• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bu iftarlar çok güzel

Erdoğan KAYA

     Aksaray’da geçmiş yıllarda belli başlı kişilere zaman zaman iftar verilirdi. Aslında iftarlar durumu iyi olanlar için değilde durumu iyi olmayanlara verilmesi daha makbul iken, bu yemekleri istedikleri zaman yiyebilecek kişilerie verilmesi yerine garip, gurabaya verilmesi daha uygun olacağını düşünenlerdenim. Sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlar bu konuya dikkat etmeliler. Hani körler sağırlar birbirlerini ağırların dışına çıkılarak garibanları bir araya getirmek daha güzel olanıdır.

      Ramazanın amacı nedir, zengin fakir eşitliğini sağlamak değilmidir? Ama maalesef hep işin başka tarafından bakıyoruz. Soframıza kaç tane fakir, yetim ve kimsesiz çağırabiliriz düşünmek yerine kaç ahbap ve yakınımızı çağırabilirizi düşünmüşüzdür.

     Geçen hafta içinde dört tane iftara katıldım ve bu iftarlardan keyif alıp çok mutlu oldum. İlki Belediye Başkanımızın mahallelerde verdiği yemekti. Bu yemeğe durumu iyi olan olmayan ve garibanlar katıldılar. 

      Bunu nerede ise her mahallede veren Yazgı burada mahalle sakinlerini bir araya getirerek birlikte yemek veriyor. Kendiside tek tek masaları gezerek katılımcıların hal ve hatırını sorarak onların dertlerini dinliyor.

      Sonra özel ve mahalle sorunları varsa kurduğu beyaz masada onların taleplerini alıyor. Yemek öncesi ve sonrası küçük çocuklar onun boynuna sarılıp resim çektirme yarışına giriyorlar. Bu görüntü ve manzara benim inanın çok hoşuma gitti.

       Eskiden bu yemekler şehrin belli bir yerinde her gün verilirdi orayada eli boş kişiler her gün gelir yemek yerdi. Şimdi insanların ayağına götürerek mahalle sahinlerini bir araya toplayıp birlikte iftar yapmak büyük sevaba düçar olacaktır.

       Yine Belediye Başkanı Yazgı’nın Şehit ailelerine verdiği bir yemeğe katıldım. Yemekte yazgı iftar öncesi bütün masaları gezerek şehit ailelerinin hal ve hatırını sordular. Yani şehit ailelerine değer verilirken onlar bir araya toplamakta çok güzeldi.

      Ertesi günü Sosyal Politikalar Müdürlüğünün verdiği şehit ailelerin iftarına katıldım. Bu iftarda Ağaçlı tesislerinde verilirken, Sayın Aksaray valisi Aykut Pekmez yine şehit ailelerinin tüm maslarını gezerek onların hal ve hatırlarını sorup gönüllerini aldı.

      Yemeğe devlet erkanı ile birlikte Milletvekilleride katılarak şehit aileleri içine ayrı ayrı masalara oturarak onlarla birlikte iftar açtılar. Şehit ailelerinin içine oturmak onlara verilen bir değerdi. 

     Hemen ertesi günü Belediye Başkanı Yazgı kimsesiz ve yetim çocuklar için iftar verdi. Organizeyi İHH’nın yaptığı ve Belediyenin verdiği yemekte kimsesiz ve yetim çocuklar bir araya geldiler. Bazı çocuklar yakınları ile katılırken, bazıları tek katıldılar.

      Bu yemekte Sayın Valimiz Aykut Pekmez, Milletvekillerimizden Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti’de katıldılar. Emniyet Müdürümüz, diğer daire müdürleri de bu yemeğe katılarak çocuklarla aynı masada yemek yiyerek iftar açtılar.

      Buradaki konuşmalarda çocukluğunda babalarından yetim Kalan Milletvekili Cengiz Atdoğdu ve Mustafa Serdengeçti de birer yetim büyümüş vekillerdi. Mustafa Serdengeçti küçükken babasından yetim kalırken Sayın Aydoğdu ise babasını hiç görmemiş bir yetim Milletvekili idi.

      Dolayısı ile Ramazan iftarları aslında böyle güzelliklere sahne olması gerekmektedir. Üst kademeye yemek vermek yerine bu tür kesime iftar vermek daha çok sevaba nail olacaktır. Bundan sonra yemek vereceklere duyrulur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00