• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Başkan neden ustalık istedi

Erdoğan KAYA

Belediye BaşkanıSayın Nevzat Palta’yı geçtiğim hafta Kanal 68 TV’de güncel programına konuketmiştim. Konu ile ilgili yazacağım yazıyı bazı önemli yazılar nedeni ilebugüne kaldı. Programda yaptığım söyleşide 2 dönemin hesaplaşmasını yapanBaşkan, “yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır, ustalık dönemi için halkımızyetki verirse çok daha güzel hizmetler yapacağım” dedi.

Bu söyleşiyegeçmeden önce şunu söylemek istiyorum, geçtiğimiz hafta başı Ak Partitemayülünü değerlendirdiğim yazımda bazı arkadaşlarımın yakınları bana sitemdebulundu. “Neden Nevzat Palta’nın dışında diğer aday adaylarının ismini yazmıyorsunkorkuyor musun, yoksa sana çok baskı mı var” diye sitem ettiler.
Öncelikle şunu söylemek isterim ki, ben kimseden korkmam. İl Genel Meclisi adayadayıyım kısmette varsa olur. Olmazsa ne küserim nede kırılırım bana destekkorkum falanda yok. Çünkü aday olursam Ak Partiye getirim olur ve seçildiğimtakdirde Ak Parti ilkeleri doğrultusunda hakkını verir partimi en iyi şekildetemsil ederim. Eğer seçilirsem Aksaray ilk defa bir temsil şekli görecektir.

Belediye Başkanaday adaylarının tamamı benim eşit mesafede olduğum dostlarım. Mevcut adayadayı olan Başkan Palta şuanda ilimizin bir Belediye Başkanıdır. GelenMilletvekilleri ile teşkilat Başkanlarımız ile beraber onunda ismini yazmamaketik olurmuydu? Ben aday adaylarımız müracaatını yaptığında herkese eşitmesafede olacağımı yazmıştım.

Sayın Palta 9,5yıldır Ak Partinin Belediye Başkanıdır, onu göz ardı etmek partiyi göz ardıetmek olmaz mı? Seversiniz sevmezsiniz o şuanda partimizin Belediye Başkanıdır,yaptığı güzel hizmetleri var elbette ismini de hizmetini de yazacağız. Bu birkorku değil hakkı teslimdi, yarın Başkan adayımız kim olursa olsun aslanlargibi onun yanında olur çalışmalarına katkı sağlarız merak etmeyin, bu taraflıkdeğil. İki gün önce İstanbul’da idim burada Brisa fabrikasının 25 yıl kutlamasınavardı Milletvekili İlknur Hanım ve seçim çalışmaları nedeni ile davetli olarakkatılamayan Başkanın fabrika kuruluşunda çalışmalarını, katkısını ve yolkonusunda her türlü taahhüdü vermesine rağmen o yazımda konuşmalara daha fazlayer verdiğim için kendisinin gayretlerini yazmadığım için bana öfke mi duydu?

Gelelim SayınPalta ile yaptığım söyleşiye, bana göre ana başlıklarla en önemlileri SomuncuBaba Külliyesi, Kılıçaslan parkı ikinci etap çalışmasının sona gelinmesi, seyirtepesini yılsonuna bitişi, asfaltta en verimli dönemin yaşanması idi.
Kendisi ile ilkbahar aylarında yaptığım söyleşide halkımızın en çok asfaltkonusunda taleplerin olduğunu sorduğumda, bana; “ vatandaşımız acele etmesinyetişebildiğimiz kadar her mahalleye gireceğiz asfaltını yapacağız” demişti.Bende bu konuyu kendisine sorduğumda, yani bu sözünüzü ne kadargerçekleştirdiniz dediğimde:
“ bazı altyapısı eksik olan yerler hariç girmediğimiz mahalle kalmamıştır.Giremediğimiz bazı yerleri satıh kaplama ile yapıyoruz, yazık olmasın diye.Bazı yerlerde doğalgaz ve altyapı eksiklikleri var bu kaliteli asfaltıattığımızda birkaç ay sonra söküleceği için yazık olmasın. Altyapısı biten heryeri asfaltlayacağız. Yaptığımız asfaltları seçim asfaltı olarak niteleyenlergeçmiş yıllarda yaptığımız asfaltları herhalde görmemişler. Biz geçmiş yıllardada asfalt yaptık, ama bazı mahalleleri alt yapı çalışmaları nedeni ileyapmamıştık. Makine, şantiye ve ekipmanlar dönemimizde en iyi seviyeyegetirilmiştir” dedi.
Bu arada ettekraru Ahsen hesabı zaman zaman hatırlatılması gerekençalışmalarını hatırlatarak bizi eleştirmek insafsızlık olur diyerek önemlihizmetleri şu ana başlıklarla sıraladı: “ Ulu Cami önü düzenlemesi, Vilayet önüdüzenlemesi, Efor ve Migros AVM merkezleri, Kültür parkın %60 tamamlanması,Kılıçaslan parkı, Kapalı Pazar Pazarı, Yavuz Sultan Selim mahallesi kapalıPazar yeri, Yeni Hal, Şehir merkezinin altyapısı, Katı atık deposu, 60 yıldırçözülemeyen karasu bataklığının kapanması, TPO AŞ. Yerinin kazandırılması,Somuncu Baba külliyesi, Seyir terası, Belediye TOKİ evleri, Hobi Bahçeleri,TOKİ bölgesine spor tesisleri, Yeni İtfaiye binası, yeşil alanlar ve çocuk oyunbahçeleri, asfalt şantiyesi, yeni araç gereçler, açılmamış yeni yollarınaçılması, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri, Eğri minare çevre düzenlemesi, azmimilli restorasyonu, tarihi köprü ve eski evlerin onarımı, Akmek kanalı ilemeslek edindirme, Kanalizasyon çalışmaları, gençler için spor sahaları veaklıma şuan gelmeyen hizmetleri yaptık” dedi.
Yaptığı çalışmaların anlatımını iki saatlik programa sığdıramayan Başkanprogram sonunda ustalık dönemi için yetki istedi. Yaptıklarının yapacaklarınınteminatı olduğunu söyleyerek, “Belediyecilik bizim işimiz bu işleri öğrenmekkolay olmuyor. Halkımız yetki verirse ustalık dönemimizde daha iyi hizmetlervereceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00