• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Aksaray Fizyoterapist Günlüğü-2

Abdullah Güdendede

Fizyoterapist Aksaray’da sağlık alanında en önemli meslek elemanlarındandır. Fiziksel çalışma ve cihaz uygulamaları da olsa hep aktif şekilde çalışmak zorunda olan bir meslektir, fizyoterapist. Teknolojik gelişmelerin hızının baş döndürdüğü şu dönemlerde fizik tedavi ve rehabilitasyonda da yeni eklemeler var. Teknolojiyi seviyor ve talep ediyoruz. Fizyoterapide teknolojinin ilerlemesine paralel olarak manuel tekniklerde ilerliyor.

               Aksaray fizyoterapist günlüğünde, ikinci yazımızda teknoloji beklentileri ve sonuçlar üzerine biraz hemhal etmek istiyoruz. Rehabilitasyon alanında da cihaz uygulamaları fizik tedavi de olduğu kadar hızlı ilerlemiyor. Burada önemli olan fizyoterapistin bireysel çıkardığı programlar ve uyguladığı yöntemlerdir. Dünya serepral palsi gününün denk gelmesi dolayısıyla bu rahatsızlık için birkaç kelam etmek gerekebilir. Serepral palsi; rehabilitasyon alanın en çok görülen hastalarındandır. Bu hasta grubuna bireysel emek en çok verilen hastalar diyebiliriz. Bu emek cihazlarla değil bireysel kas gücü ile olduğu için çok büyük değere sahiptir. Bunun önemini bir sağlık emekçisi olarak çok yüceltmek gerek. Fizik tedavide ki cihaz uygulamaları ise ağrı üzerine farklı yöntemlerle çözüm amaçlanır. Ağrı tedavisinde cihaz teknolojisi gelişirken fizyoterapistin emek alanında yöntem gelişimi de paralel gitmektedir. Yine rehabilitasyon alanında ki kadar olmasa bile fizik tedavi de fizyoterapistin bireysel uygulamaları çok özel bir yere sahiptir.

               Fizyoterapistlerin mesleki hayatlarında fiziksel yoğunluk ve yorgunluk düzeyleri oldukça yüksektir. Bu yüzden vücut yıpranması da hızlıdır. Fiziksel bir alanda hizmet verip, kendi fiziksel yıpranması ile giden bir işte çalışan bir meslektir, fizyoterapist. Belirli bir yaştan sonra sürdürülmesi neredeyse imkânsız olacağını söylemek abes olmasa gerek. Bu yüzden bu meslekte çalışırken hastanın sağlığı kadar kendi geleceğini de düşünmek zorundadır. Bireysel emeğin görülmemesi bu yüzden öneme sahiptir.

               Aksaray fizyoterapist konusunda hala istenilen orana ulaşamasa da fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç oranı yüksektir. Meslek elemanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güncel yöntemlerle donatılması da ihtiyaca binaen önemlidir. Aksaray serepral palsi gibi rahatsızlıklarda hala cihazlar konusunda diğer illere muhtaç durumdadır. Umarım tez zamanda buda aşılır ve kendine yeten bir şehir olur.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00