• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hamilelik Hesaplama İşlemleri

Hamilelik Hesaplama İşlemleri
Hamile olduğunu öğrenen kişilerin ilk olarak bilmek istedikleri hususlardan bir tanesi de gebelik tarihidir.

Bu sebeple gebelik hesaplama oldukça önemlidir. Birçok sitede gebelik hesaplama işlemlerinin yapılacağı sayfalar yer almaktadır. Kadın doğum uzmanlarının açıklamalarına bakarsak gebelik takvimi için önemli olan bilginin adet tarihi olduğunu görmekteyiz.

Anne adayının son adet tarihinin başlangıcı bu hesaplama için yeterli olmaktadır. Ancak vücuda göre gün açısından sapmaların da olabileceği bilinmelidir. Hamilelik hesaplama işlemleri de ay hesabına göre değil, haftalık hesaba göre belirlenmektedir. Bunun sebebi ise değişimlerin haftalık olarak ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır. Kabaca ifade etmek gerekirse doğumların genellikle 38. Hafta ile 42. Haftalar arasında gerçekleşeceği söylenebilir. Bununla birlikte tam olarak bilinmesi söz konusu olmamakla birlikte tahminlerin tutma olasılığı da %5’tir. Bunun başlıca nedenleri olarak adetlerin düzensiz görülmesi, tüp bebek aracılığı ile hamile kalınması, ovülasyon tarihinde yaşanan gecikmeler sıralanabilir. Öksürük en çok rastlanılan hastalıklardan bir tanesidir.

Hamile birinin genellikle çocuğu rahatsız etmemek için öksürmek istemediği de görülebilmektedir. Ancak bilinmelidir ki korunaklı bir suyun içinde olmasından dolayı çocuğun herhangi bir şekilde hastalıklardan etkilenmesi söz konusu değildir. Bitkisel tedaviler nasıl yapılır olduğunu araştırdıktan sonra ıhlamur, nane, ballı süt gibi birçok farklı yöntem ile öksürüğün geçmesi mümkündür. Kesinlikle hap ve şurup kullanımının en az şekilde olmasına dikkat edilmelidir. Kimyasal etkileri bulunan hapların faydasından çok zararı olabilmektedir. Bitkisel karışımlarında oranları, kaynatılma süreleri gibi püf noktaları iyi bilinmelidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00