• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Aksaray Fizyoterapist Günlüğü-5

Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Aksaray Fizyoterapist Günlüğü-5

               İlkleri başarmak zordur. Bir işte öncü olmak ve sonrasında devamını getirmek emek ister ve bu yetmez vizyon sahibi olmayı gerektirir. Günün telaşına kendini kaptırıp gitmektense çözüm odaklı olup sonuç elde etmek gerekir. Olmayanı yapmak ve üretmek bu memleketin ihtiyaç duyduğu en önemli meziyetlerdendir. Bir mağaraya sıkışıp kendi yaptığını ilk zannetmek kişiyi tekrardan öteye götüremez. Yapılanı tekrar etmek başkasının yaptığını üstüne eklemeden kullanmak insanı köreltir. Bu yüzden ilkleri başarmak, sabırlı ve sürekli gelişime açık olmayı gerektirir.

               Türkiye’de ilkleri nasıl başardık? Aksaray’dan ülkemize yenilikler ve farklılıklar kattık. Teknolojinin getirdiği imkânların dünyayı bile küçük hale getirdiğini yaşayarak görüyoruz. Ülkemizde de artık her alanda yenilikleri sanaldan anında takip imkânı var. İstanbul’da olan bir olayı, haberleri beklemeden sosyal medya üzerinden anında haber alabiliyorsunuz. Haber muhabirlerinin yaptığı işleri artık her insanın elinde olan kameralı telefonlarla kendi yapıyor. Bu şekilde olunca küçülen dünya da ülkemizde de artık iyi haberlerde kötü haberlerde hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Biz Aksaray’dan ülkemize hep olumlu ve yenilikçi haberler göndermek için çalışıyoruz. Öncü olmak ve ilk olmak en büyük hedefimizdir.

Sağlıklı yaşam merkezini açarken Aksaray’da fizyoterapist olarak bunun sıradan bir merkez olmaması gerektiği hayalimi çevreme paylaştığımda beni çok anlamadıklarını bakışlarından ve sözlerinden anlayabiliyordum. Bugün yine söylediklerim karşımdaki muhataplar tarafından anlam kazanmayabilir ama bu beni yıldırmıyor başarıyı da bu getiriyor. Bugün düzenli ve kendi mesleğimde en uzun soluklu köşe yazarlığı yapan biri olmamda, herkesin çocuk ve ergen psikolojisine sınav kaygıları üzerine odaklandığı bir dönemde sınav hazırlık dönemlerinde karşılaşılan fiziksel sağlık sorunları ve çözüm yolları konferanslarını başlatarak farklı bir soruna dikkat çekmekte, bizim için büyük bir başarı oldu. Merkezimizi geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarını, dil konuşma terapisini, psikoterapi ve beslenme-diyetetik gibi alanlarla zenginleştirmekte yine ilklere atılan imzamız oldu. Ulaşılamaz olduğu düşünülen çoğu uygulamayı eklerken de yine aynı zorluklar ve sonrasında mutluluklar yaşamadım.

İlkleri başarmak zordur ama büyük bir başarı öyküsü de buradan çıkar. Ben bu hizmetler ve yenileri için çalışmaya devam edeceğim. Her adım bir yenisi için başlangıç olacak. Adım adım büyüyen bu başarılar şimdi koca bir dağ oldu. Bulunduğum yerin benim için son nokta olmadığını bilmenizi isterim.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00