımı yağladınmı diyi boyadınmı diyecek ya.annemde heye bakale yağladım dirdi,bi iskampir ayaggabısı varıdı babam gaç sene giydi didiydi.
Şimdiye ne var herşey alınıyor ama bayramı ne olur bayram gibi idelim böyükleri ziyaret idelim,çocukları sevindirelim,küsüsek barışalım.ALLAH BİZİ İMANIMIZA BAĞLI OLARAK NİCE BAYRAMLARA ULAŞDIRSIN.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00