• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Esgil'de Siyaset

Hakan Sinan
Selamün aleyküm
 

Nassınız iyimisiniz, valla bende iyiym şükür, allah iman guran nasip itsin geçinip gidiyoruz.

Bakınelee nediyecem, hani şu gunnerde bol bol aday çıkıyor ya belediyeye başgan olacaklarımışda ordan aklıma geldi değilse ben partiden pırtıdan annamam.

Bizamannar BAYRAM TEKELOĞLU varıdı, gençlerin bek aklı irmezde biz emsallar biliriz. Berberlik yapardı, adamı traş iderken arada bi KOF dir, öğsürüdü. Oda mukdar adaylığına çıkdıydı. Millet şişirdiydi halbiise alddan alddan gulellerdi. Ne zaman varsam çıkma işine bak seni eyleniyollar dirdim amma hakan gardaş ben allah rızası için çıkıyorum dirdi. sonuçda garısıda atmamış bir oy almış didiler.

Şimdi bakıyomda bi çok adayı gaza getiriyollar eline geçen aday oluyor. Benim bildiğim bazı aklı irenner bir araya gelir bi aday çıkarıllar, hatta adam ıccıkda naz ider.

Yav arkadaşlar siyasedden yazmayım didim amma ginede bulaşdım töbe töbe. En iyisi geçelim.

                ***************************************************************

Maşşallah hava yağıyorda aklıma geldi böyle havanın bulannık olduğu bi gunde küccük boccamahmud da koylüler ahırın dibinde duruyollarımış. Koyede kör bi dilenci gelmiş, yanında bi çocuk onu gezdiriyorumuş. Hayadın dibinde durannardan birisi dimişki şu kör dilenciyi bi gorkuduyum dimiş. Habarı yoğukan arkasından varıp HAV,HAV,HAV dii ürmüş. kör dilenci gayet sakin elindeki atgırbacıyla ses gelen tarafa KİP dii vurunca adamın yüzü kıpgızıl gabarıvirmiş..millet uğunmuş gulecem dii. Zaddi guccük boccamahmıdda esgiden hele hele gış gunü birini araya aldılarmı o adama allah yardım itsin.bi gaç kere ben deggeldim bir hafda filan guldüm.

 GARA YAĞMIR ve YUĞSECİKde aşşa değil.adamı fena eğleniller.yuğsecikde memmedimin filan var bi guldümü bi kilometreden dinle. Garayağmıra ramazanda fitre yoplamaya bi hoca gelmişde, koylüler hocam şu aylanı çekersen şu gadın seni alacaamış dimişler hoca yazzık direşirimiş.

 Esgiden gış gunnerinde köylerdeki akşam sohbetleri çok mütiş olurdu,giceler uzunudu,tarana cuucük yinirdi.çişitli oyunnar oynanırdı.gençlerin elinde üç pilli aleddirik olur,hangisi iyi topluyor dii duvara dutallardı.goyunnara gayıt doker yatırdık.

Binnama şimdi hiç toplanılmıyor, gardaş gardaşa bile gitmiyor, gerçi tarana cuucükde galmadı.

    Oğlan bilgisayarı satmışda onun uçu gısa yazıyom.gine alacam didi alırsa söz ben gine yazarım.bunu nirden yazdın hakan emmi dirseniz internet gahvesinden yazıyom.bagdım tüm genç dolu çakdırmadan bi koşeye geçdim ordan yazıyom.herkes bana bakıyor bu yaşlı adam burda nearar diller gibi geldide.

   üçaylarda geldi maşallah.iyi değerlendirmemiz lazım. Zaman nede çabık geçiyor,atınan govsan dutaman valla.ölümde işde bi gün gapımızı çalacak.rabbim son nefesimizde kelimei şehadet nasip buyursun,haydi hep barabar diyelim EŞHEDÜ ENLAA İLAAAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDUHÜ VERASULÜHÜ.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00