• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Başarı plaketi ve bir açıklama

Erdoğan KAYA
Bugün aslında konuyu tamamen Belediyenin yaptığı iki önemli çalışma ve Sayın Başkan Yazgının aldığı plakete ayırmak istiyordum. Ancak Cuma günü yazdığım Hoca fıkrasına o kadar tebrik ve yorum aldım ki, çok yazıma bu kadar yorum ve tebrik gelmemişti. Demek ki, beni tebrik edenler yazdığım fıkranın amacına ulaşıp yerine oturduğunu anlamışlar. Ancak bu kadar aldığım tebrik karşısında bu fıkraya alınan iki hocamız olmuş, onlarda beni arayarak bu fıkranın uygun olmadığını ve kendilerine sataşma olduğunu söylediler.
Hoca diye artık günümüzde her meslek sahibine denmeye başlandı. Bana telefon açan arkadaşlar hoca değil imam olduklarını unutmamalılar. Hocanın anlamı farklı, birçok kişi bu kategoriye giriyor. İmam ise Hz. Peygamber mesleğidir. Sonra burada din görevlisi arkadaşlara sözlü sataşmada yok. Öyle olsa bende bir zaman bu mesleği yapmış bir kişiyim. İsterseniz İmamla, Hoca ne anlama geliyor bir bakalım.
İmam; cemaate namaz kıldıran kimse; kimi küçük İslam devletlerinde devlet başkanı. Müslümanlıkta mezhep kuran kimse; en önde bulunan, önder. Hz. Muhammet’ten sonra onun vekilliği görevini üzerine alan halifelerin şanı.
Hoca; Müslümanlıkta din görevlisi; akıl öğreten, öğüt veren kimse. Öğretmen; öğretim üyesi. Medresede öğrenim gören sarıklı, cüppeli din adamı.
Bana itiraz eden arkadaşlar acaba hiç Nasrettin Hoca fıkrası anlatmazlar mı? Abuk sabuk ne rezil fıkralar Nasrettin Hoca üzerinden anlatılmıyor mu? Anlatılan Nasrettin Hoca fıkralarının hangisi o mübareğin hayatına uyuyor? Nasrettin hoca üzerinden anlatılan fıkralara hangi din adamımız karşı çıkıyor?
Ülkemizde ve dünyada birçok Müftülük yapmış sapık insanları okuyup duymyormuyuz? Yine din görevlisi iken yanlış hata ve kusuru olan hiç mi insan yok? Ben orada din adına dini görevini hakkıyla yerine getiren İmamların elini öperim o meslek Peygamber mesleği diyorum, arkadaşlar alınıyor. Çenesine top sakal koyup ben bu işi para için yapıyorum diyende imam değil mi? Maaş almasam sabah namazına gitmem diyende imam değil mi?
Ortalıkta muskacı, sahtekâr büyücü insanlar bunlara hoca denmiyor mu? Fıkrada anlatılan adamın hoca olmadığı cahil birisi olduğu ve sahtekârlığı ortaya çıkıyor diyoruz üzerine alınıyorsun. Bugün dinle alakası olmayan besmele çekmesini bilmeyen Ali Kalkancı Fadime Şahinle yakalanınca bu topluma hoca olarak lanse edilmedi mi?
İmamlık mesleğinin hakkını verenlerin elini yine öperim yine. Ama bu mesleğe zarar verenlerin elini öpmeyi bırakın yüzüne bakmam. Benim burada söylemek istediğim mesleği ile bağdaşmayan ve o mesleğe zarar verenleredir sözüm. Hatta meslek içinde olmayıp topluma kendisini hoca olarak lanse edenleredir, herhalde konuyu anlamışınızdır. Fazla deşelemeyim bu camiaya zarar vermek istemiyorum.
Başkana başarı plaketi
Belediye başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakandan başarı plaketi aldı. Konuyu anlamayan bazı arkadaşlar daha 2 ay oldu ne başarısı diyenleri gördüm. Halbuki Sayın Yazgı Türkiye genelinde Ak Parti Belediyeleri içinde yüksek oy ile 5 sırada başarı göstermesi nedeni ile plaket almıştır.
Hem de öyle bir başarı ki bazılarının az oy alsın çabasına rağmen. İl genel Meclisinde düşen oyu Sayın Yazgı artırarak il merkezinde tamamlamıştır. Eğer Yazgı aday olmasa idi Ak Parti bu kadar oy alması mümkün değil, üstelik seçim tehlikede idi. Güler yüzü ve sempatisi ile başarıyı yükseltmiştir. Çok kimseden duydum eğer Nevzat Bey tekrar aday olsa idi oy vermeyecektim diyenleri. Seçim döneminde bunları ulu orta anlatamıyorsunuz ya da söyleyemiyorsunuz. Gerçekten Nevzat Bey aday olsa idi Sayın Erdoğan’a rağmen sıkıntı idi.
Ama durum bundan ibarettir, seçime Sayın Yazgı katkı sağlamıştır. Verilen plakette seçim başarı plaketidir. Umarım bundan sonra bölgesel gazete başarısı yerine Sayın Başbakandan bu sefer başarı plaketi alır. Alacağına da eminim bunu kendisinde görmekteyim.
Bu arada sarraflar çarşısı ile Belediye İşhanı arasını açarak bir gecede gecelik başarısına bir başarı daha ekleyerek kamuoyundan takdir toplamıştır. Dün buradan geçtim ve çok mükemmel olmuş ve herkeste takdir ediyor.
Sanayi girişindeki Şoförler cemiyeti girişindeki duvarlar kaldırılarak yol genişletilerek yapılmış buradaki esnaf bu çalışmadan son derece memnunlar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00