• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Hafta içi bölge gezilerimiz

Erdoğan KAYA
Bugün aslında sizlere Ak Parti’nin temayül yoklamasından bahsetmek istiyordum. Ancak yazımızı önceden yazıp vermek durumunda olmam nedeni ile yazımı yazdığımda temayül yoklaması devam ediyordu. Bu konuyu bundan sonraki yazımda kaleme alacağım. Bugün sizlere gezi notlarımı ve nereye gitsek aşure ikramından bahsedeyim.
Perşembe günü eski sanayi caddesinde oğlumun işyerinin önünde durup birkaç ihtiyaç alacaktım. Yanımda basınımızın ustası Naci Karaköy ağabeyde var. Gezilerime birlikte gideceğiz, bir baktım Naci ağabey yanımdan kayboldu.
İkram ve diyaloğu seven Naci ağabey, karşı tarafta Bolu Lezzet Lokantası var oraya gitmiş. Kendisini beklerken elinde iki tas çorba ile geldi. Hayırdır demeye kalmadı başladı anlatmaya; “ lokanta tanıdık, selam vereyim diye girdim sabah sabah aşure pişiriyorlarmış. Henüz soğuk değil, ama idare eder, bugün aşure günü müşterilerine dağıtmak için yapmışlar” dedi.
Hakikatken aşure çok lezzetli ve çeşidi de çok mükemmel. Aşure geleneğinin her yere yayılması ve lokantalarda bile kaynaması küçümsenecek gibi değil.
Buradan su üstü köy ve ilçelerine doğru yol aldık. Sonbaharın esintileri yavaş yavaş yerini kışa bırakıyor. Demirciden geçerken sevgili dostum Belediye Başkanı Hüseyin Us’u ziyaret edelim dedim. Her zamanki gibi Başkan yerinde yok, telefon açıp sordum,” çalışıyorum” dedi. Kasabaya köstebek yuvasına çevirmiş, seçim ağzı böyle bir işe girişmek cesaret işi. Biraz bekledim geldi, hakikaten Başkan değil de sanki işçi. Üzeri başı toz toprak içinde böyle Başkan dostlar başına.
Buradan Gülağaç ilçemize geçerken Alanyurt köyüne uğradık. Bakalım çilek kalmış mı diye, ama ne çilek kalmış ne patates. Ama çilek fideleri yerlerini koruyor, seneye deyip Gülağaç’a geçtik. Gülağaç’ta Kaymakam Sayın Murat Kaplay Beyi ziyaret ettik. Ziyaret öncesi yine aşure ikramı oldu.
Ziyaretimiz esnasında Alay komutanımız Mehmet Aytekin, Askerlik Şubesi Başkanı ve Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen geldiler. Buradaki sohbetten sonra birlikte Narlı göl termal kaplıcalarına geçtik. İlk defa gelen komutanlar termal otelleri gezerek bilgi aldılar. Genel fikirleri ise bölgedeki termal kaplıcaların mükemmelliği. Kaymakam Bey Gülağaç ilçesinde kısa zamanda iyi diyalog kurarak kaynaşmış ve çokta sevimli cana yakın bir kişilik.
Buradan Ilısu Bakım Merkezine geçerek burasını ziyaret ettik. Burada şair mehtap kızımızın çıkardığı kitap Cumartesi Efor AVM alışveriş merkezinde imzaya açıldı. Bakım merkezi gerçekten çok mükemmel ve oksijen dolu hastalar memnun, çalışanlar memnun. Buradan meslektaşımız da sayılan Güzelyurt Kaymakamı Sayın Mustafa Duruk Beyi ziyaret ettik. Yeni olmasına rağmen Güzelyurt ilçesini sevmiş ve neler yapar ilçeyi tanıtırız heyecanı ile dolu bir kaymakamımız. Buradan Selime’ye geçtik burada dolaştıktan sonra kısa bir süre Başkan Yılmaz Bütev ile hasbihal ettik.
SARIYAHŞİ’DE ANKET SKANDALI
Cuma günü bir başka bölgemizi gezmek üzere Naci ağabeyle yola koyulduk. İlk durağımız Ortaköy oldu, burada Ak Partili aday adayları ve teşkilattan dostlarımız var. Dostlar ziyarette yine aşure ikramı yapıldı, ikramdan sonra Kaymakam Sayın Harun Başıbüyük Beyi ziyaret ettik. Harun Bey’i her Ortaköy’e gidişimde ziyaret ederim. Kendileri yolu açık ve başarılı bir Kaymakam.
Daha sonra Ağaçören ilçemize geçtik, Cuma vakti olduğu için Cuma namazımızı yol boyundan sapıp Reşadiye de kıldık. İlçeye gittiğimizde burada Ak Parti ilçe Başkanı Sayın Mustafa Yüksel Beyi ziyaret ettik. Tabi bizim gelişimizi duyan Ak Parti aday adayları burada idi sohbetten sonra kaymakam Sayın Şaban Arda Yazıcı Beyi ziyaret ettik. Şaban Bey hakikaten çok sevdiğim kaymakamlardan birisi. Duruşu ve başarısı ile fevkalade, umarım kendisini daha iyi yerlerde görürüz.
Buradan Sarıyahşi ilçemize uzandık, çarşıda tur attım. Okul arkadaşlarım var onları görmek istedim. Kendileri ile görüştükten sonra, Kaymakamlığa geçecektik. Bir kahve önünde iki gencin etrafını çeviren şahısları merak ettim. Sordum söylenene göre Ak Parti için anket yapan gençlermiş. Bayağı sıkıştırıyorlardı, üzerine durmadan kaymakamlığa geçtik.
Kaymakam Bilgehan Karanfil Beyle sohbetten sonra tekrar ilçe merkezine döndük, duydum ki MHP’den Ak Partiye geçen Belediye Başkanı Fatih Ünsal karşıtları anketçi çocukların ellerinden anketlerini alıp Ünsal’dan yana kullanılan tercihler almışlar. Anketçi çocuklarda konuyu Emniyet birimlerine intikal ettirmişler. İlçe Emniyeti ile görüştüğümde soruşturma devam ediyor dediler. Sonra konuyu kapatmaya çalışsalar da Emniyetin ciddiyeti neticesinde konu savcılığa intikal etmiştir.
Anketleri engellemek ve yırtmak yâda zorba kullanmak insana güç vermez. İnsanların kalbine gireceksiniz, bırakın insanlar sağlıklı anketler yapsın madem seviliyorsunuz korkunuz neden? Başarılı ve sevilen bir Başkanı anketle engellediniz peki halkın gönlünden nasıl engelleyeceksiniz?
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00