• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bel Ağrılarından Kurtulmak Mı?

Abdullah Güdendede

Bel ağrıları hayatımızın bir parçası olmak zorunda değil. Hayatımızın aktif dönemlerinde hareket kabiliyetimizi kısıtlayan bir bel ağrısı bir süre sonra da ağrıların dayanılmaz hale gelmesiyle çözülmesi gereken büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Bel ağrılarının çözümüyle alakalı sosyal güvenceden kaynaklanan ödeme prosedürü yüzünden fizyoterapist daha hiç hastayı görmeden kalıp uygulamalar yapılıp gönderildiği için başarılı sonuç alınamıyor. Hali hazırda bu durum devam etmektedir. Bel ağrıları ise rahatsızlığı çeken hastanın ömürlük bir hastalığı olarak kronikleşmektedir.

            Beldeki ağrıların hepsinin aynı nedenden kaynaklandığını söylemek doğru olmaz. Ağrının nedeninin iyi tespit edilmesi gerekir. Doğru tanı ile tedavi de başarılı sonuç almak daha da kolaylaşacaktır. Bel ağrılarının büyük bir kısmı çözümü kolay olan sorunlardan kaynaklanır. Doğru bir tedavi yaklaşımıyla yüz güldürücü sonuçlar alınabilir. Eksik ya da sorun temelli olmayan tedavilerde ise devam eden problem ve ağrı şikayeti artarak devam eder.  Ağrıyı tedaviye odaklanan yaklaşımlarda ağrıyı oluşturan mekanizmanın çözülmeden yapıldığı için geçici bir rahatlık sağlar. Ağrının ortadan kaldırılması ancak mekanik sorunun çözümünün yapılamaması belirli bir süre sonra tedavinin daha da zorlaşmasına sebep olur. Tam bir tedavide temelde ki sorunun çözümünü de içeren bir yaklaşım benimsenmelidir.

            Günlük hayatımızda aşırı kısıtlanmaya gitmeden bel ağrılarımız başladığında öncelikle ağrının temel nedeninin ne olduğunu bulmalıyız. Bu şekilde hem tedavi de kalıcılık sağlanabilir hem de sonrasında aynı hataları tekrar etmeyerek sorunun oluşmasını engelleriz. İyi bir fiziksel muayene ve gerekli tanı yöntemlerinden sonra doğru tanının en kısa sürede konmasıyla tedavi süreci başlar. Tedavide bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bir fizyoterapiste ulaşmanız mümkün olamayabilir. Bu nokta alınan tedavilerin yetersiz olduğu düşüncesi oluşacaktır. Geçmeyen ağrılar ve verilen kalıp egzersiz hareketlerinin sizin tatmin olmamanızdaki en önemli unsurlar olacağı kesin.

            Bel ağrıları tedavisi noktasında güzel bir ivme yakaladığımızı söyleyebilirim. Hastaların ağrılarıyla yaşamak zorunda olmadığını hep söylüyoruz. Cerrahi operasyona muhtaç olana kadar idare etmek zorunda değilsiniz. Hatta tedaviler sonucunda cerrahiden bile kurutulabilirsiniz.

 

 

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00