• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Başkan Palta aday adaylığını açıkladı

Erdoğan KAYA
Pazartesi günü kendisini konuk ettiğim Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta’ya programın sonunda özel bir soru sorarak sessizliğini bozdurarak tekrar aday adayı olduğunu açıklattım. Program süresince birbirinden çarpıcı sorular sorarak kamuoyunun beklediği cevapları alarak izleyiciler ile paylaşma imkânı buldum. Hani diyorlar ya paslaşmalı sorular sorarak Başkana destek çıkıyorsunuz diye. Bende bunun aksine Sayın Başkana dobra dobra sorular sordum ve dobra dobra cevaplar aldım.
Asfalt çalışmaları, kaldırımlar, su meselesi, ervah kabristanlığı ve somuncu baba çevre düzenlemesi, eski terminalin son durumu, minibüsçülerin son dönemdeki şikâyetlerini, seyir terası ile ilgili farklı düşünceleri, tarihi mekânların restorasyonunu, yeniden aday adaylığı ve Kılıçaslan parkının en son durumu gibi 26 soru sorarak birçok konunun kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayarak paylaştım.
Hatta MHP Belediye Başkan adayının bir ithamı vardı Belediye önündeki Türk Cumhuriyetleri bayraklarının kaldırılması ile ilgili suçlamaya Başkan Palta çok sert çıkarak adeta çıldırdı. Konunun ne olduğunu anlamadan bel altından vurarak Milli duygularımızla siyaset yapmaya çalışanlar gerekli cevabı alırlar. Dört şeye kesinlikle eleştiri hakkı vermem ve tahammül edemem diyerek Bayrak ve ecdat konusunda söz söyletmem ömrüm ecdat ve bayrak sevgisi ile geçti diyerek sert çıktı.
Eskiyen ve ağaçlar arasında kalan Türk cumhuriyetleri bayrağı ve direklerini tamir ederek daha görünür yere asmak için çalışma yapılmasını düşmanlık olarak ad edenlere izin vermem diyerek adeta çıldırdı. Aslında bu tür milli duygu ve hassas konularda siyaset artık geride kaldı. Bu tür siyaseti halkımızda benimsemiyor, tasvipte etmiyor. Bu tür siyaset yerine alternatif projeler üreterek kamuoyu ile paylaşmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Asfalt konusunda, “ bu yaz asfaltlanmadık mahalle bırakmamak hedefimizde hemşerilerimiz biraz sabırlı olsunlar her mahalleye gireceğiz” dedi. Kaldırım konusunda ise, “çalışmalar esnasında biraz rahatsızlık verir gibi sızlanmalar olabiliyor. Ama bunar olmadan çalışma yapılmadığını yapılan yerlerdeki yeşil ve çiçekli bölgeleri görenler bizim mahalleye de yapın diyorlar” diye biraz sabır dedi.
Su konusunda, “şuan bir sıkıntının olmadığını, suyumuzun içilir durumda olduğunu ancak biraz tadında problem olduğunu söyledi. Ancak Ecemis çayı ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını bununla ilgili Bakanlıktan söz alındığını belirtti.
Somuncu Baba ve Ervah kabristanlığı çevre düzenlemesinin tamamlandığını, alt yapı çalışmalarından dolayı gecikme olduğunu önümüzdeki günlerde çevre asfaltının atılarak güzel bir görünüme kavuşacağını anlattı.
Eski terminalin kötü görünümden kurtulması için çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini. Ancak çok ufak tefek imzaların kaldığını veraset meselesinden bunlara ulaşılamadığını çoğunluğunun imzalarını attıklarını söyledi. Burasında bir alışveriş merkezi değil farklı bir proje uygulanacağını mal sahiplerini de mağdur etmeden bulundukları yerden kendilerine yer vereceklerini söyledi.
Minibüsçülerle ilgili şikâyetlere ise; “konuyu kendi başımıza yapmadık, odaları ile beraber düzenleme yaparak bir karara vardık. Burada halkımızın rahatı önemli, kameradan neden rahatsız oluyorlar? Burada yapılan bir yanlışlık mı varda endişe ediliyor, hırsızlık ve vatandaşa karşı bir olumsuzluğun olması halinde görünmesinde ne mahsur var? Şehir olacaksak artık bunun bir bedeli olacak, halkımızın yararına ne varsa sonuna kadar arkasındayız. Birkaç kişinin rahatsızlığı önemli değil” dedi.
Seyir terası ile ilgili ise; “ hemşerilerimiz sürekli şehri seyretmek içim Kılıçaslan tepesine çıkıyor. Buraya olumsuz insanlarda çıkarak çevreyi kirletiyor. Kontrol altında hemşerilerimiz sağlıklı bir yere çıkarak şehri ferah bir şekilde seyretmesi kadar güzel bir şey olamaz” dedi.
Tarihi mekânların birçoğunu tadilat yaparak hizmete açtıklarını ve bunların bir kısmının tadilatlarının hala devam ettiğini söyleyerek tarihimize ve ecdadımıza sahip çıkıyoruz. Şuanda Kılıçaslan hamamında çalışmalar devam ediyor, biten köprülere yeni köprüler ekliyoruz ve Azmi milli tadilatı bitince burasını müze olarak halkımızın ziyaretine açacağız” dedi.
Bilmek istediğimiz birçok konuyu sordum ve en sonunda aday adayı olup olmadığını sorduğumda aday adayı olduğunu, ancak nihai kararı Sayın Başbakanımız verecek” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00