• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Alaboyun 2014'de üç sandık gelebilir

Erdoğan KAYA

Hafta içi siyasetin yoğunluğunu yaşarken, hafta sonu da yaşamaya devam ettik. Bir açılış için Aksaray’a gelen ve bazı ziyaretlerde bulunan Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’u konuk ederek gündemdeki konuları ve Aksaray’la ilgili çalışmaları değerlendirdi. 1.5 saat süren söyleşimizde iç ve dış konulara değinerek 2014 yılında büyük bir ihtimalle sandık sayısı üç olabileceğine vurgu yaptı.
Önce hafta içi ilimizi ziyaret eden MHP gurup Başkan vekili Oktay Vural’ın iktidarla ilgili yaptığı eleştirileri isim vermeden cevaplayan Alaboyun, “ Öcalan ile biz gardiyanları görüştürdük sözü çok garip bir ifade. Ya iktidar oldukları döneme muktedir değiller yâda başkaları iktidarı idare ediyordu. Çevik Bir gibi birçok Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları o dönemde Terör örgütü başı ile görüştükleri tutanaklarla sabit iken haberimiz yok demek abesle iştigal. O zaman kimin kimi yönettiğinden haberleri yok. Öncelikle bunu bilmeleri lazım.”
Diğer bir soru ise Suriye sınırı ve diğer komşu illerin sınırları yolgeçen hanı gibi bir cümlesini kendisine hatırlattığımda. Bunun mümkün olmadığını ve sınırlarımızın sürekli kontrol edildiğini ve sınırın giriş kapısının dışında girişin mümkün olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Sınır bölgelerimizin etrafı zaten mayınlarla döşeli, buralardan girilmesi mümkün değil. Gerek mit, gerek polis ve jandarma istihbaratımız sürekli çalışmalarda. Bu menfur saldırı bugüne kadar yapılması planlanan saldırılardan bir tanesi. Saldırı hazırlığında olan birçok teşebbüsler zamanında tespit edilerek yakalanmış ve imha edilmiştir. Sınır kapımız yolgeçen hanı falan değil, bunlar siyaseten söylenen ve sürekli terör üzerinden siyaseti alışkanlık haline getirmeye çalışanların kamuoyunu yanıltmak içim söyledikleri sözlerdir. Ülke meseleleri ile ilgili dağarcığında bir şeyi olmayanların ellerinden günlük terör üzerinden siyaset yapmak geliyor.”
“İnsanların duyguları üzerinden kınalı kuzu istismarı yapmaya çalışıyorlar. Kınalı kuzular hepimizin evlatları ve çocukları sadece bunu istismar edenlerin değil. Bunun için terörün bitirilmesi yönünde yapılan çalışmalar sonunda kaç aydır Allaha şükür şehidimiz yok. Şimdi ne söyleyeceklerini bilemeyenler bu arada sınır yaygarası yapmaya başladılar.”
“Terör üzerinden siyaset yapanlar geçtiğimiz günlerde Hava şehit Üsteğmen Hamza Gümüşsoy evladımızın cenazesinde güldüğümüzü sanal aleme atarak nemalanmaya çalıştılar. Bakan Yardımcısı ile yaptığımız bir özel konu hakkındaki tebessümü gülüyorlar diye istismar etmeye çalıştılar. Böyle bir basiretsizlik nasıl olurda şehidimize güleriz.
“İç siyasette ise önümüzdeki günlerde üç ayrı sandık gelebilir. İlk olarak mahalli idareler seçimi var, Ağustos gibi de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bunların içine birde referandum gelebilir. Bazıları referandumu sanki üç seçim bir arada yapılacakmış gibi lanse ediyorlar. Seçimler bir arada değil ayrı ayrı yapılacak şekilde olacaktır. Milletvekili erken seçimi gibi bir gündem bulunmamaktadır.”
“ Anayasada uzlaşma aranmasına rağmen bir sonuç alınamayacak gibi görünüyor. En azından Başkanlık yasasının da içinde olacağı bir kısmı Anayasa paketi meclise gelecek. Şuanda 330 milletvekilinin oyu ile referanduma gidilebiliyor. Bizim sayımız şuanda 324 buna 6 oy daha gerekli. Partiler milletvekillerini serbest bırakırsa bu sayıyı bulacağımızı tahmin ediyoruz. Bu sayıyı bulduğumuzda üçüncü sandık gelebilir.”
“Aksaray tarihi ile ilgili bir çalışma içindeyiz, yeniden bilimsel bir şekilde çalışmak için bazı hemşerilerimiz olan Üniversite hocaları ile görüşüyoruz. Bu konuyu Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile de görüştük. Önümüzdeki günlerde netleşerek gelecek yıla bir çalışma başlatmak istiyoruz. Malumunuz görüştüğümüz hocalar sizi de tanıyorlar, bu konularda çalışmalarınız var, sizden de faydalanmak istiyorlar. Detaylı ve bilimsel bir şekilde çalışma yaptıracağız” dedi.
Sayın Milletvekilimizin görüşmelerimden bazı satırbaşlarını sizlerle paylaşmaya çalıştım. Yararlı ve güzel bir söyleşi oldu. Hatta Aksaray tanıtım günlerine değinirken yıllardır yapmak isteyip de yapamadığımız bir tanıtımı Sayın Valimiz Selami Altıonok’la başlatılması nedeni ile valimize teşekkür ederken, Ankara’daki Aksaraylılar derneğinin de aktif olmamasından şikâyet ettiler. İstanbul un daha aktif olduğunu ama Ankara’nın sınıfta kaldığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00