• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Başbakanın mitinginden notlar

Erdoğan KAYA
2014 30 Mart yerel seçimler için Aksaray’da miting yapan Başbakan Erdoğan miting meydanına gelmeden miting alanını dolaştım. Kurşunlu caminin alt kısmından çarşı merkez girişleri demir parmaklarla çevrilmiş hanımlar bir yerden, beyler bir yerden içeriye alındılar.
Sonra yüksek bir yerden meydanın tamamını görebilen bir alandan miting alanını izledim. Kar ve soğuğa rağmen me...ydan tıklım tıklım dolmuştu. On binler hiç etkilenmeden Başbakanı bekleyerek slogan attılar. Ben bugüne kadar izlediğim mitinglerin en kalabalığı olduğunu söyleyebilirim. Hatta Erdoğan’ın Aksaray’da yaptığı mitinglerin en kalabalığı idi.
Kürsüye çıkan Erdoğan ilimizin manevi değerlerini sayarak “Salihler şehrinin insanları” diyerek topluluğu selamladı. Sonra bütün ilçelerimizin adını sayarak oralara selam gönderdi.
Ardından paralel yapıyı eleştirerek medyalarını teröre çanak tuttuklarını ve neler yazdıklarına bir bakmak lazım dedi. Daha sonra ülke ekonomisine değinerek ülke ekonomisinin koalisyon döneminde nerede idi bugün nerelerde. Merkez Bankasını döviz rezervi %27 iken bugün %127 çıkmıştır.
Hizmet diyenlerin ne yaptığını görmek lazım, onlar hizmet mi yapıyor ülkeyi mi karıştırmak istiyorlar. Aksaray’da karıştırmak istediler, bu kargaşaya meydan vermeyeceğiz.
Bize bayrak dersi veren CHP önce kendisine baksın Hakkâri’deki mitinginde CHP bayrağında başka bayrak varmıydı.
Aksaray’a 3 trilyonluk yatırım spor kompleksi yapıyoruz. 400 yataklı hastane yapıyoruz, Aksaray’da demiryolu yok onu da yapacağız, bağlanacak. 578 km hızlı tren, 208 km. Aksaray, Kırşehir ve Ulukışla hattı hızlı demiryolu. Bunları hızlı bir şekilde bağlantısını yapacağız.
Daha sonra Aksaray’a yapılan yatırımları sıralayarak hizmetleri anlattı. Aksaray’da 17 km. bölünmüş yol varken bugün 190 km. bölünmüş yollar yaptık.
Sulamada KOP projesini Aksaray’ında içinde olduğu sulama projesi uygulanıp Aksaray’la buluşacak. Aksaray’a kültür merkezlerini ve türbelerini yaparak halkımıza kazandırdık.
Daha sonra Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı ve Belediye Başkanı Nevzat Paltayı kürsüye çıkararak topluluktan Yazgıya oy istedi.
Burada en önemlisi hızlı tren ve yük treni için verdiği söz ve projelerinin devam ettiği açıklamasının ardından KOP projesi ile tarımın sulama sözü insanları mutlu etti. Bana öyle geldi ki bu mitingle seçimin gali belli olmuştur. Televizyon olarak mitingi kanal 68 Televizyonumuzdan canlı vererek soğukta mitinge gelemeyenlere izletme imkânı bulduk.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00