• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Alt geçit ihale edildi

Erdoğan KAYA

       Pazartesi günü Milletvekillerimizden Sayın Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ile bir süre sohbet etme imkanı buldum. Ardındanda Salı günü Galericiler sitesinde referandum dolayısı ile verilecek kahvaltıya davet ettiler. Sabahta kahvaltıya katıldım, kahvaltıya İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, meclis üyeleri ve partililerde katıldı. Nerede ise galericilerin tamamı kahvaltıdaydı. Veli hocamın işyerinde gerçekleştirilen kahvaltıda Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız birer konuşma yaptıktan sonra esnafların taleplerini dinlediler. 

      Kahvaltı sonrası söz alana Belediye Başkanı Yazgı Efer önüne yapılacak Piri Mehmet Paşa alt geçit ihalesi müjdesi ile başladığı konuşmasında: “Halkımızın merakla beklediği Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projemize önümüzdeki aylarda başlayarak bu yıl içerisinde tamamlayıp inşallah trafiğe açacağız. Bu büyük proje şimdiden şehrimize hayırlı olsun. Bize güvenen destek ve dualarını esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi.

       Anlaşılıyor ki, bölge bu yaz şantiyeye dönecek. Konuşmasının devamında; “Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi’nin başlamasıyla birlikte bölge adeta şantiyeye dönecek. Geçtiğimiz günlerde TMO’dan tapusu alınan siloların kaldırılması ve eski terminal bölgesine yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısı’yla birlikte bölge baştan sona değişerek yeşil alanları, modern dükkan ve alışveriş merkezleri ile birlikte yepyeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak. Toplam 8 şerit olacak Alt geçidin tüm yönleriyle o bölgede büyük bir rahatlamaya neden olacak. Silolar ve eski terminal bölgesinde yapılacak olan yoldan çekmelerle birlikte alt geçit toplamda 8 şerit olarak projelendirmesi yapıldı”  dedi.

      İhaleye 3 fırma katılmış, alacak fırmaya 120 gün süre verdiğini de belirtti. Bu arada DSİ ile Milletvekili Mustafa Serdengeçti ile arıtma tesisi protokolü imzaladıklarını ve içme suyu hattının bitimi ile birlikte bitmiş olacağını belirtti.

      Daha sonra konuşan Milletvekili Sayın Mustafa Serdengeçti esprilerle başladığı konuşmasına Başkan Yazgının bunca seçim ve darbeye rağmen güzel projeler ürettiğini ve bu projelerin arkasında olduklarını, Başkan Yazgıya çalışmalarında destek olduklarını belirterek destek verdi. 

      Anayasa oylamasında meselenin Sayın Erdoğan olmadığını ülkedeki sistemin değiştirildiğin belirterek ülkemizin geleceği için bu anayasa oylamasının önemine değindi.

      Milletvekili Sayın Aydoğdu Anayasanın neden gerekli olduğu konusunu geçmişten günümüze örnekler vererek anlattı. Birinci dünya savaşından bugüne gelen zorlukları ve yaşanan ekonomik sıkıntı ve siyasi iraenin sürekli tıkındağına vurgu yaptı.

     Sayın Aydoğdu gerçekten ilimiz için bir kazanç olan siyaçetçidir. Son dönemlerde ulusal televizyonlara çıkışındaki rahat konuşmaları genel merkezinde dikkatini çekmiş olmalıki sürekli Ak Partinin çalışma ve siyasi düşüncelerini anlatması ilimiz içinde bir kazançtır. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00