• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Delivizyon.

Hakan Sinan

 

Bi keresinde bizim hanım bana didiki'bakale gülbahar halagile git varısa bi tane cumbar bitane kirkit bi tanede diğdik al gel ısdar dokuyacam didi.bende oraya varınca onnarda goşan goşmuşlar goyun sağayacaklarımış.bana didilerki hakan emmi hayırlı olsun DELİVİZYON almıssınız nası bi alet içinde herbişi gorünüyorumuş habi di didiler.bende şöyle didiydim:Delivizyon didikleri alet çeyiz sandığı cesametinde olup bir yüzü pencereli acaip bi zamane icadıdır.ol pencereden bakıldıkca hiç bişşi gorünmez illa garnına parmak ile dürtmek lazımdır.

Evet o zaman NORD MENDE, GURİNDİK,PİLİPİS dii goca goca televizyonnar varıdı.tabi herkesin evinde yoğudu.kimde varısa hele bide gunnerden salıysa türk sineması varya,allaaaaah o evde misafir kakılı olurdu.kimi evlerin goğnü olmazdı amma önemli değildi.zati tek ganal varıdı oda gapanıncaya gadar bakılırdı.

Sonra renkli televizyon çıkdı.'öovvvvv televizyon aldım.vallamı,valla..renklimi siyak biyazmı dii sorulurdu.

Daha sonrada uzakdan kumandalımı dii soruldu. hele yılbaşına deggelen gunnerde o eve ALLAH ecir sabır virsin.bi keresinde ferdi tayfur çıkdıydı amma bakdıydık.

Bi keresindede DALLAS namında bi dizi varıdı içinde ceyar,babi,suelin varıdı.pancar kesmeyi bırakır onu izlerdik.kovboy filimleri,GAYNANALAR,camesbond007 varıdı.ne gunneridi hepiniz o gunnere giddiniz değilmi.

Sonuçda herkez herşeyle imtihan halinde bu televizyonda böyle iyiye gullanmak lazım.ama bu meret yüzünden evlerde toplanılmıyor,toplanılsa bile iki insana laf annaddırmıyor.kimi diyor ben şefkat tepeye bakacam,kimi diyor gurtlar vadisine bakacam,çocuklar dirsen çizgi filime bakacam,çık işin içinden çıkabilirsen.bizim gadında evlenennere bakar bende devamlı gızardım bikeresinde çay goydum sende bak didi.nirdeyse bende alışacaadım.

Gomşular,arkadaşlar.sakın bana gızmayın,hakan emmi sanane seni ne ilgilendiri yazacak başka bişşi bulamadınmı dimeyin.bu meret çok tehlikeli,bilhassa çocuklarımız,gençlerimiz için dahada tehlikeli.kanallar konusunda seçici olalım.'yimekdeyiz,gelinim olunnu,bennen evleninmi.bugün ne giyecem,ben bilmem garım bilir gibi proğramlardan uzak duralım.

Kendimizi ALLAHa teslim idelim vede ona emanet olalım.ahir zaman fitnesindende ona sığınalım vesselam.ne didiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00