• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Eroğlu ziyareti ve operasyon

Erdoğan KAYA

       Geçtiğimiz Salı günü Aksaray’ın fahri hemşehrisi Orman ve Su işleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ilimize bir dizi temel atmak için geldiler. Aynı gün ise Ortaköy ilçemizde kaçırılan 10 Yaşındaki Eğe yavrumuzun kurtarılması yaşandı. Önce Sayın Bakanın bir dizi çalışma ve ziyaretlerinden bahsederek operasyon olayına değineceğim.

      Sayın Bakan Eroğlu ilk önce Sayın Valimiz Aykut Pekmez’i ziyaret ettiler. Burada kendisine verilen birifingten sonra Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı ziyaret ettiler. Gelişinin ana nedeni ise ilimizin içme suyu ve arıtma tesisleri idi. Tabi diğer sulama göletlerinide buna ekleyebiliriz. Belediye ziyaretlerinde kendisine çalışma ve projelerini anlatan Yazgı şunları söyledi:

      “ Bugün bizim için tarihi bir gün. Fahri hemşerimiz olan Sayın Bakanımızı Aksaray´ımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 3 Yıl önce göreve başladığımız zaman Aksaray´ımızın su ile ilgili problemlerini Sayın Vekilimle beraber ilettiğim andan itibaren Sayın Bakanımız sorunun çözümü için talimatlarını verdiler. Bu talimatlar neticesinde de  şehrimizde şu anda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.”

      “ Bizler hem DSİ ile hemde sizlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde belediye olarak elimizden gelen bütün destekleri ve gayretleri göstererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aksaray´ımızın suyla ilgili kısa, orta ve uzun vadede çözümleri vardı. Kısa vadede keson kuyuları ile çalışmamızı ilk etapta gerçekleştirmiştik. Ardından 6 tane su kuyusunun açılması ve bu suyu isale hatları ile beraber şehrimize gelmesi, depo ve arıtma tesislerinin yapılması gayet güzel bir şekilde devam ediyor” 

       26.11.2016 da Aksaray´ımıza geldiğinizde meydanda temel attığınızda inşallah 2018´in 15 Temmuz´unda saat 16.59´da bitirileceğinin taahhüt´ünü vermiştiniz. Arıtma depomuzun olduğu noktalarda ve özellikle barajda sizin buluşunuz olan ve izninizle gerçekleştirilen su alma yapısı bizim için hayati önemde bir çalışma oldu” dedi.

           Bakan Eroğlu “ Belediye Başkanımız Haluk Şahin gerçekten çok çalışkan ve Aksaray´a çok güzel eserler kazandıran bir başkanımız. Ben geçen sena geldiğimde de kendisini çok takdir etmiştim. Sağ olsun güzel hizmetler yapıyor. İfadelerini” kullandı.

      Bakan Eroğlu “ Aksaray ve civarı ile ilgili su kaynakları çok fakir. Sulama suyu ve sanayi suyu ihtiyacı birde içme suyu ihtiyacı bunları topladığınız zaman gerçekten nüfus artıyor. Yeni su kaynaklarına ihtiyaç var. Başkan havzalardan su getirmekten başka çare yok. Onun için biz karar aldık. Ecemiş suyu ile karar aldık. Arkadaşlara talimat verdim. Artık yeter. Bu çok büyük proje denildi. 1 milyar. TL eski para ile bir katrilyonluk büyük bir yatırım. Bana kalırsa değer. Bu çok önemli inşallah projesini yapıyoruz. Bu projeyi bizzat kendim takip edeceğim. Bir program yaparak İşleri de başlatarak hepsini belli bir takvimde son tarihte bütün sistem çalışır vaziyette böyle bir planlama yapılmasını istiyorum. Muhtemelen belki 4-5 ihale yapacağız.” dedi.

TAKDİRE ŞAYAN BİR OPERASYON

      SAYIN Bakanı karşılayıp misafir eden babacan valimiz Sayın Aykut Pekmez’in aklı herhalde Ortaköyde kaçırılan çocukta idi. Bakanı uğurlama sonrası Emniyet Müdürümüz Ali Karabağ ile birlikte Ortaköy ilçemizde geceleyerek operasyonu takibi takdire şayan.

      Operasyonun başından sonuna kadar takip eden Sayın Valimiz ve Emniyet müdürümüz ilimiz adına güzel bir çalışmaya imza attılar. En azından ülke gündemine ilimizin başarısını duyurdular. Sayın Valimizde yaptığı açıklama ile:

     “Çocuğumuzun kaçırıldığı andan itibaren bütün emniyet birimlerimizle, jandarmamızla olayı takibe başladık. İlçemize takviye ekiplerimizi gönderdik. Pazartesi akşamı itibariyle kaçırdıkları arabayı arkadaşlarımız buldu. Başka bir arabayla Borucu

Köyüne kaçtıkları tespit edilmişti. Bir gün önce olayın şüphelilerinden bir kişi yakalandı, diğer şüphelilerin Borucu köyünden çıkmadıkları değerlendirildi. Köyün çevresinde gerekli önlemleri aldık. Ama önemli olan evin tespiti idi. Dün gece bulundukları evi istihbarat birimleri tespit etti. 03:30 gibi operasyon başladı çocuğumuzu kurtardık” diyerek kendileri için uzun bir stresli gece geçirmiş oldular. Operasyonda emeği geçen bütün görevlilerimize teşekkür ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00