• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Aksaray Fizyoterapist Mesleğini Merak Ediyor-2

Abdullah Güdendede

Aksaray fizyoterapist mesleğini merak ediyor. Bununla ilgili ilkyazımızda bazı bilgileri verdik ancak o kadar çok yorum ve soru geldi ki tekrar bir yazı kaleme almak şart oldu. Mümkün olduğunca gelen sorular üzerinden cevap vermeye çalışacağım. Aksaray fizyoterapist kelimesi ile tanışalı çok olmadı çünkü meslek elemanı eksikliği yakın bir zamana kadar fizyoterapistin Aksaray’ a iş için gelmesinin önündeki engeldi.

               Aksaray fizyoterapist mesleğini özellikle öğrencilerin üniversite tercihleri dönemlerinde yoğun olarak araştırıyor. Mesleki araştırmalarda herkes kendine göre belirlediği kriterleri öğrenmeye çalışıyor. Kimi maaş durumu, kimi iş imkânı kimi de mesleki ilerlemenin nasıl olduğunu soruyor. Bu sorular cevaplarla birlikte derinleşiyor. Konu derinleştikçe yeni konular açılıyor. Böylece fizyoterapist mesleğini baştan sona ele almış oluyoruz. Artan üniversitelerle birlikte artık her meslekten ihtiyacın çok daha fazlası meslek elemanı mezun ediliyor. Bununla ilgili istatistiklere bakıldığında da aynı sonuçlar açık-seçik görülüyor. Bu yüzden artık mesleklerde girişimci olmak, yeniliklere açık olmak ve yan alanlarında uzmanı olmak gibi fazladan birikimleriniz olması gerektiğini söylemeliyim. Devlet elinde memur olmak milletimizin eski zamanlardan beri önem verdiği bir konudur. Ben şahsi olarak bunun yanlış olduğunu düşünsem de toplumumuz benim gibi düşünmüyor. Devlet memurluğunun artık çokta işe girilebilecek alan olmadığını görüyoruz. Bunun temel sebebi mezun sayılarının çok artmış olması ve kadroların dolmaya yakın olmadır. Bu yüzden üniversite okumaya karar verirken devlet memurluğu düşüncesinden önce şahsi girişimleri ön planda tutarsanız bu şekilde kendinizi geliştirirseniz sonrasında rahat edersiniz.

               Aksaray fizyoterapist çalışma alanı olarak rehabilitasyon, fizik tedavi ve sağlıklı bireylerin için olmak üzere üç temel alanda çalışabilmektedir. Bunlar şahsi girişimci olarak açma ihtimali olması yanında çalışan olarak da burada iş imkanında fizyoterapist faydalanabilir. Bunun yanında sağlıklı yaşam merkezlerinde, spor merkezlerinde, spor takımlarında, danışmanlık merkezlerinde ve bireysel özel çalışmalar da kendilerine iş imkânı sağlayabilmektedir. Aksaray fizyoterapist mesleğinde verilecek cevaplar çok, bunu zamanımız oldukça cevaplamaya devem edeceğiz

               Aksaray fizyoterapist konusunda, yaşam tarzı ve bölge mevsim koşullarının değişkenliği nedeniyle fiziksel sorunlara yatkınlık fazladır. Fizyoterapiste ihtiyaçta bu yüzden çok daha fazlasıdır. Koruyucu sağlık yaklaşımları noktasında ise daha fazla ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. Koruyucu yöntemler ile hastalığın öncesinde toplumu ve bireyi eğitmek te fizyoterapistin rol aldığı bir alandır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00