Haziran 2015 Milletvekili seçimleri başlayınca Aksaray’da Havaalanı tartışması yeniden alevlenerek gına getirecek duruma geldi. Sanki kan davasına dönüşen tartışma yapardın yapamazdın tartışması can sıkmaya başladı. Sanki ilimizin başka önemli ve acil bir hizmete ihtiyacı yokmuş gibi yapılan tartışma şahsen bana nefret getirdi. Hatta 1980 ihtilali seçiminden sonra Rahmeti Özal’la Calp’ın köprü tartışmasına dönüştü. Bizim kuşaklar iyi bilir Özal Boğaz köprüsünü satarım dedi ve Calp da sattırmam diye diretmişti.
Necdet Calp seçimi kazanamadı, Özal’da seçimi kazandı ve köprüyü özelleştirdi. Aslında satarım derken köprüyü bir şahsa satmak değildi asıl amacı, özelleştirme ile işletmesini şahıslara vermek istiyordu.
Şu kavgası yapılan Havaalanı tantanası bir gün mutlaka bitecek. Ama ne hikmetse neden yapmıyorsunuz yapardın yapmazdın kavgası her şeyi unutturdu. Yok, efendim mevcut havaalanı neden yapılmadı da başka yere yapılıyor tartışması.
Nedense mevcut havaalanın asıl kimlerin yapmadığı hiç sorulmuyor. Kardeşim mevcut yapılan havaalanı eski Valimiz Emir Durmaz tarafından devletten hiçbir resmi izin ve yapım kararı olmadan Özel İdare kaynakları ve bazı işadamlarından aldığı destekle mevcut hale getirerek havaalanı karkas binasını yapmıştı.
Ak Parti hükümetinden önce kurulan 2 hükümet döneminde bu bina mevcut şekli ile duruyordu. O dönem iktidarda kimler vardı, şimdi eleştiri yapan muhalefet partilerinin koalisyon oldukları hükümet iktidarda idi. Peki ulaştırma bakanı kimdi, şimdi eleştiri yapan muhalefet partisinden değilmiydi?
Şimdi adama sormazlar mı neden o dönem yapmadınız da hesabını başkasına soruyorsunuz derler. Neden yapılmadı o dönem hükümetin Aksaray’a havaalanı yapmak için bir kararı yok. Aksaray valisi işgüzarlığından kendi başına temel atmış dendi. Ne oldu aynı hükümet o dönem Nevşehir havaalanının temelini atarak turizm bölgesine havaalanı gerekli diyerek Nevşehir’e havaalanı yapıldı. Konunun detayını bilende konuşuyor bilmeyende.
Aksaray’a gereksizde Nevşehir’e gereklimi idi o dönem her iki ile de gerekli değildi. Nevşehir’e turist fazla gelir hesabı yapılarak Nevşehir’e havaalanı yapıldı. Peki, Nevşehir’e havaalanı yapıldı da her saat uçak mı kalkıyor kesinlikle değil.
Turizm konusunda yarıştığımız Nevşehir’den nüfus olarak büyük olabiliriz ama pekte fazla büyüklüğümüz yok. Turizm konusunda ise eğri oturup doğru konuşmamız lazım Nevşehir’in iki adım gerisindeyiz.
Aksaray’a turist gelse Selime, Güzelyurt ve Ihlara’dan başka nereyi gezecek? Yaprak hisar ve Beli Sırma gibi Nevşehir bölgesinde 20-25 köy var. Bir Göreme, bir Derinkuyu, bir Üç Hisar, bir Derinkuyu gibi hangisini sayayım nasıl yarışacağız. Girin Ürgüp’e kendinizi başka bir ülkede zannederseniz. Gidin Kaymaklı yeraltı şehrine nerede var öyle bir yeraltı şehrimiz?
Yatılı kalacak bir turisti Allah aşkına nerede kaç gün gezdireceğiz? Ben aslında bir Aksaray Milliyetçisiyim ve şehrimi çok severim. Ama birde gerçekleri görmek gerekmez mi? Turizmde bizden önde olan Nevşehir’e bile İstanbul dışına uçak kalkmazken ve İstanbul’da günlük iki uçak uçarken bizde günlük kaç uçak kaldıracağız?
Bölgesel havaalanı dışında bir havaalanı il olarak çok zor görüyorum. Buda Hasan dağının dibine zaten olmaz, hava ve dağ engelleri göz önüne alındığında bunu kabul etmemiz lazım. Niğde’ye 10 km yakın olsa ne olur uzak olsa ne olur. Ankara’da bile havaalanına 45-50 dakikada giderken bizim kapımızın önüne yapılacak değil.
İlk defa Anadolu’dan çıkan hemşerimiz Sayın Davutoğlu havaalanı ile ilgili Hasan dağı havaalanı sözü vermesi bizim için bir teminat. Bu sefer başlandı yok Niğde’ye yapılıyor, yok eskisi neden yapılmıyor tartışması. İnanın artık şu havaalanı muhabbeti kabak tadı verdi.
Aksaray’ın başka önemli bir hizmete ihtiyacı yokmuş gibi ömründe hiç uçağa binmeyenler bile bu muhabbete katıldılar. Aksaray’da otobüsle bile İstanbul’a kaç kişi gidiyorsa merak ediyorum. Bu gürültü ve tantana belli kimselerin seçim malzemesi için çıkardığı gürültüdür. Artık bu muhabbet beni sıktı ise başkalarını da sıkmıştır, yoksa size sorarlar bu kadar gerekliydi de zamanında siz neden mevcut yeri yapmadınız derler
- BIST 9203.37
- Altın 4296.947
- Dolar 39.6155
- Euro 45.6765
- İstanbul 24 °C
- Ankara 25 °C
- Evcil Pet Shop Marka ürünleri ile ND Kedi Köpek Mamalarını Güvenli Alışveriş
- Wordpress Site Sahibi Olarak Ürünlerinizi Daha Fazla Kitleye Ulaştırın
- Erdal Can Alkoçlar: Davamız Türk Mucitlere Destek Davası
- Moda denildiğinde ilk akla gelen pırlanta markası Zen Pırlanta
- Bel fıtığı spor yapmaya engel değil
- Belgemen'den İhale Açıklaması! Teminat Mektubu Vurgusu!
- Türk Telekom'dan yeni sağlık uygulaması
- E-Sigara COVID Riskini 5 Kat Artırıyor!
- Hamaliye işlerinde Hızlı ve düzenli istifleme tek gayemiz!
- Konya'da oto lastik nereden alınır?
- Hisar 72 Parça Çatal, Kaşık, Bıçak Set İçeriği
- Konya külçe altın alış-satış
- Eskil Belediyespor BAL’da
Havaalanı tartışması

- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- Sevgili kardeşim Seyit Temel’in ardından27 Mart 2019 Çarşamba 14:50
- Eski karlardan kısmen kar gördük27 Aralık 2018 Perşembe 14:00
- MHP Aksaray adayını tanıttı16 Aralık 2018 Pazar 15:19
- Ankara kulisleri fıkır fıkır11 Kasım 2018 Pazar 14:54
- Ak Parti divan toplantısında coşku14 Ekim 2018 Pazar 11:52
- Kendi uydurduğuna kendisi inananlar04 Ekim 2018 Perşembe 16:30
- Bu gün de Demirci, Selime, Sağlık ve Helvaderedeyiz08 Eylül 2018 Cumartesi 11:49
- Bugün Eskil ve Sultanhanı ilçelerindeyiz07 Eylül 2018 Cuma 11:48
- Kurbanınıza sahip çıkın18 Ağustos 2018 Cumartesi 00:40
- Çocuk şenliği yaz boyu devam etmeli21 Temmuz 2018 Cumartesi 16:42
- “ Diken Ekersen, Gül Biçemezsin”18 Temmuz 2018 Çarşamba 19:46
SON EKLENEN GALERİLER
ÖNE ÇIKANLAR
Meralar Islah Ediliyor
Yakup Gök, "Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz"
Aksaray 1 ton hafifledi!
SGK İl Müdürün'den Yapılandırma açıklaması, "Son Tarih 31 Temmuz"
Türkiye Sosyal Medya Üzerinden Canlı Video İzlemede Birinci Sırada
Meral'den Karakaya'ya ziyaret!
Karatay Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapımı tamamlandı
Eskilliler Derneği Hizmet Ağını Genişletiyor...
Eskil'de Bu Akşam Uğur Işılak rüzgarı esecek!
Kurban Keserken Yaralanmalara Doğru Acil Müdahale Çok Önemli….
"Osmanlı'yı Süper Güç Yapan Aksaraylı Vezir-i Âzam Pîrî Mehmed Paşa"
Eskil’de Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları Ağaç sevgisi için sahaya iniyor!
Öğrenciler'de Bu Hafta Karne Heyecanı
Domuz gribine karşı bunu mutlaka yapın
İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Dikkat
Eskil'in Yeni Tanıtım Filmi!
Kural Hatası Şampiyon’u değiştirdi!
Eskil’in Rekor desteği Plaketle ödüllendirildi!
TOBB Konseyinden Hamit Özkök'e Yeni Görev
Mehmet Topal: "Rekabet başarıyı getirir"
1/19
Küçük Bozcamahmut Türkmen şenlikleri 14. sü büyük coşku ile gerçekleşt
Şehit polis Azam Güdendede son yolculuğuna uğurlandı
Cghilal Yazır spor maçından görüntüler
Meryemağıl Çokum Maçından Görüntüler
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00
Tel : 0534 325 83 00
8 saniye sonra reklam kapancaktır. Beklemek istemiyorsanız lütfen TIKLAYINIZ. |
![]() |
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.