• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bir yılı geride bırakırken

Abdullah Güdendede
         Zamanöylece akıp gidiyor. Günler haftaları, haftalar ayları, aylarsa yıllarıkovalıyor. Yaşanmışlıklara bir yılda eklenmiş oluyor. Öyle ya da böyle geçenzamana anlam kazandırmaksa bizim elimizdedir. Yaşanan her günün anlamlandırılmasıbir ayın anlam kazanması, bir ayın anlam kazanması ise bir yılın anlamkazandırılmasıdır. Böylece bir ömür hakkını vererek yaşanmış olur. Durmadan,bıkmadan ve sıkılmadan azda olsa devamlı çalışmaksa başarının arkasındaki engizemli sırdır.

Birikimlerinyapıldığı yılların sonunda bunları paylaşmak için vesileler aramak gerekir.Bilgi paylaştıkça anlam kazanırken, doğruyu anlatmak insanlara verilebilecek engüzel hediyedir. Doğrununsa uygun zaman ve zeminde önemli olduğu gerçeği iseasla unutulmamalıdır. Günümüzde artık teknolojinin nimetlerinden sonuna kadaryararlandığımızı düşününce, bilgi ve doğruya açılan kapının da seçici olmakkaydıyla bir o kadar bize yakınlaştığını görürüz. Bu vesilelerle özelliklekendi memleketimizde hizmet etmek, halkımıza uzmanı olduğumuz konulardaçağımızın en güncel ve doğru bilgilerini ulaştırmak insan için yapabileceği engüzel işlerdendir. Bu konuda özellikle ilkyazı hayatıma başladığım Eskil Gazetesi ve akabinde haber fark,haber bölge benim için gerçekten özeldir. Memleketimiz gelişmesi içinde hizmetayaklarından medyanın çok önemli fonksiyonları olduğu kanaatindeyim. Böyle bir ortamdaözellikle sağlık alanı gibi insanın daha anne karnına düşmesinden son nefesinekadar ihtiyaç duyduğu bir alanda çağın gereklerine uygun bilgilendirme yapmakiçin köşe yazıları güzel bir vesile oldu. Özellikle son dönemde halkın en çokihtiyaç duyduğu ve buna paralel olarak en çok gelişen alanlardan olan fiziktedavi ve rehabilitasyon hakkında alanında ilk olarak bilgilendirici veyönlendirici yazılar kaleme aldık. Tedavisi olmadığı düşünülen ve fizik tedavialanının gelişmesiyle birlikte hastalara umut olan tedavi yaklaşımlarındanbahsettik. Kimi zaman yeni tedavi yöntemlerinden kimi zamanda kulaktan dolma bilgilerinyanlışlığından dem vurduk. Eskiden beri halk arasında doğru bilenen yanlışlaradeğinip doğrusunu anlattık. Çoğu zaman ülkemize de yeni gelmiş ve sadece bellibaşlı yerlerde olan çeşitli imkânlardan bahsedip bunların sizin taleplerinizdoğrultusunda bölgemizde de kısa zamanda hizmet olarak verileceğini fısıldadık.Fiziksel bir sağlık sorunu sizi bulmadan önce sizin ondan korunma yöntemleriniöğrenmeniz gerektiği anlattık. Bir konuyu özellikle sürekli vurgulamayaçalışıyorum. Bunun sebebi iseözellikle Batıda bel boyun sorunlarının gribalenfeksiyonlardan sonra en çok hastaneye başvuru sebebi olması ve iş hayatını ençok kısıtlayan sağlık sorunu olması hasebiyle bu sorunlardan korunmanın yollarınınokul sıralarında ders olarak anlatılmasıdır. Temennimmemleketimizde de yakınzamandan böyle bir uygulama başlaması ama o başlayana kadar biz bu köşedensesimizin ulaştığı yere kadar bu korunma yöntemlerinden de bahsettik.

Sağlıkertelemeye gelmez. En iyi tedavi ise hastalanmadan önce gerekli önlemleri almakve hastalığa yakalanmamaktır. Hastalık bizi bulduktan sonra ise gereklitedavileri en etkin şekilde almak gerekir. Bilinçlendirme ve bilgilendirmeçalışmalarımızadevam ediyoruz. Yaptığımız konferanslar, radyo programları, yazılı ve sanalmedya ortamında köşe yazıları ve yakın zaman televizyon programlarıyla dabilgiyi sizlerle paylaşarak daha sağlıklı bir yaşam, kaliteli bir hayatsürmeniz için gerekli herşeyi sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Sağlıklı,mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

FZT.ABDULLAHGÜDENDEDE

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00