• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Aksaray GTOS İğnesiz,Işınsız ve İlaçsız Bir Yöntem Mi?

Abdullah Güdendede

Koruyucu fizyoterapi yöntemlerinin gelişmesi ve teknoloji ile birleşmesi yakın zamana dayanır. Hastalığı tedavi etmek başlı başına bir alanken hastalanmadan önce bundan korunma konusu da bir o kadar eskidir. Hipokrat’ın sürekli tekrar edilen sözü de bu gerçeği bize gösteriyor. Nedir bu söz: “En iyi tedavi hastalanmadan önce, korunmaktır.” Gayet net ve anlaşılır bir söz. Bu yüzden toplumda gribal enfeksiyondan sonra en çok iş hayatını kısıtlayan bel ve boyun rahatsızlıklarından korunmak gerekir. İşte burada teknolojide işin içine girince sonuçlardan yüz güldürücü oluyor.

               Koruyucu fizyoterapide bel, boyun ve sırt rahatsızlıkları gibi çok görülebilen sorunlar üzerine odaklanılmaktadır. Sırt ağrılarının sebeplerinin ortaya çıkartılması bize gösteriyor ki altta bir hastalık yatmasa bile postür sorunlarına bağlı olarak, modern yaşam koşulları, sedanter yaşam ve genetik yatkınlıktan da sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sebepler üzerinden hastalıktan korunmak için adımlar atılabilir. Daha kalıcı rahatsızlıklar oluşmadan bireye özel egzersiz reçetesi, gtos terapi uygulamaları ve manuel tekniklerin kullanılması ile ağrılardan kaçınmak mümkün olabilir. Bel ve boyun rahatsızlıklarından en çok görülen mekanik ağrılardır. Bunun yanında bel-boyun fıtığı, kireçlenmesi, daralması ve kayma gibi sorunlarda vardır. Burada mekanik ağrılar ve uyarıcı ağrılar oluşmadan dahi sağlıklı bir birey olarak bunlar korunmak için alınabilecek önlemlerin olduğunu biliyoruz. Batı da daha okul döneminde bel ve boyun sağlığı üzerine verilen derslerin hiçte boşuna olmadığını bu yüzden anlıyoruz.

               Aksaray gtos tek seans iğnesiz, ilaçsız ve ışın sız bir yöntem olarak koruyucu fizyoterapi de başarılı bir yere sahiptir. Hiçbir yöntem egzersiz reçetesi olmadan kalıcılaştırılamaz. Kalıcılık hep kafamızda bir soru işareti olarak kalıyor. Bir yöntemden alınan sonucu kalıcı yapmak yine bireyin kendinde biter. Verilen ödevlerin hassasiyetle yapılması, kurallara uyulması ve egzersizlerin yapılması fiziksel sağlığın korunmasına altın anahtardır. Bu altın anahtarı kulağımıza küpe yapıp takmak gerekir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00