• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Hançerli"Konya'ya Alzheimer Merkezi Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"

Hançerli"Konya'ya Alzheimer Merkezi Kazandırmanın Gururunu Yaşıyoruz"
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Alzheimer Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, "7. Ulusal Alzheimer Kongresi" Konya’da gerçekleştirildi

Sosyal sorumluluk projeleri ile örnek olan Karatay Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak Karatay'a Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ni kazandırdı. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin de desteğiyle alzheimer hastalarına umut oluyor. Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hastalar ve hasta yakınları alzheimer hastalığı hakkında bilgilendiriliyor. Bu kapsamda Konya’da 20 ve 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 7. Ulusal Alzheimer Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bir otelde gerçekleştirilen programa; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, NEÜ Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı ve NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney, Türkiye’nin dört bir noktasından katılan birçok akademisyen ve davetliler katıldı. 3 gün boyunca süren kongrede yıl içerisinde yapılan faaliyetler ve derneğin stratejik planları masaya yatırıldı.

Sağlık yatırımları Karatay’da yükseliyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Konya belediyelerinin fiziki çalışmalarını tamamladığını ve artık sosyal, kültürel ve sağlık belediyeciliği yapar konuma geldiklerini dile getirerek; Türkiye'de bir ilk olan bu projenin Karatay ve Konya açısından önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, "Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık yaratmak ve hastalığın hastalar, hasta yakınları ve toplum tarafından bilinmeyen gerçeklerine dikkat çekmek ve hastalık konusunda bilinç yaratmak amacıyla Alzheimer Derneği Konya Şubesi tarafından toplantılar yapılıp bilgi veriliyor." dedi. Konya’nın diğer alanlarda olduğu kadar sağlık sektöründe de parlamaya devam ettiğini kaydeden Başkan Hançerli, "Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’ni Konya’ya kazandırmış olmanın gurunu yaşıyoruz" diye konuştu. Anlamlı yatırımlara hizmet etme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Mehmet Hançerli, Karatay’da yükselen Şehir Hastanesiyle, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi ile Konya’nın sağlık üssüne dönüşeceğini dile getirdi. Başkan Hançerli son olarak yerel yönetimlerin sağlık alanında teşvik edilmesini sağlamak açısından bu toplantıların önemine değinerek çok yararlı hizmetler olacağını söyledi.

Güney: Ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; Türkiye’de her 10 kişiden birinin alzheimere yakalanma riski olduğunu vurgulayarak hastalık hakkında farkındalık oluşturmak üniversitelere ve yerel yönetimlere çok iş düştüğünü söyledi. Kongrede konuşan Konya Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Güney hastalık hakkında ve hastalığın toplumsal boyutları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Güney, ayrıca böyle önemli bir toplantıya Konya olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu aktardı. Prof. Dr. Figen Güney; 7 Ulusal Alzheimer Kongresi’nin Konya’da yapılmasına katkı sağlayan Prof. Dr. Murat Emre ve Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu’na teşekkür etti. Programın galası ise Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Katılımcılara burada Karatay Belediyesi tarafından kitap hediye edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00