• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Asıl diktatörlüğü Erdoğan bitirdi

Erdoğan KAYA

      Hani şu önümüzdeki referandumda sonuç EVET çıkarsa Tayyip Erdoğan diktatörlüğü gelecek diye feryadı figan yapanlar acaba yaşadığımız ve gördüğümüz diktatörleri ne zaman unuttular? Cumhuriyet tarihi boyunca herkese demokrasi dersi verenler acaba kendilerinden başkasına demokrasi verdiler mi? Demokrasi belli azınlıklara işlerken halkın ekseriyetine komünist rejimi yaşatanları ne zaman unuttuk?

      Gelin şöyle geçmişi kısada olsa irdeleyelim kimler diktatör, kimler halkın hizmetkârı görelim. Cumhuriyetin kuruluşu sonrası CHP açık oy kapalı tasnif yaparak istediklerini Demokrat partiye kadar seçtirip tek parti dönemini yaşatmadılar mı? Benden başkası tufan misali kimseye demokratik seçim verdiler mi?

      Peki, rahmetli Menderes iktidara geldiğinden sonra hazmedemeyen zihniyet ihtilal sonrası evet hayırla onu idam ettirmedi mi? Ardından yine 12 Eylül gelip diktatör yönetimi yaşamadık mı? Meclisi seçilenler değil atananlar idare etmiyormuydu? Bunlar birer diktatörlük değimliydi? 

     12 Mart Muhtırası bir diktatör dayatması değimliydi? 28 Şubatı yaşatanlar acaba parlamenter sistem mi idi yoksa atanmışların iktidar üzerinde bir hükümdarlıkmıydı? Erbakan Çiller hükümetini tasfiye eden zihniyet neyin nesi idi?

      2000 yılında bir yiğit çıktı bu despotluklara ve diktatörlere son vermek istediğinde ülkede İrtica yaygarasını kim başlattı? Herhalde Tayyip başlatmadı bu adam bizim devlet idaresine istediğimiz zaman müdahale etmemizi yok edecek diye hep birleşmediler mi?

      Devletin hiçbir kurumuna insanlar istediği kıyafetle giremez buraya gireceklerin kıyafetini biz belirleriz diye terör estirenler diktatör değimliydi? Bu diktatörlüğü kırarak herkes istediği kıyafetle devletin kapısından girer diyerek bunu sağlayan Tayyip mi diktatördü?

      Çocuklar İmam Hatiplerde dini eğitim alıyor diye bu milletin Müslüman çocuklarına katsayı uygulayıp üniversite kapılarını kapatan diktatörlerin direncini kırarak herkes istediği okullara girebilir diye milletin çocuklarına Üniversitelerin kapısını açan Tayyip mi diktatör.

      Dini inancını yaşayan çocuklarımızı başörtülü diye Üniversite kapılarından sokmayanlar diktatör değilde istediği kıyafetle Üniversitede kızlarımız okuyabilir diye onlara kapıları açan mı diktatör?

     28 Şubatta hükümeti takmadan devletin idarecilerini istediği gibi yöneterek devleti ve milleti denetleyerek Müslümanlara baskı yapanlar diktatör değimliydi? Şimdi kışlanıza çekilin kendi görevinizi yapın milletin iradesine karışmayın diyerek onları kışlalarına sokan Tayyip mi diktatör?

       28 Şubatta ordu, Üniversite, Yargı ve Barolara kadar ikide bir çıkıp hükümetlerin, yani iktidarların önüne geçip isimlerini ezberlettikleri diktatörleri ne zaman unuttuk? Şimdi YÖK Başkanını, Anayasa Başkanını, diğer yargı başkanlarını bilen var mı? Meclis yönetiminden çok bu adamların isimlerini kafamıza kazıdıklarını ne zaman unuttuk?

      Demokrasiyi kendirline mubah sayıp, toplumun yaşam koşullarını kısıtlayan demokrasi yalancılarını ne zaman unuttuk? Ben bu yaşın sahibiyim demokrasi denen kanunu doya doya hiç yaşamadım. Benim giyim kuşam, konuşma özgürlüğüm ve yaşam haklarım kısıtlanıyorsa bunun neresinde Allah aşkına demokrasi vardı?

      Müslüman bir ülkede Özal’a kadar hiçbir Cumhurbaşkanı Laikim diye Cuma kılmaz ayda yılda zorunlu olarak cenaze namazı kılarlardı. Müslüman ülkelerin misafir devlet idarecileri ülkemizde Cuma namazı kılarken benim ülke Cumhurbaşkanım cami kapısında sandalye üzerinde misafirini beklemiştir. 

      Şimdi cumaya da, camiye de giden bir Cumhurbaşkanımız var. Milletin inancına tercüman olup taziyeye gittiğinde taziye evinde kuran okuyan Cumhurbaşkanımız var. Bu insanın Başkan olmasında ne sakınca var?

       Saymakla bitiremeyeceğim diktatörlükleri gördük ve yaşadık. Milletin vereceği karar saygılı olmak lazım. Benim düşüncemi ve inancımı paylaşan bir liderin başkan olması kadar doğal bir durum olamaz. Benim ağlayıp benimle gülen ve ülkesi için eğilip bükülmeyen bir liderin o koltuğa yakışacağını düşünüyorum. Hiçte diktatör olduğuna inanmıyorum. Asıl bu ülkede diktatörlüğü Sayın Erdoğan bitirmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00