• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Bel ve Boyun Ağrıları

Abdullah Güdendede

Sağlıklı yaşam için elimizden geleni yaparız. Ağrısız bir hayat sürmek ve kaliteli bir yaşam herkesin hayalidir. Günlük işlerini yaparken sağlık kısıtlaması olmadan yapabilen bir ev hanımı, sabah işine giderken ağrısız giden bir çalışan, okuluna giderken mutlu bir şekilde giden bir öğrenci ve ailesiyle vakit geçirirken ağrısı olmadan eğlenen bir birey olmak herkesin beklentisidir. Bu şekilde ağrısız bir hayat ise kolay kolay elde edilemiyor. Bel ve boyun ağrılarından korunmak hayatımızı sürdürürken önümüzde duran en önemli sağlık konularından birisidir.

Bel ve boyun vücut hareket sistemimizde önemli bir yere sahiptir. Hareket kabiliyetimizin ve ayakta durmamızın kolaylaşması için özelleşmiş yapılardır. Bu yapıların sağlığının korunması hareket kabiliyetimiz içinde önemlidir. Bulundukları bölge itibariyle günlük yaşamda sürekli aktif olmaları nedeniyle etkilenme ihtimali yüksek bölgelerdir. Bu yüzden bel ve boyun bölgelerinin koruması zor, sorun yaşama ihtimali yüksek, tedavisi ise meşakkatlidir. Bu ağrılarından korunmak için günlük yaşamımızın her anında dikkat edilmesi gereken hareketler vardır. Bu hareketlerin öğrenilmesi ve günlük işlerde bunlara dikkat edilmesi ile sağlığımızı korumak mümkün olur. Ağrılarla yaşayan biri olabilirsiniz. Tedaviniz yapılmış ya da tedavi aşamasında olsanız da uymanız gereken doğru hareket prosedürleri yine aynı şekilde olacaktır. Bel ve boyun ağrılarının temelde hareket bazlı olduğu düşünüldüğünde bu hareketlerde ki doğruluk her daim değerini koruyacaktır.

Ağrıların yaşamın bir parçası olması gerekmiyor. Ağrılar sürekli hale geldiğinde yanlış giden bir şeylerin olduğu anlaşılır. Fiziksel sağlık problemlerinde ağrılar uyarıcı rol oynar. Gelişmekte olan ya da gelişimi tamamlamış sorunların ikaz edicisidir. Fiziksel süreçlerin iyi değerlendirilmesi ağrının tek başına bir problem görülmemesi gerekir. Ağrının fiziksel süreçler ihmal edilerek kesilmeye çalışılması altta yatan nedenlerin üstünün örtülmesi sağlar. Burada iki aşamalı bir bakış açısı olursa etkili ve kalıcı sonuç almak mümkün olur. Fiziksel değişimler doğumdan ölüme kadar devam eder. İş hayatı, hobiler ve yaşam koşulları bunların değişimine yol açar. Bu değişimler vücut dengesinin bozulmasına neden olur. Bu yüzden ağrılardan önce bu değişimlere uygun bir hareket çeşitliliği geliştirmek gerekir.

Bel ve boyun ağrılarından kurtulmak mümkündür. İyi bir tedavi sağlığınızı kazanmanız için en önemli basamaktır. Ancak korumak ve ilerisinde aynı şeyleri yaşamamak için hareket gerektiğini unutmamalıyız. Ağrılar yaşamın her anında ortaya çıkabilecek şeylerdir. En güzel anları mahvetmesi içten bile değildir. Bozulma süreçlerinin sonlanması ile çözümü zorlaştıracaktır. Bu yüzden bel ve boyun sağlığınızı ihmal etmeyin.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00