• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bitkisel Tedavi

Abdullah Güdendede

FİZİK TEDAVİ VE GÜNCEL SAĞLIKSORUNLARI

         Sağlık sektörü hızla gelişiyor.Hastalıklar arttıkça tedavisi çeşitliliği de ona paralel olarak artıyor. Tedaviyeen hızlı şekilde ulaşmak ise her çağda insanın en önemli beklentisi… Hastalığındurumuyla tedavi beklentileri her zaman örtüşmüyor. Yani sahip olunan herhastalığın tamamen iyileşmesi sağlanamıyor. Bunun tersine ise insan tamamentedavi olmanın yollarını aramaya devam ediyor. Tabi tedavi olurken kullanılanmaddelerin yeni sağlık sorunlarına yol açması günümüzde en büyük sorunuoluşturuyor.

         Tedavi noktasında beklentilerininisteği şekilde karşılanmaması insanların alternatif yollar araması yol açıyor.Alternatif tedaviler yanında çoğu tedavi edici maddenin ana kaynağı olanbitkilerinde direkt tedavi için kullanımı yaygınlaştı. Talebin artması bukonuda büyük bir pazar oluşmasına yol açtı. Denetim mekanizmalarının bualandaki eksikliği, uzmanlaşmanın yeterince olmaması, yanlış yönlendirmeler vekulak dolma bilgilerle ya da alanın uzman olmayan kişilerin tavsiyeleriylekullanılması olumsuz sonuçların alınması sebep oluyor. Bu ürünlerin belli birdozajdan sonra yan etkisi olduğu gibi önceden var olan bazı hastalıklar üzerinede olumsuz etkiler yapabilmektedir. Yapısındaki doğallık, vücutta oluşturacağıbaşka olumsuz sonuçlara engel değildir. Kapsamlı bir tetkik yapılmadan vekullanılacak bitkinin etkilerinin ne olduğu araştırılmadan kullanılmasıbeklenmedik sonuçlara yol açar.

         Kolay ve zararsız tedaviye olan ilginingün geçtikçe artması bu alanda sadece kar amaçlı kurum ve kişilerin iştahınıkabartmaktadır. Hal böyle olunca yeterli araştırmalar yapılmadan ve alanındauzman kişilere danışmadan reklam ve tavsiye yoluyla kullanılmaya başlananbitkisel ürünler insan sağlığını tehdit eder hale gelmiştir. Özellikle başkatedavilerle birlikte kullanılması ve çoğu etken maddenin yapısal olarak vücuttaolumsuz sonuçlar doğuracak şekilde etkileşime girmesi gibi nedenler büyüksorunlar oluşturmaktadır.

         Alternatif tedavilerden faydalanırkenözellikle işin uzmanı olan kişilerle muhatap olmak gerekir. Yasal olaraksorumluluk alabilecek kişiler olması, karşılaşılabilecek olumsuz sonuçlardakarşı bir muhatabın olmasını sağlar. Tedavide kullanılan bitkilerde olsa aslamasum değildir. Belli bir yüzdenin üzerine çıktığında beklenmedik etkilere yolaçabilir.

Sağlıklı,mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

FZT.ABDULLAH GÜDENDEDE

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00