• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Akupunktur bin bir türlü derde deva

Akupunktur bin bir türlü derde deva
Aksaray’da sertifikalı tek merkez olarak açılan Dr. Serap Mutlu Akupunktur merkezi sahibi Doktor Serap Mutlu’yu ziyaret ederek Akupunktur hakkında bilgilendirdi.

Aksaray’da sertifikalı olarak açılan Akupunktur merkezi diğer anlamıyla Çin mucizesi binbir türlü derde deva. Genellikle Türkiye’de zayıflama amacıyla kullanılan buna rağmen birçok sıkıntılarda faydası olan bir tedavi tekniği.

Aksaray’da sertifikalı tek merkez olarak açılan Dr. Serap Mutlu Akupunktur merkezi sahibi Doktor Serap Mutlu’yu ziyaret ederek kendisiyle görüştük.

-Serap Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

-.1990 Ankara Lisesi 1996 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Aynı yıl Dışkapı SSK Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistanlığına başladım.

2000 yılında Çocuk Hastalıkları Uzmanı oldum. 2005 yılına kadar Ankara Hasköy Dispanserinde çalıştım. 2005 yılından beri Aksaray Devlet Hastanesinde Çocuk Doktoru olarak ardından, 2016 Mart ayında Gazi Üniversitesinde yapılan Akupunktur kursuna katıldım. Halen Aksaray ilinde özel muayenehanem de hizmet veriyorum.

-Serap Hanım akupunkturla hangi tedavileri yapıyorsunuz?

- Akupunktur ile ilgili Sırt ve bel ağrıları, Boyun ağrısı, Siyatik, Tenisçi dirseği, Diz ağrıları ( Gonartroz – diz kireçlenmesi)

Omuzun periartriti, Yüz ( trigeminal nevralji) ağrısı, Baş ağrıları. ( migren, sinüzit, gerilim ve boyun kireçlenmesine bağlı baş ağrıları), Romatoid artritis, Gebelik bulantı ve kusmaları, Felç (ilk 3-6 ay içinde), Esansiyel hipertansiyon, Alerjik Rinit (Alerjik burun nezlesi), Depresyon, Primer dismenorhea (Ağrılı adet görme), Peptik ülser (Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri), Akut ve kronik gastrit

Alkol bağımlılığı ve detoksifikasyonu (arındırılması), Periferik yüz felci, Bronşiyal astma

Stres, Fibromiyalji ve tendinitis ( Kas ve tendonlarm rahatsızlığı), Uykusuzluk

Meniere, Post herpetik sonu ağrılar (Zona sonu ağrıları), Obezite (Basit), Osteoartritis (kemik kireçlenmeleri), Adet öncesi gerginlik sendromu, Boyu kaslarının ani spazmı (tutulması),Nikotin bağımlılığı, Ülseratifkolit (spastik kolon),Panik atak tedavilerimiz vardır.

-Sadece merkezinizde akupunktur mu var?

-Dr. Serap Mutlu Akupunktur merkezimiz de akupunkturun yanı sıra, Akupunktur ile sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü tedavisinde kulak ve vücuttan yapılan ve sağlıklı beslenme programları ile desteklenen tedavi sürecinde aynı zamanda karın, göbek etrafı ve basenlerde aşırı ve yanlış beslenme sonucu oluşan yağlanma için elektro akupunktur uygulamaları ile bölgesel incelme de sağlanabilmektedir. Bu tedavinin tam olarak sonuç verebilmesi için tedavinin tüm aşamalarında doktor ve hasta arası uyum ve işbirliği çok önemlidir.

Adipoliz (Yağ Eritme) deri altı etkili bir yöntemdir. Yağ dokusunun bulunduğu katmana yatay olarak gerek kendinden yapışan elektrotlarla yada deri altı olarak uygulanan iğnelerle yapılır. Bölgesel zayıflamada seanslar haftada bir kez olmak koşulu ile her kür yaklaşık 10 seanslık bir dönemi içermektedir. Özel iğnelerle adipoz (yağ) dokunun artmış olduğu bölgeye uygulanan akupunktur iğnelerine özel elektro akupunktur cihazı ve lipoliz kitleri ile hastaya rahatsızlık vermeyecek düzeyde belli frekans ve şiddette elektrik stimülasyonu uygulanmaktadır. Seans süresi yaklaşık olarak 45 dk ile 1 saat arasında sürmektedir. Uygulanan tedavi sayesinde o bölgede lipolitik aktivitede ve o bölgenin lokal olarak oksijenizasyonunda bir artış sağlanmış olur. Buda o bölgede metabolizmanın artışını sağlayarak yağ dokusunun daha hızlı bir şekilde azalmasına ve incelmesine olanak sağlamaktadır.

Bölgesel zayıflama seansları devam ederken hastanın aynı zamanda kulak ve vücut akupunkturu tedavileri ile beslenme programları da devam edebilmektedir. Böylece hastaya hem ömür boyu sağlıklı beslenme ile ilgili davranış değişiklikleri edindirilirken aynı zamanda uygulanan kulak ve vücut akupunkturu sayesinde bu sürece adaptasyon sağlanmış olur. Diğer taraftan devam eden bölgesel zayıflama seansları sayesinde de bölgesel olarak da 10-12 seans sonunda 2-3 beden incelme sağlanmış olur.

-Otomatik olarak çalışan mikroiğneleme yöntemi olan Dermapen teknolojisi ile, deride çok sayıda mikrokanallar açılır. Bu açılan mikrokanallarla uygulanan özel serum sayesinde kişinin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve antiaging ürünleri cildin alt tabakalarına kadar ulaştırmak mümkün olmaktadır. Dermapenin ayarlanan kişiye özel iğneleri ile 0,25 mm-2,5 mm derinliğinde, cildin yeri ve durumuna göre değişik derinliklerde uygulama yapmak mümkündür.

Derinin epidermal bölgesinde minimum yan etki yaptığı için, yaz-kış ayırımı olmaksızın, yaklaşık yarım saat süren uygulama yapmak mümkündür. Oluşan hafif kızarıklık genelde 1 gün içerisinde kaybolur.

Soğuk Lipoliz tedavimiz var: Hareketsiz yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte günümüzün en büyük sorunlarından birisi de fazla kilolar ve bu kiloların beraberinde getirdiği sağlık sorunları. Özellikle bel ve basen bölgesinde toplanan yağ dokusunun neden olduğu rahatsız edici görüntü sebebiyle milyonlarca kişinin Dünya üzerinde başvurduğu birçok yöntem olsa da, bölgesel zayıflama için tek geçer yol yakın zamana kadar cerrahi müdahale isteyen Liposuction idi.

-G 5 Masajı nedir

-G5 masajı kendi adını taşıyan aletle yapılır. Hızlı titreşimle ve iterek sıkıştırma yöntemi ile fazla yağların ve selülitli bölgelerin yakılmasını sağlar ve uygulama bölgesinde zayıflama ürünlerinin kullanılması ile birlikte gözle görülür ciddi bir etki elde edilir. Gerginleşmiş noktaları ve spazmları yatıştırmaya, ödemlerin ve yorgunluk sonrası kaslarda biriken laktik asitin atılmasında yardımcı olur “ dedi.

Kaynak:aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00