• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Doktor'dan Meslektaşlarına Özel Yoga Eğitimi

Doktor'dan Meslektaşlarına Özel Yoga Eğitimi
İstanbul ​Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr. Nilay Soydan Şahinoğlu, meslektaşlarına özel yoga eğitimi veriyor.

Doktorların büyük bir keyifle katıldığı Zekeriyaköy’ün yeşil ve dingin atmosferinde gerçekleştirilen yoga eğitimlerine isteyen herkes katılabiliyor.

Doktorluk, belki de dünyanın en zor ve en stresli mesleklerinden biri… Kişilerin sağlığının sürdürülmesi ya da hastalıklarının tanı ve tedavisiyle meşgul olan doktorların günleri, stresle mücadele ederek geçiyor. Peki, doktorlar stresle nasıl başa çıkıyorlar? Elbette ki farklı farklı yöntemler var: Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi uzmanları, bu yöntemlerden biri olan yogayla tanıştı. Üstelik yoga eğitimcileri kendileri gibi bir doktor! Acıbadem Zekeriyaköy Tıp MerkeziBaşhekim ve Radyoloji Uzmanı Dr. Nilay Soydan Şahinoğlu; “Ben de bir doktor olduğum için meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum. Doktorluğum yanı sıra uzun yıllar uğraştığım yoga alanında bir eğitimci olarak onların yoga ile tanışmasından çok memnunum” diyor.

“Yoga bir yaşam felsefesi”

Günün stresinden ve kalabalığından uzaklaşarak rahatlamak ve arınmak isteyen Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi hekimleri yeşillikler arasındaki bahçelerinde yoga eğitimi alıyor. Yoganın bir yaşam felsefesi olduğunu belirten, Başhekim ve Radyoloji Uzmanı Dr. Nilay Soydan Şahinoğlu,“Yoga, beden, zihin ve ruh farkındalığı yaratan bir yaşam felsefesi. 3 binyıldırbirçoktoplumdasağlığı korumak ve sağlık problemlerinde insanlara yardımcı olmak amacıyla kullanılıyor. Çoğu insan yogayı sadece fiziksel bir egzersiz ile ilişkilendiriyor. Ancak yoga içerisinde tamamen hareketsiz kalınan birçok pozun fiziksel beden üzerinde derin bir etkisi bulunuyor.” diye anlatıyor.

“Amacımız doktorlara kendilerini hatırlatmak”

Tüm meslek dallarının çok zor olduğuna ve rahatlamaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Dr. Şahinoğlu, hasta olan insanlarla birebir çalışmanın yaratabileceği strese de şu cümlelerle değiniyor, “Hasta olanlar genelde kendilerini dünyanın en zor durumda olan kişisi olarak görüyor. Bu durumda da elbette ki büyük bir ilgi ve rahatlatılma bekliyorlar. Doktorlar gün içerisinde onlarca kişiyi bilgilendirir ve bir şekilde rahatlatmaya çalışırken kendilerini unutuyor. Yoga eğitimimizin en önemli hedefi doktorlara kendilerini hatırlamalarını sağlamak.”

“Doktorlarla eğitim almak isteyenleri bekliyoruz”

Göz sağlığı uzmanından genel cerraha,  acil hekiminden radyoloji uzmanına kadar birçok hekimin yer aldığı yoga eğitimi Salı günleri saat 18.15- 19.30 arasında Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştiriliyor. Yoga eğitimi almak isteyen gün boyu yaşadığı stresten arınmak isteyen her meslek grubundan kişiler yoga eğitimine katılabiliyor. Ayrıca Yoga Eğitmeni, Radyoloji Uzmanı Dr. Nilay Soydan, hamilelere özel yoga eğitimi de veriyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00