• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Aksaray Fizyoterapist Günlüğü

Abdullah Güdendede

 Aksaray da fizyoterapist olarak çalışmak ve bununla ilgili merak edilenler, söylenmesi gerekenler için böyle bir başlık attık. Bu seri ile mesleki tercih süreçlerinin yaklaştığı şu günlerde gençlere yön vermek, meslektaşlarla hasbihâl etmek ve güncel sağlık yaklaşımları üzerine sohbet etmek fırsatı bulmuş olacağız. Aksaray fizyoterapist olarak çalışmaya başlayalı 10 yıla yakın bir süre oldu. Fizyoterapist olmanın diğer bir avantajı fizik tedavi, rehabilitasyon ve sağlıklı yaşam gibi farklı alanlarda aynı anda çalışabilmek olduğu için bundan faydalandık. 10 yıla yakın rehabilitasyon da aktif çalışırken yine 10 yıla yakın bir süre zarfında fizik tedavi kısmında da faal olma şansını yakaladık. Böylece faal olarak 20 yıla yakın bir tecrübe elde etmiş olduk. Bunu da inşAllah aktarmaya çalışacağız.

               Aksaray memleketimiz, doğduğumuz büyüdüğümüz yer. İnsan için en güzel memleket kendi memleketi derler ve haklılar. Bu yüzden bizde memleketimizde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağlık alanında hem sonrası hem öncesi için merkezlerimizde en güncel teknoloji en yeni yöntem-tekniklerle Aksaraylı vatandaşlarımızı buluşturmak için gece-gündüz demeden koşturuyoruz. Fizyoterapist olmanın bir güzel yanı bireye manuel müdahale edilmesidir. Günümüz toplumunda bireylerin en büyük şikâyetlerinden biri de değerlendirme için bile olsa fiziksel olarak bakılmamasıdır. Fizyoterapist hem değerlendirme aşamasında hem sonrasında hastanın ya da sağlıklı kişinin değerlendirmesini birebir yapmaktadır. Yorucu olduğu kadar insanlar gözünde değerli olmasının en önemli sebeplerinden biri de budur. İnsanlar ilgilenildiğini görmek ve gerçekten uğraşıldığını fark etmek istiyor. Aksaray da sağlıklı yaşam merkezlerinde postür değerlendirmelerinde fizyoterapistler yoğun olarak çalışmaktadır. Postür değerlendirmelerinde aslında ileriye dönük olarak ortaya çıkabilecek fiziksel sorunlar için de ipuçları yakalanabilmektedir. Omurga eğriliklerinin iyi bir değerlendirme sonucu düzleşme yahut tersi yönde artışının önüne geçilerek ileriye dönük fıtıklaşma, kas ağrıları, mekanik sorunlar ve diğer şikâyetlerinde kısmen oluşumu engellenebilir.

               Aksaray fizyoterapist günlüğü, ilk fizyoterapist olarak tutulmasa da Aksaray da ilk fizyoterapist günlüğü oldu. Günlük ile insanların merak ettiklerini cevaplamak, işi bir de fizyoterapist bakış açısı ile değerlendirme fırsatı vermiş oluyoruz. Sanal ortamlarda ve rehberlik bilgilendirmelerde yapılan genel geçer şeyler yerine işin ehlinden ve onun penceresinden konuya bakma fırsatı yakalanmış olacak.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00