• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

ATSO seçimin de kaybeden yok

Erdoğan KAYA
Nerede ise bir yıldır devam eden ATSO Aksaray Ticaret Sanayi Odası seçim çalışmaları devam ederken, bir anda erteleme oldu. Bu erteleme sonunda seçim çalışmaları sessizliğe bürünmüştü.
                          

          Daha sonra Başkanının kaybolması sonunda tekrar yeni Başkan seçilerek seçim kararı alındı ve geçtiğimiz Cumartesi günü gurup seçimleri yapıldı. Guruptan çıkanlar Perşembe günü yeni Başkanını seçti. Seçim kıran kırana yapılırken beş gün kulis çalışmaları yapıldı.

        Ben bu seçimde taraf olmama adına yazı yazmamaya özen gösterdim ve sadece Hatice hanımın daveti üzerine yemeğine katıldım. Orada da bir yazı yazdım, yazımın sonunda kim seçilir bilemem ama sivil toplum kuruluşlarının başına liyakatli ve temsil kabiliyeti olan insanlar seçilmeli diye yazımı noktaladım. Seçim sonunda Sayın Ahmet Koçaş kardeşim Başkanlığa seçildi.

        Ne seçim yapılırken nede başkanlık seçiminde hiç bulunmadan dışarıdan takip ettim. Borsa seçiminde açıktan taraf olduğumu söyledim, çünkü iki aday vardı ikisi de temiz arkadaşlardı. Ancak Hamit Özkök’ün bu işi daha iyi yapacağını düşündüğüm için Başkanlığı kazanmasını istemiştim. İlk defa bir sivil toplum kuruluşu seçiminde taraf olmuştum.

        Seçime bir gün vardı bir toplantıya katıldım, orada bazı tanıdıklar temkinli konuşmuşlardı. Bende burada gazeteci olarak değil misafir olarak bulunuyorum rahat olun demiştim. Hakikaten de öyle yaptım çünkü beni tanıyanlar bilir her yerde konuşulan her şey benim köşeme yansımaz. Bu toplantıyı da hala yer olarak belirtmiyorum.

       Bu yemek de Ahmet Koçaş kardeşim de vardı hatta bunu söyleyenlerden biriside o idi. Sonra rahat konuşuldu ve bende tanık oldum hiçte bahsetmedim. Çıkış da yemekte bulunanlardan bazıları orada Ahmet Koçaş’a takıldılar, “hadi Başkansın” diye. Bu yarı şaka yarı ciddi söylemden ben gerçeği çıkarmıştım. Her şakanın altında bir gerçek yatar diye düşündüm.

       Hakikaten de öyle oldu ve Ahmet Koçaş Başkanlığa oturdu. Şunu söylemeliyim ki, geçen dönemki seçimden biraz daha seviyeli bir seçim yapıldığını düşünüyorum. Son ana kadar seçime siyaset bulaşmazken son anda bulaşıldı. Ama bu seçim sonunda hiçbir siyasi kesim Muaffak olmadı.

       Guruplarda belki dostluk adına arkadaşlarını destekleyen siyasiler olunca bunlar taraf manasında anlaşılınca siyasi tarafgirlik şeklinde yorumlandı. Ak Parti ve MHP için işine girdi düşüncesi ile bazı arkadaşlar kendi arkadaşlarına taraf oldular.     

        Hatice Hanım yemek de net mesajlar vermesine rağmen MHP adayı gibi lanse edilmesi ve bazı MHP kanadının kendi adayları gibi göstermeleri ona zarar verdi. Hatice hanımda ne allıya nede güllüye hesabı kimseye kendini anlatamadı. Tabi bunlar tamamen kendisi dışında gelişen olaylardı.

       Seçimin son arifesine kadar seçimle ilgilenmeyen Ak Parti işin başından beri bu işe tarafımış gibi lanse edildi. Çünkü ben biliyorum ki, tamamen dışında idiler. Onları işin içine bana göre cemaat çekmiştir. Onlarda zannedersem yanlış bilgilendirme kurbanı olmuşlardır.

       Her seçimde işin içine giren cemaat faktörü artık bu işleri bırakmalı. Kamuoyunda ise sanki partililer kaybetmiş gibi partiye zarar verdiler. Hâlbuki cemaatin listesi olarak bilinen gurupların bir kısmı Ahmet Koçaş’a oy vermiştir. Verilen oylar ve aradaki fark bunu göstermiyor mu? Demek ki her iki taraftan da tasvip görmemişlerdir. Dolayısı ile siyasilerin kaybedeni olmamıştır. Burada kaybedenler ise cemaat olmuştur, demek ki bu iş zorla olmuyor. Bunu zorlamanın bir anlamı yok, çıkardıkları adayı inanın ben bile bilmiyorum başkası nereden bilsin. Sadece alışveriş merkez adı ile bilinen bir arkadaşımız. Sokak da karşılaşsam inanın tanımam adını soyadını da bilmiyordum.

      Cemaatin hedefinde sadece Aksaray olmadığını biliyorum. Hedefleri çok büyüktü genel Başkanlık değişim hesapları olduğunu da biliyorum. Ama bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.

       Uzun lafın kısası benim için çok da önemi olmayan bir seçim. Neden önemi yok başka yazıda ele alacağım. Önemsememi yadırgayanlar var onu yazacağım. Bunu neden bir genel seçim havasına sokuyoruz anlamış değilim. Seçim sonucunun siyaseten galibi de yok mağlubu da yok, bir mağlubu var oda belli. Çünkü kendi gurupların da çıkanlar bile oy vermedi gerisini siz düşünün. Bu bir dost tavsiyesidir, bazen dostlar gerçekleri göremeyebiliyor. Direnmek camiaya zarar verdiğini bilmelerini isterim. Bence esas olan hizmetlerle meşgul olunmalı herkes sizin ayağınıza gelmeli. Yeni Başkan Ahmet Koçaş kardeşime ve ekibine başarılar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00