• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 19 °C

Demokrasi herkese lazım

Erdoğan KAYA

Demokratik paket 6 gündürtartışılıyor, ben paketin Sayın Başbakan’ın açıklamasını sonuna kadar izledim.Sonrada yankısı ne olacak diye bir haftadır bekleyip dinledim. Muhalefetin vekarşıt görüşlerin tepkisi ne olacak diye onları da dinleme imkânı buldum.Perşembe günü de Aksaray Ak Parti İl Başkanı Sayın Fatih Yılldırıcı’nın paketleilgili basın toplantısını dinledim. Aynı gece ATV ekranlarında üç saate yakınSayın Başbakanın açıklamalarını dinledim.

Şimdi gelelim pakete tepkigösterenlerin takıldığı iki hususa. Birisi andımız diğeri ise anadilde eğitimkonusu eleştiri konusu olduğunu gördüm. Bunlara geleceğim hem de güzelgeleceğim. Burada BDP Milletvekillerinin tepkisi de paketten az da olsamemnunuz ama bizi kesmedi lafı. Aslında onların derdi cezaevindekiteröristlerin çıkarılması değil.
Asıl onların endişesi cezaevlerinin boşaltılması da değil. Evet, onların derdiseçmeni kaybetme korkusu. Seçmeni tutabilmek için onlara şirinlik muskasıyazmaya çalışmaları. Karşı oldukları konu tamamen seçmen kaybetme konusu,seçimde hezimete uğrarsak endişesidir. Başka hiçbir dertleri yok, acaba bukoltukları kaybedermiyiz diye endişe ediyorlar.

Andımıza geleceğim önce şutemel dilde eğitim meselesine gelelim. Avrupa’nın her ülkesinde anadilde eğitimyapılırken ve Türklerde birçok ülkede Türkçe okullar açarken neden sesimizçıkmıyor? İstemediğiniz zaman aynı okulda Türkçe eğitim istiyorum deyince elinHristiyan’ı iki öğrencide olsa onlara özel hoca eşliğinde Türkçe eğitimveriyor. Almanya’da yaşayanından bütün Avrupa da yaşayan ülkede bu böyle, kimsesizi başka şekilde eğitime zorlamıyor.

Anadilde eğitim demekTürklüğü yok etmek mi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ayrı, ana dildeeğitim almak ayrı. Siz bir Musevi’ye ille de Türk olacaksın diye dayatma yapabilirmişsiniz?Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşına sen ille de Alman olacaksın diyedayatabiliyorlar mı? Ben Yörük kökenli bir Türk vatandaşıyım ve Müslüman birTürküm. Kimse bana İngiliz ol yâda başka bir ülke vatandaşlığını yâda dilinibenimse dese ne kadar geçerli olur, nasıl sert tepkim olur.

Ülkemizde birçok etnikkökenli vatandaşlar yaşıyor, onlara sen ille de benim gibi ol yaşa demehakkımız var mı? Bana nasıl Kürt ol diye baskı yapıp Kürt olmamısağlayamazsanız, bir kürde de sen ille de Türk ol diye dayatamayız. Meydanlaraçıkıp Türkiye Türklerin Türk kalacak derseniz ülkede yaşayan Türk vatandaşıolup ’ta Türk olmayanları ne yapacaksınız? Meydanlarda bağıranların mutlakaevlerinde yâda akrabalarında bir Kürt, alevi, Çerkez, Avşar veya başka birisievlilik yapmış beraber yaşıyorlardır bunlara saygısızlık etmiş olmuyormuyuz?Bence saygısızlığın daniskasını yapıyoruz, ülkemizdeki başka etnik kökenliinsanları ne yapacağız, toprağa mı gömeceğiz Allah aşkına.
Meydanlarda bağıranların alternatifleri ne onu ortaya koysunlar. Türk kökenliolmayan vatandaşlarımızı ne yapacaklar onlar için ne düşünüyorlar birde onusöylesinler. Hadi iktidara sizleri getirdik bu insanları ne yapacaksınız.Onları tek tek yok mu edeceksiniz? Yâda evinizdeki Kürt gelini veya Kürtkökenli ’deki gelin kızınızı veya torununuzu ne yapacaksınız, bunlar iyi laflardeğil.

Gelelim şu andımıza,Anayasal bir zorunluluk olmayan bir vatandaşın yazdığı şiiri kanun hükmündekararnameyle ufacık çocuklarımıza her sabah kış demeden, kar demeden her sabahbağırtmanın anlamı ne. O kadar bu andı seviyorsunuz meydanlarda neden ezbereokuyamıyor da elinize yazdığınız metinden okuyorsunuz? Demek ki samimiyettenuzak siyaset adına yapıyorsunuz. Kendinizin okumaktan mahrum olduğu andı nedençocuklara okutmaya dayatıyorsunuz?

Bu kadar ülkemizi ve manevideğerlerimizi seviyordunuz da neden 28 Şubat da inancı yok etmek için sadeceMüslümanlara yapılan baskılarda meydana çıkıp bağırmadınız. Neredesaklanıyordunuz bizler mahkemelerde inanç uğruna hesap verirken sizler neredeidiniz? Din adına bunca baskı yapılırken, nerde kuran okunuyorsa baskı altındaiken neden sesiniz çıkmıyordu.

28 Şubat da nedenMüslümanların dışında etnik ve gayri Müslüm cemaatleri baskı altında değildi deMüslümanlar baskı altında idi. Neden o zaman işiniz Müslümanları sindirilmek mibaşkalarına neden sesiniz çıkmıyor diye meydanlara çıkmıyordunuz? Bırakın Allahaşkına bu millet enayi değil, gözü de kör değil ki her şeyi görmesin. Sadecesiz akıllı bu insanları ahmak mı sanıyorsunuz, herkes ker şeyi sizden daha iyigörüyor. Demokrasi istiyorsanız demokrasi kişilere değil herkese lazım.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00