• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Doktorlar "1 saat bile yaşamaz" dedi, Yürüyerek Hastaneden Çıktı

Doktorlar "1 saat bile yaşamaz" dedi, Yürüyerek Hastaneden Çıktı
6.kattaki evinin balkonundan düşen ve doktorların "1 saat bile yaşamaz" dediği Asiye Yardımcı ,Özel Konya Farabi Hastanesinde 3 ay süren tedavinin ardından yürüyerek taburcu oldu.

İkinci katın balkonuna çarpan Yardımcı, bilinci kapalı şekilde kaldırıldığı hastanede bir süre yoğun bakım servisinde tedavi gördü. Omuriliğinde zedelenme, sağ bacağında kısmi felç olduğu belirlenen Yardımcı, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından hayata tutundu.

"Ağrı nedeniyle 30 saniye bile oturamıyordu"

Yapılan tedavi  hakkında  açıklama yapan Özel Konya Farabi Hastanesi  Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Tüfekçi, Yardımcı'nın 6. kattan düşmesine rağmen vücudunda kırık ve çıkık bulunmadığını söyledi.Hastanın omuriliğinde hasar, karnında da düşmenin şiddetine bağlı fıtık oluştuğunu anlatan Tüfekçi, "Karnında, sırtında ve vücudunun birkaç yerinde büyük hematomları, kanama odakları vardı. Ağrıdan dolayı 30 saniye bile oturamıyordu ama Asiye hanım çok azimli ve yaşama sevinci bulunan biri. Yaklaşık 1,5 ay çalıştık ve şimdi hastamız yürüyebiliyor, merdiven çıkıp inebiliyor" diye konuştu.

"Doktorlar Yaşamamı da Ayağa Kalkmamı da Mucize Olarak Görüyor"

Asiye Yardımcı ise olayla ilgili fazla bir şey hatırlamadığını, balkonda telefonla konuşurken baş dönmesi yaşadığını, daha sonra gözünü hastanede açtığını ifade etti.Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra başka bir hastaneye sevk edildiğini anlatan Yardımcı, şunları kaydetti: "Hastaneye gittiğinde doktorlar bir saat yaşayabileceğimi söylemişler. Ama 1.5 hafta yoğun bakımda kaldım. Daha sonra servise çıktım ve taburcu oldum. Hiçbir şekilde yürüyemiyordum. Omurilikteki sinirler zedelenmiş ve sağ bacağımda kısmı felç oluşmuş. Yatak içerisinde hareket bile edemiyordum. 6 ay sonra fizik tedaviye başlayacağım ve 2 yıl sonra ancak yürüyebileceğim söylendi. Çok şükür bu süreci kısalttık ve şimdi adım atabiliyorum. Bu benim için bir mucize. Yakınlarım bile benim yürüyebileceğimi düşünmüyordu. Benden ümidi kesmişlerdi. Ama şimdi gördüklerinde büyük sevinç yaşıyorlar."

Zor Bir Süreç Geçirdik

Annesiyle telefonla konuştuktan kosa bir süre sonra balkondan düştüğü haberini alan ve şok yaşayan Mümine Yardımcı ise "Olay bana haber edilip de hastaneye geldiğimde, yakınlarıma annemin ancak bir saat yaşayabileceği söylenmiş. İlk 2 gün çok zor geçti. Annem gözlerini açtıktan sonra doktorlar da yaşamasını bir mucize olarak değerlendirdi. Taburcu olurken fizik tedavi alması gerektiğini ancak çok uzun bir süre gerektiğini söylediler. Biz de annemin yürüyemeyeceğini düşünüyorduk. Ama şimdi kendi azmi ile yürümeye başladı" dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00