• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Başbakandan Diş Fakültesi sözü

Erdoğan KAYA

    Cumartesi günü Ak Parti İl Kongresi yapıldı. Kongreye Başbakan Sayın Binali Yıldırım katıldı. Kongre benim gördüğüm en kalabalık ve coşkulu bir kongre idi. İçeriye girenlerin dışında kapılar içerisinin dolması ile dışarıda kalan vatandaşlar oldu. Kongrenin her şeyi mükemmel iken biraz güvenlik koridoru sıkıntısı vardı. Bu da Başbakan ve Bakanların katılımından dolayı güvenlik gerekçesi ile sıkı tutulması gayet normaldi. 

     Kongre öncesi bazı dedikodular gündeme getirilerek, liste ile ilgili dedikodular mevcuttu. Ben geçen bir yazımda kongre sonucunda göreceğiz, Altınsoy kimseye koltuk değneği olmayacak demiştim. Kongre sonucuna baktığımızda benim bu sözüm gerçek oldu.

     Listenin nerede ise yarısını tanıyorum. Gençlerden oluşan bir liste ile kongreye gidildi. Nerede ise her guruptan kişiler listeye alınarak harmanlama yapılmıştır. Buda gösteriyor ki bir kaç isim dışında eleştiriye mahal vermeyecek bir liste olmuş.

      Ben aslında listeye falan takılmıyorum. Duyumlarıma göre yüzlerce kişi listeye girmek için müracaat etmiş. Bunun içinden seçici olmak çok zor olduğunu söyleyebilirim. Listeye giremeyenler hak etmiyorlar mı elbette ediyorlar. Ama listeye girecek kişi sayısı belli.

     Geçtiğimiz günlerde Belediyenin 10 Ocak Gazeteciler yemeğinde Sayın İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ile yaptığım ayak üstü sohbette bana dedi ki; “ ağabey senin yazını okudum ve gerçekleri yazmışın, liste açıklandığında bana saldıranlar hayal kırıklığına uğrayacak” demişti.

Gerçekten de liste sonrası bu sözü hayata geçti. Kendileri genç yönetim kurulu genç isimler. Bu isimler hakkında konuşmak yerine bu gençlere fırsat vermek lazım. Eleştirmek yerine neler yapıp yapmayacaklarına bakmak lazım. 

      Kongreye Başbakanla beraber, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Genel Başkan yardımcıları, ilimiz Milletvekilleri, Belediye Başkanı Yazgı, eski Enerji Bakanımız Ali Rıza Alaboyun, Nevzat Palta, ilçe ve Belde Belediye Başkanları, en önemlisi MHP İl ve İlçe Başkanları kaşlı ve Çıtak kongreye katıldılar. Kongrede Belediye Başkanı Yazgı, Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz ve İl Başkanı Hüseyin Altınsoy birer konuşma yaptılar.

       Yazgı konuşmasında, proje ve çalışmaları hakkında kısaca bilgiler verdi. Serdengeçti, dün halkın hizmetinde idim bugünde hizmetinde olmaya devam edeceğim dedi. Aydoğdu ise bürokratlığını konuşturarak milli şairlerimizden örnekler vererek ülke birliğinden bahsetti. İnceöz ise, ülke meselelerine değindi.

       İl Başkanı Altınsoy ise, “ Aksaray'ın Ak Partiye sahip çıktığını ve her seferinde destek verdiğini söyleyerek. Fetö pirim yapamayacak, Aksaray hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek. Dün olduğu gibi bugünde Aksaray Ak Partiye desteğini devam ettirecek” dedi.

     Sayın Başbakan kürsüye geldiğinde önce ülke meselelerine ve teröre değinirken konuşmasının sonlarında bizden müjde bekliyorsunuz biliyorum diye devam etti. İlimizin 400 yataklı Hastanesinin önümüzdeki günlerde 200 ilave edileceği sözünü verdi.

     Ardında Hızlı Tren açıklamasında proje tamam önümüzdeki günlerde bu proje hayata geçecek dedi. Yani artık hızlı Trenden dönüş yok. Sadece başlayıp hayata geçmesini bekleyeceğiz. Bunu artık siyasi malzeme yapmanın bir anlamı olmadığı belirtildi.

      Ardından gençler için içerisinde çok yönlü bölümlerin olduğu gençlik merkezi sözünü verdi. İçme suyu konusunda Ecemiş suyunun Aksaray ve Niğde ile birlikte geleceğini ve çok pahalı da olsa bunu yapacağının sözünü verdi. En önemlisi ise Aksaray Üniversitesine Tıp Fakültesinden sonra Diş Fakültesi kurulacağı sözünü verdi. Diş Fakültesi isteği başlığı ise aynı günkü gazetemiz manşeti idi.

     Uzun lafın kısası benim için ilimize verilen hizmet sözü idi. Bunu da Sayın Başbakan vermiş oldu. Güzel bir kongre oldu, seçilen herkese yeni görevlerinde başarılar dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00