• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Bu sese kulak verilmeli

Erdoğan KAYA

 Pazartesi günü ilimizin en büyükkasabalarından birisi olan Sultanhanı kasabasında yol kapatma eylemi yaşandı.Eylem 3 saat civarında devam ederek yolda bekleyen araç sahipleri ve yolcularmağdur oldular. Aslında burada en büyük sorumlu Karayolları Konya BölgeMüdürlüğü. Nedense Aksaray bölgesinde Karayollarının yaptığı çalışmalardasürekli önemsememek yatıyor. Tıpkı Medaşın Aksaray bölgesini önemsemediği gibi.Devlet bunca yollar yapıp ülkeyi şantiyeye çevirirken, idareciler çok küçükişleri önemsemiyor.

 Buraya bir sinyalizasyon, alt ya da üst geçityapılması o kadarda zor olmasa gerek. Aksaray merkezde yapılan Karayollarıçalışmaları da topal aksak devam ediyor. Makas yol güzergâhında yapılan köprüdaha yeni açıldı, hala orta refüjler düzeltilemedi.

İsterseniz görüntüleriniizlediğim Sultanhanı yol kapatma eylemini sizlere aktırıp sonra görüşlerimiyazmaya devam edeyim.

 Geçtiğimiz hafta içi Konya Aksaray yoluSultanhanı Meydan Camii önünde karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen birOtomobilin çarpması ile ağır yaralanan ve Sultanhanı 112 Ambulansının başkahasta için Aksaray’da olması nedeniyle 40 dakika ağır yaralı olarak Ambulansbekleyen 12 yaşındaki Hatice Sarıgül'ün kaldırıldığı Hastanede yaşamını yitiriyor.Bundan dolayı ise Sultanhanı halkı ana yolu trafiğe kapattı.

Yapılmayan üst geçit ve Trafiklambalarının neden hep ihmal edildiğini sorgulayan halk, “Sultanhanı nedensehep üvey evlat muamelesi görüyor daha ne kadar can kaybı vereceğiz yeter artıkbizlere yapacak başka bir çare bırakmadınız bizde bu yolu trafiğe kapatmaktaçareyi bulduk” diyerek sabırlarının artık taştığını söylediler. Yaklaşık 3 Saatboyunca yolu kapatan 1500 civarında Sultanhanlı vatandaşlar Sultanhanı BelediyeBaşkanı Fahri Solak, Aksaray Vali Vekili Tolga Bey ve Garnizon Komutanı’nınolay yerine gelerek toplanan vatandaşlara yola üst geçit ve Trafik lambasıyapılma çalışmalarına 20 Gün içerisinde başlanacağı sözünü vermesi ile yolkapatma eylemi sona erdi.

 Ramazan ayı içinde Belediye Başkanı SayınFahri Solak ile yaptığım söyleşide, “ trafik ışıkları, üst geçit ve alt geçitiçin Karayolları Bölge Müdürlüğüne müracaat ettiğini ve bu yola mutlaka çözümgetireceğini bize söylemişti. Yol kapatma eyleminin sona erdirilmesinden sonraİnternet üzerinden bir açıklama yapan Solak şunları ifade etmiştir:

“iyi niyetli hizmet bekleyenvatandaşlarımıza sözüm yok ama fakat bunu fırsat bilip siyasi bir şovadöndürenler var bu konuda Sultanhanlı vatandaşlarımızdan daha duyarlıdavranmasını istiyorum.

 Biz göreve geldikten sonra 08.05 2014 te karayolları bölge müdürlüğüne müracaat ettik dilekçemizi yayınlıyorum keşke bumüracaat 5 sene önce yapılsa idi, biz ne söz verdiysek Allah’ın izni ileyapmaya çalışıyoruz ve de yapacağız, bu yıl içerisinde trafik lambalarıkesinlikle yapılacak” diyor.

 Vatandaş haklı olarak yolu kesip sesiniduyurmaya çalışıyor. Makas yolunda üniversite öğrencisinin kaza sonucuölmesinde aynı şeyler yaşanmıştı. Bu yol üzerine bir üst geçit yapılması sözüverilmişti.

 Ama gelin görün ki, bu üst geçit bir türlüyapılamıyordu. Benimde katıldığım bir İl Koordinasyon toplantısında Bölgemüdürü konuyla ilgili bilgi verirken, dönemin valisi Sayın Selami Altınok: “Müdür Bey benden büyüksün ama bana laf ebeliği yapmayın, bu köprüyü bir haftaiçinde yapın, dört cıvatayı takmak bu kadar zor mu” diye çıkışmıştı.

Bir haftaya kalmadan köprününcıvataları takıldı ve yol açıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü Aksaray’a karşıçok duyarsız ve önemsemez bir hal içinde. Hükümet ülke genelinde bunca yollarapara dökerken dört sinyalizasyon lambası ve demire mi gücü yetmiyor. Bana göreSelami Bey gibi duyarlı idareciler bunları yaptırmalı. Sultanhanı gibi biryerin içinden bu yol geçiyorsa vatandaşların can güvenliğini de hesapedeceksin. Bu işi Başbakan, Milletvekili ve diğer idareciler gelipsinyalizasyon projesi çizip belirleyecek değil. Bu işler yetkili birimamirlerinin işi. Herkes oturduğu koltuğun hakkını vermek zorunda, veremiyorsa okoltukta oturmayacak.

 Sultanhanı vatandaşının sesine kulak verilmelive bu yola acilen gereken yapılmalı. Belediye Başkanı Solak’ı ve ValiYardımcısı Tolga Beyi ve Garnizon komutanını duyarlılıklarından dolayıkutlarım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00