• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Gara Daşınan Gaymışlar

Hakan Sinan
        Adamın birinin bi fillisi varımış, hani yav  guccük köpek varya sözüm yabana onadirim. bizfilli diriz, bazı yirlerde zaar diyollar.

Neyse adam bu fillisini ölümüne severimiş.bi gün üçaylığına hacca gideceğimiş....koylüler toplanmışlar yimişler içmişlervedalaşmışlar adamı yolcu itmişler, adamda aman ov benim fillime iyi bakın diitembih itmiş.

Aradan bir aymı ne geçmiş sözümüzde yalan olmasın, adamınfillisi ölmüş.koylü novreceeni şaşırmış. öyleya adam amanet itmiş, gelince nediyecekler.

O sırada köylülerden birisi; ulen arkadaş nevarda netelaş idersiniz nası ossa ben bir aylığına hacca gidecem,orda gorüşürüz benusul usul söylerim dimiş.

Köylüler bu duruma çok sevinmişler, onuda yolcuitmişler amma sıkı sıkı tembih itmişler; aman ov adama birden söylemesıçıramasın dii..

Neyse efendim bu iki hemşeri meggedemi medinedemiorasını tam bilmiyom garşılaşmışlar, sarılıp gucaklaşıp hasret gidermişler.

Adam; ee arkadaş koyden ne var ne yok bi yaramazlıkyok değilmi dii sorunca beriki dimiş; bişşi diyecem amma sıçırama, metanetinielden bırakma ,takdiri ilahi; senin filli öldü arkadaş dimiş.

Anna, adam ayakdaymış üzüntüsünden yire oturmuş, çoooküzülmüş....neden soğna bi taklip gendine gelince sormuş.;ulen oğlum niye öldüdimiş;

Valla sizin deve varıdı ya o ölünce koylüler toplanıpetini yidik.kemiğinide filliye addıydık, köyün yaşlılarının didiğine bakılırsakemik durmuş heral ondan ölmüş dimiş.

Yazzık adam; ulen aslanım bizim devedemi öldü, niyeöldü dimiş...

Yav anan öldüydü koylü ona mezar daşı yapdırmışlar odaıccık böyük olmuş hayvan getiriken koyün gıyısınada gelmiş amma bili gırılmışondan ölmüş dimiş...

Ulen aslanım anamdamı öldü niye öldü diyince berikiadam;;valla baban ölünce onun acısına dayanamadı arkasından oda öldü dimiş...

Bunun üzerine adam; ulen aslanım disağne bizim evingapısını gara daşınan gaydınız..

VALLA ARKADAŞ BENDE YALAN OLMAZ BEN GELİRKEN SİZİNGAPIYI DAŞINAN GAYYOLLARDI AMMA GARAMIYDI AKMIYDI BAKMADIM.

Bu hikayeye çok gulerim. hatta bazı yirde ;hakan emmiıccık bişşiler ağnat diyince bende bunu ağnadırım.

Ha boğünde size ağnaddım.

Durun sizebidiya bişşi diyimde gulün...cüneytarkına sormuşlar; filimlerinde niye NEVET,NAYIR din diii...oda biraz durmuşNALIŞGANLIK dimiş.

Haa busırada IŞID mı diyor ne bek ağnayamdım.musul gonsolosluğumuza saldırmışlar ammabordo bereliler hazır bekliyorumuş.

Dün ağşamgandil gicesiydi hep dua iddik.

ALLAHMELMEKETİMİZİ HER TÜRLÜ BELALARDAN,AFATLARDAN GORUSUN Dİİ..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00