• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Eskil anket sonuçları

Erdoğan KAYA
Eskil ilçemizde geçtiğimiz günlerde bir anket çalışması yaptık. Yaptığımız bu anket çalışması Eskilin birçok yaylasını da kapsamaktadır.
 

      Çünkü Eskilde oturan insanlar ilçenin %20 kapsamaktadır, diğer %80 83 yaylada yaşamaktadır. Dolayısı ile ankette çalışmamızda yaylada oturan insanların görüşleri benim için çok önemli idi. Yaylada oturan hemşerilerimizin görüşüne önem verdik.

      Anket çalışması bir hafta gibi zaman aldı, merkezi iki günde tarayarak, merkezde nerede ise herkesle anket yapıldı. Yaylalara geçildiğinde yaylalarımızda insanlar baharla birlikte araziye çıkmış ve bir kısmı da evlerinde idi. Tarlada gördüğümüz vatandaştan tutun evlerinde ziyaret ettiğimiz ailelerle anket çalışmasını devam ettirerek güzel bir sonuç çıkardığımıza inanıyorum.

      Burada yaptığımız anketin nedenini anlatmak isterim, Eskil Belediyesini ziyaret ettiğimde iki encümen üyesi yanında onlar şahit. Başkan Sayın Niyazi Alçay bana bir anket yaptırmak istediğini söyleyerek öneride bulundu. Bende “çok cüzi bir miktar talep de bulundum ve masraflarını karşıla yeter” dedim. Kendisi bana bu masrafı cebinden karşılayacağını meclis üyeleri yanında söyleyerek cebinden karşıladığını söyleyebilirim.

      Yaptığımız ankette Başkan 4 yıllık çalışması sonunda kendisinin önünü görmek istediğini söyleyerek aday isimleri dahi belirtmeden bir anket hazırladık. Ankete ben kendim sadece bir soru ekledim, sorunun nedeni şu idi. Malumunuz Eskil İlçemizde eski Belediye Başkanlarımızdan Şerafettin Meral ve Necati Belgemen etkisi yıllarca sürdüğü için bu etki hala devam ediyormuydu, yoksa Eskilli ne düşünüyordu bunu öğrenmek istedim. Güzelde bir sonuç aldığım kanaatindeyim, çünkü Eskil artık bu çekişmeden nefret ediyor siyasetten çekilmelerini istiyordu.

        Anketimizi üç aşamalı sayıma tabi tuttuk, önce genel hesaplama yapıldı. Daha sonra merkez ve yaylalar ayrı ayrı hesaplama yapılarak üç aşamalı bir hesaplama ortaya kondu. Merkezle yaylalar arasında çok fark olduğu ortaya çıkmış oldu. Seçmenden ayrıca Niyazi Alçay dışında bir aday ismi düşünüp düşünmediği de sorulmuştur, tabi bunun sonucu da çok enteresandı bunu da görebilirsiniz.

       Anket çalışması yaparken hiçbir kimse bizim tarafımız değildi. Herkes bizim arkadaşımız ve dostumuzdur. Anketin yapılış şeklini niçin yazdığıma gelince anketten eksi çıkanlar kabul etmeyecek yâda taraflı diyecektir. Hatta bazı yorumcular var bunların sayıları da belli kimseler, Niyazi den ne aldın yazıyorlar ne aldığımı iki şahit yanında açıkladım.

      Ben Başkanınızı niye sevdiğimi de açıkladım ama tekrar açıklayım. Hala altında eski bir makam aracı ile dolaşıyor, altın lüks bir araç almamış. Eskilde yapılan her toplantı ve etkinliğe katılıyorum, yazıp yayınlıyorum sürekli gelip giderim birkaç sefer Sayın Alçay arabama mazot koydu onu da cebinden koyduğu için diğer gelip gidişlerimde bunu da yaptırmadım. Belediyenin kasasına dokunmayan Eskillinin bir kuruşunu heba etmeyen bir Başkan arabama cebinden mazot alırken Bana ne peşkeş çekecek. Övünün övünün böyle bir başkanınız olduğu için yok böylesi başka yerde.

      Eskil yaylalarını gezerken yaylaların tamamında tanınmam adımla soyadımla yaşlısı genci beni kucakladı. Gerçekten çok Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Hele yaylalarının nerede ise tamamına bilgisayar ve internet girmiş çok gencimiz benim yazılarımı günlük okuduklarını söylediler. Birçok evde bizi zorla misafir ederek çörek, mayalı, çömlek peyniri ve çay ikram ederek ağırladılar. Eskillilerin misafirperverliğine çok teşekkür diyorum ikramlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.

        Eskil yaylalarını gezerken gördüğüm bir husus ise, ben gezmekten yoruldum. Bu kadar yaylaya tek tek hizmet götürmek çok zor ama Başkan Alçay ilk defa bütün yaylalara yol hizmeti götürerek çamurdan kurtarmış. İnsanlarda bu hizmetlerden mutlu olduklarını söylüyor, bende Başkan Alçayı tebrik ediyorum kısa dönemde bunca yaylanın yollarını yapmasından dolayı.

      Uzun lafın kısası bu anket sonucunu sizlerle paylaşıyorum. Ancak yazımın dışında hukuki suç teşkil edecek isimsiz yorumlar da olsa şahsım ve kişilik haklarıma saldıranlar, iftira edenler olursa hukuken gereğini yapacağımı bilmelerini isterim. Yazımın içeriği ile ilgili eleştirilere saygı duyarım. Ama bunun dışındaki iftira ve karalamalara asla izin vermeyeceğim.

 

 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00