• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 19 °C

Bu çabalar boş çabalar tutmaz

Erdoğan KAYA
Dün gece İnternet üzerinde Ak Parti Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın 7 Ocak 2013 tarihinde ilçe Başkanlığı döneminde Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta’ya destek için yayınladığı basın açıklaması aday olunca yeniden gündeme getirilerek sanayi üzerinden Ak Parti Belediye Başkan adayı Yazgıya vurmak istemişler. Geçmişte Belediye Başkanına destek için yaptığı bu açıklamayı bugün gündeme getirerek vurmaya çalışmak boş şeyler. Bu çaba ve gayret tutmaz gereksiz gayretler ve çabalar olarak görüyorum.
Aksaray kamuoyu tarafından benimsenip kabul gören pırıl pırıl bir adaya sanayi kışkırtması tutmaz. İki gün önce sanayide idim, dün karşı görüşte olan herkes fikir değiştirmişçesine Haluk Yazgıya rahat oy vereceklerini ve tam destek olduklarını söylüyorlar.
İnternet üzerinden paylaşılan Haluk Şahinden Sanayi Projesine Tam destek haberini okuyunca bunu yeni bir açıklama olarak düşünüp Sayın Yazgı ile görüştüm. Konuyu kendisine sorduğumda bana şunları söyledi; “benim adaylık sürecinde sanayi ile ilgili herhangi bir açıklamam yok, bu bir yıl önce Belediye Başkanımıza destek mahiyetinde yaptığım bir açıklama. Sanayi projesinin son aşamasını net olarak bilmiyorum. Eğer seçilirsem esnaf ve mülk sahibi hemşerilerimizle tekrar oturup konuşuruz. Hiçbir kimse mağdur olmadan bir çözüm yolu buluruz. Şuanda sanayi ile ilgili bir plan ve projemiz yok, böyle bir konu seçildiğimizde gündeme gelirse hemşerilerimizin menfaatleri göz önüne alınarak kimseyi mağdur etmeyiz. Hemşerilerimizi mağdur etmek için göreve gelmiyoruz. Bizim işimiz 30 yıl çalışıp bir dükkân sahibi olmuş vatandaşlarımı mağdur etmek mi? Merak etmesinler biz kimseyi mağdur etmeyiz” dedi.
Kendisinin bu görüşlerine katılmamak elde değildir. O gün kendi partisinin Belediye Başkanın hakkında açılan yıpratma kampanyasına karşı Belediye Başkanına destek için yaptığı açıklamayı gelir gelmez işi sanki sanayi ile ilgili çalışma olacakmış gibi gündeme getirmek kimseye fayda sağlamaz.
Sanayi projesi ile ilgili olarak bildiğim kadarı ile en son değişiklik büyük bir değişimle esnaf ve mülk sahiplerinin arzu ettiği şekle getirilmiştir. Esnaf ve mülk sahiplerinin mağduriyetleri önlenmiştir. Ancak son dönemde bunlar yeterlice esnaflarımızla paylaşılıp anlatılamamıştır.
Sanayinin taşınmasına hiçbir esnafa karşı değildir. Kamuoyunun genel görüşü sanayinin artık çarşı içinde kalması nedeni ile taşınmasından yanadır. Ancak bende esnaf ve mülk sahiplerine katılıyorum mağdur olmadan taşınması çok önemlidir.
Sayın Yazgı’nın açıklaması kesinlikle esnafımızı ve mülk sahiplerini mağdur etmeyiz. Biz hemşerilerimizi mağdur etmek için göreve talip olmadık demesi çok önemli bir gelişme değilmidir? Seçildiğimde bu konu gündeme gelirse esnaf ve mülk sahipleri ile oturup konuşur onların düşünce ve fikirlerine önem veririz birlikte çözüm buluruz demesi çok önemli bir gelişme.
Sanayicimize yaklaşımı ve bakışı ise bana göre fevkalade güzel. İnsanlar 30 yıl çalışıp bir dükkân sahibi olmuş bu insanların emeklerini kimse zorla elinden alamaz diye düşünmesi yerinde bir görüş değil mi?
Siyaseten bir yıl önce yapılan konuşmayı işin başına gelince aynen uygulayacakmış gibi bir yıl önceki açıklama ile adayı vurmaya çalışmak kimseye yarar sağlamaz. Bana bugünkü açıklamaları yol haritası olmalıdır, şimdiki söyledikleri kamuoyunu bağlar.
İşin başına geçince varsa bir yanlışlık düzelterek çözüm bulmakta idarecilerimizin işidir. Hatta ve hatta bazen yanlış ve hatadan dönmekte bir erdemliliktir. Burada taşınmada bir yanlışlık yok mülk sahibi ve esnaflarımızın elde edecekleri haklarda anlaşamama vardır.
Ümit ediyorum ki Sayın Yazgı seçildiğinde esnaf ve mülk sahipleri ile güle oynaya anlaşır herkeste memnuniyet içinde birlikte mutlu olurlar. Ben bunun yapılacağını ve Yazgının halkımızın sesine kulak vereceğine inancım tamdır.
Bir yıl önce yaptığı bir basın açıklamasını yeniymiş gibi denize düşenin yılana sarılması gibi buna sarılması da onlara yarar sağlamayacaktır. Ben ümit ediyorum ki, karıncanın kanadının incinmesine dikkat eden bir yapıya sahip Yazgının vatandaşların hakkını elinden almaya müsade etmeden herkesi memnun edecektir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00